* Oturum Aç   * Kayıt Ol

Son ziyaretiniz:
Sistem saati: Cmt Eyl 11, 2010 1:05 am
Cevapsız iletiler
Aktif konular

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Açlıktan Öldüren Servet
İletiTarih: Sal Mar 23, 2010 9:02 pm 
Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Bir zamanlar Yemende çok şiddetli bir sel ortalığı alt-üst eder. Sular çekildikten sonra eski bir mezarın açıldığı görülür. Ortaya bir kadın cesediyle büyük bir servet çıkar. Kitabedeki yazı okunduğunda görülür ki bu ceset Hımyerî hükümdarlarından Zu Şeferin kızı olan Tace adındaki bir kadına aittir.

Yusuf A.S. zamanında yaşadığı anlaşılan Tacenin cesedinin boynunda yedi inci gerdanlık kollarında yedişer kıymetli altın bilezik ayaklarında mücevherli yedişer halhal yani ayak bileziği ve on parmağında da muhteşem mücevher yüzüklerin bulunduğu görülür. Ayrıca baş tarafında çok kıymetli eşya ile doldurulmuş hazine gibi bir tabut parladığı da dikkatlerden kaçmaz.

Bu tabutun ön kısmındaki levhada yazılı olanlar en az mücevherler kadar ilgi çekicidir:

Ben Zu Şeferin kızı Taceyim. Memleketimizde müthiş bir kıtlık çıktığı için tahıl getirtmek üzere Mısır Maliye Nazırı olan Yusuf Aleyhisselama adam yolladım. Epey bir zaman geçtiği halde gönderdiğim adam gelmeyince adamlarımızdan bazı kimselere bir kantar (50 kilo kadar) gümüş verip herhangi bir yerden bununla bir kantar un alıp getirmelerini istedim. Onlar da bulamadılar. Nihayet bir kantar altın verip tekrar gönderdimse de yine bulamadıkları için inci öğütüp yemekten başka çare bulamadım. Fakat o da beni besleyemediği için büyük bir servet içinde açlıktan ölümle yüz yüze kaldım. Benim bu hikayemi işitenler halime acısınlar! Acaba dünyada benden başka hangi kadın bu kadar muhteşem zinetler içinde açlıktan ölmüştür?

Tarihte altının da incinin de mücevheratın da paranın da beş para etmediği durumlar az değildir. Herhalde insanlık bu gibi olaylardan ibret almalıdır

Gün Gelir De Karanlık Çöker Dünyana Demedilermi sana
Bak Senden Önce Gelenlere Bak ve Gör İbret Al ,,
Şu Dünya Evindeki Her Güzelliğin Bir Sonu Vardır,,
Sonsuzluğa Doğru Giden Yolda Bir adım atma zamanı gelmedi ,
Hakkaniyetle,,(Ahmed.''M).

Söylesene yar
Hasretini adımlasam kaç adımda biter ?
Özlemin kaç nefestir saysam ?
Bilemezsin ki
Akla sığdıramazsın bu denklemi

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Web

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list