* Oturum Aç   * Kayıt Ol


Son ziyaretiniz:
Sistem saati: Çar May 23, 2012 7:58 am
Cevapsız iletiler
Aktif konular



Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Thuya Ekoçiftlik
İletiTarih: Pts Arl 21, 2009 3:24 pm 
Çevrimdışı
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Ekm 15, 2006 12:05 pm
İleti: 18988
Konum: bu kadar meraklı olmayın:)
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
  

Yalova sahilinin apartman çöllerini geçip dağlara vurunca, çok şaşırtıcı doğa: adeta masal güzelliğinde, bakir. Adamın biri bin yıllık çınarın içine ev yapmış, orada oturuyor. Sonra Armutlu koyu: dağlarla çevrili ufacık liman, uyuşuk bir Marmara kasabası. Etraf henüz çok ellenmemiş, ama yamyamlar pusuda bekliyordur.

Tülay Hanımın çiftliği tepede, köyün az dışında. İstanbul'da sosyologmuş, Almanya'da doktora yapmış. Nefes almak için buralara gelmiş. Sonrası malum: köy hayatı, organik domates-biber yetiştirmece, reçeller pişirmece, ekolojik tarım seferberliği, resmi makamlarla kavgalar vb. Son derece zarif, medeni bir evsahibesi.

Çiftlik biraz şekillenince çevreci ve alternatifçi gruplar için merkeze dönüşmüş. Yoga, meditasyon, workshop, atabinme, ayurveda, hepsi var. Yemekler tabii ki vejeteryen. Domatesin, maydanozun vb. ekolojik kimliği sık sık anımsanıyor. Üç papatyalı ekoturizm sertifikası (ICEA) Türkiye'de ilk ve tek imiş. Tarımsal sertifikasyonu da CERES tarafından yapılmış.

Mekân son derece işlevsel, tasarım kaygısı sıfır. Donanım: pamuk yatak, yün yorgan, köylü tekstili. Arazide koyunlar, atlar, köpekler, kediler cirit atıyor. İstanbul'dan iki-üç saat mesafede, İstanbul'a benzemeyen bir yer. Klasik turizm değil yaptıkları.

Resim

http://www.kucukvebutikoteller.com/deta ... ALOVA.html

_________________

Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!


Sayfa başı
 Profile bak E-posta  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB2 template by N.Design Studio
phpBB3 template by SE-Tuning
phpBB3 Türkçe: phpBB Türkiye
phpBB SEO