* Oturum Aç   * Kayıt Ol


Son ziyaretiniz:
Sistem saati: Cum May 25, 2012 7:48 am
Cevapsız iletiler
Aktif konular



Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ÇOCUKLARIMA 'MAYMUN KARDEŞLER' DİYORLAR...
İletiTarih: Çar May 21, 2008 9:23 am 
Çevrimdışı
Yarbay
Yarbay
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cmt Şub 10, 2007 11:46 pm
İleti: 2624
Konum: alamut kalesi
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Koç
Takım: Fenerbahçe
  

ResimHatay'da, nörolojik hastalık nedeniyle ellerini kullanmadan yürüyemeyen, Ulaş ailesinin 6 çocuğunun dramı yürekler acısı. Baba: "Çocuklara korkunç yaratık gibi bakılıyor"

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Demirkonak köyünde, nörolojik hastalık nedeniyle ellerini kullanmadan yürüyemeyen, çevrede ''dört ayaklı insanlar'' ve ''Maymun kardeşler'' diye tanımlanan Ulaş ailesinin 6 çocuğunun, ''toplumsal baskılara'' maruz kaldıkları bildirildi.

Yıllardır ulusal ve uluslararası araştırmalara konu olan, bedensel engellerinin yanı sıra konuşma ve zihinsel engelleri de bulunan, yaşları 23 ile 39 arasında değişen 4'ü kız, 2'si erkek çocuklarının, ömür boyu bakıma muhtaç olmaları, anne ve babalarını kaygılandırıyor.

Akrabası olan eşiyle köydeki iki odalı evde 6'sı engelli 10 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren baba Reşit Ulaş (69), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir baba olarak çektiği acı yetmiyor gibi bir de toplumsal baskıların kendilerini çileden çıkardığını anlattı.

Baba Ulaş, ''Komşularım, 'maymun gibi yürüyen çocuklarınız, çocuklarımızı korkutuyorlar' diyerek, onları iple bağlamamı istiyorlar. Bir baba evlatlarını nasıl iple bağlar. Çocuklarım hayvan mı bağlayayım?'' diye konuştu.

''Benim çocuklarımı da Allah yarattı, onlar benim canımdan bir parça. Dışlanmaları, itilip kakılmaları, korkunç yaratıklar gibi görülmelerinden bıktım'' diyen Reşit Ulaş, eşinin de kendisinin de yaşının ilerlediğini, artık eskisi gibi çalışamadığını, çocuklarının geleceğinden kaygı duyduğunu belirtti.

-HER BİLİM ADAMI BİR UMUT-

Reşit Ulaş, yıllardır bilimsel araştırmalara konu olduklarını, soy ağaçlarının çıkarıldığını, evlerine gelip giden her bilim adamına bir umut ışığıyla baktıklarını ancak, çocuklarının tedavi olup, normal insanlar gibi yürümelerinden ve konuşmalarından umudu kestiğini söyledi.

Kimi bilim adamlarının ''Darwin Teorisi'', kimilerinin ''genetik bozukluk'' diyerek, çocuklarının anormal durumuna teşhis koymaya çalıştığını anlatan Reşit Ulaş, ''Nedeni ne olursa olsun ölmeden çocuklarımın ayakları üzerinde dimdik durduklarını görmek istedim, hep umut besledim ama tüm umutlarım boşa çıktı'' dedi.

Reşit Ulaş, çevresel baskılar yüzünden köy meydanına bile gitmek istemediğini, kendisini gören çocukların ''maymun kardeşlerin babası'' diye seslendiğini, bunların kendisini yaraladığını anlattı.

-AYDA İKİ ÇUVAL ŞEKER TÜKETİYORLAR-

Reşit Ulaş, çocuklarının, normal insanlar gibi yeme kültürüne sahip olmadıklarını, her yemekten sonra 8-10'ar bardak çay içtiklerini, aldığı bir çuval şekerin 15 gün zor yettiğini belirterek, ''Bir de zihinsel engelli oldukları için çocuklarım çay içtikten sonra bardakları kırıyorlar. Ayda 60-70 bardak almak zorunda kalıyorum, plastik bardakları da araziye atıyorlar'' dedi.

Çiftçilik yaparak geçimini sağladığını, kazandığı paranın karınlarını doyurmadığını belirten Reşit Ulaş, şunları kaydetti:

''Son birkaç yıldır evimize gelip giden bilim adamları ya da başka meraklı kişiler, bizim halimize acıyıp yardımda bulundular, Allah hepsinden razı olsun. Ancak, bu yardımlar bile köy halkı tarafından çok görüldü. Son olarak (bunlar çok yardım alıyor) diye beni Kaymakamlığa şikayet ettiler. Bu yüzden şu an bize hiç yardım gelmiyor, insanlık bu mu?''

-İKİ ODADA 12 KİŞİ-
Hayatta kalan 14 çocuğundan birini geçtiğimiz aylarda kanserden kaybettiğini anlatan Reşit Ulaş, ''İki odalı evimizde, 6'sı engelli, 10 çocuğumuzla yaşıyoruz. 3 de evli kızım var. Bir evli kızım daha vardı onu geçtiğimiz aylarda kanserden kaybettik. Bir babanın duyduğu en büyük acı evlat acısıdır. Engelli de olsalar, onlar benim çocuklarım, onlara ömür boyu bakarım ama ya ben ve eşim öldükten sonra ne olacaklar? Bu kaygı bizi kahrediyor'' diye konuştu.

-FARKLI GÖRÜŞLER-
İngiliz ve Alman bilim adamlarının da araştırma konusu olan Kırıkhanlı Ulaş ailesinin çocuklarının durumuyla ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan, ''Evrim değil, genetik bozukluk'' sonucuna varırken, aynı fakültenin Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Üner Tan, ''Darwin'' teorisini savunuyor.

ULAŞ KARDEŞLERİN DRAMINI ANLATAN KARELER

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Anne Hatice Ulaş, çocuklarının durumuna çok üzüldüklerini belirterek, "Ne yapalım onlar bizim canlarımız" diyor.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

_________________
«— Yaşasın, Türk Halkının bağımsızlığı!. Yaşasın, Marksizmin ve Leninizmin Yüce İdeolojisi!. Yaşasın, Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm!..»

KÜRDÜM ÖLENE KADAR


Sayfa başı
 Profile bak E-posta  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB2 template by N.Design Studio
phpBB3 template by SE-Tuning
phpBB3 Türkçe: phpBB Türkiye
phpBB SEO