Başbakan için demokrasiyle saltanata koşuyor demiştim zamanında. Şimdi bu koşunun bir etabıyla daha karşı karşıyayız. Başbakan ifade özgürlüğüne de PRANGA vurdu sonunda. Yıllardır MAĞDURLARIN sözcülüğünü yapan internetteki MİMHABER sitesine ulaşılamıyor. Başbakanın bu zedelerle başı dertte olsa gerek. Gasp kanunları çıkardı kesemedi seslerini,hukuka gözdağı verdi olmadı,yazılı ve görsel medyaya talimat verdi bunların seslerini duyurmayın diye olmadı.Sonunda internetteki sitelerini de kapattı anlaşılan.
Bir zamanlar ifade özgürlüğü diye bir yerlerini yırtan Başbakan bu? Kendisi de diyordu değiştiğini ama biz bu kadar da değişebileceğini zannetmiyorduk doğrusu. Kendisini tanımakta güçlük çekiyoruz. Nitekim internet sitelerinde AKP aleyhinde yazı yazılan sitelere mahkeme kararı olmadan engelleme yapabilmek için hazırlık içindeydiler.
Çünkü zedeler ya birleşerek haklarını almak için hortumculardan iktidara yürümeyi düşünüyorlardı ki bu AKP için çok büyük tehlike,ya da AHİM'e taşımak istiyorlardı davalarını. O da Başbakan için ekstra zarar demek gasp ettiği veya ettirdiği paralardan.
İnşaallah ben yanılıyorumdur. Özellikle bu siteye yazıyorum ki islam adına bunu iktidara getirenler vekalet verdikleri kişilerin zulümlerini görebilsinler diye.
Adalet adına,hukuk adına çok acı günler yaşıyor ve daha acılarını da yaşayacak gibi görünüyor Türkiye AKPnin iktidarında. Başbakan direktifi verdi. Kendi adalet ve hukukumuzu ülkenin her yerine yaymalıyız, aksi halde ayakta duramayız. Ne Başbakanın adalet ve hukuku? Hortumculara para toplayanları milletvekili yapmak,paraları hortumlananlara BANA MI VERDİNİZ KİME VERDİYSENİZ ONDAN ALIN diyerek üstüne yatmak,hortumcularla kol kola cenaze namazlarında saf tutmak,zedelerin haklarını kısmen de olsa vermeye kalkan yargıyı sindirmek,yazılı ve görsel medyaya bunları gündeme getirmemeleri için talimat vermek(Zaten bunların % 90 ı hortumcuların zaten)en son olarak ta zedelerin seslerini duyuran internet sitelerini ABLUKAYA almak. İşte Başbakanın yaymak istediği,yayın talimatı verdiği hukuk bu. Gasp Hukuku,Eşkiya Hukuku,Kaptıkaçtı Hukuku. AKPnin her dediği ve yaptığına baş sallama hukuku,AKPyi zerrece eleştirememe hukuku.
Yani demokrasiyle gelen,despotizm,monarşi ve saltanat. Demokrat partinin kısmen uygulamaya kalktığı,bana karşı çıkan yandı demokrasisini uygulamaya koyuyor AKP. İşte AKP,işte uyguladığı demokrasi ve Hukukunun iç yüzü.
Evet bundan da anlaşılıyor ki halka ekonomik olarak bir şey veremeyeceğini kendi de anlayan Başbakan,Menderesin taktiğini uyguluyor,Kendi iktidarını eleştirenleri çeşitli ablukalarla yıldırmaya çalışacak,yılmayanları hapse atacak,yani orduyu davet ediyor,ne olur ekonomik olarak bir şey yapamadım ve yapamayacağım,gelin elimden alın da Menderes olayım diye. Selamlar.