Kayıt: Çar Haz 11, 2008 3:08 pm İleti: 1226 Ruh Hali: Yorgun Cinsiyet: Kadın Burç: Başak Takım: Fenerbahçe
|
[b]“Olmam gereken yerdeyim anne; Filistin’deyim...” Rachel Corrie
[SIZE=2]
 Barış eylemcisi Rachel Corrie, İsrail ordusunun Gazze şeridinde Filistinlilerin evlerini yıkmasına engel olmaya çalışırken bir buldozer tarafından ezilmişti.
[/FONT][B]FİLİSTİN SEN DELÂLSIN... “Olmam gereken yerdeyim anne; Filistin’deyim...” Rachel Corrie Kara bir gece süzülmüş üstüme Hüzün köprüsünde saçlarıma kar yağmış Yok artık salkım söğütler altında Çocukların sevinç çığlıkları Ölümü erken karşılayan çocuklar Uykusuz bir geceyi bana bırakıp Toprağın altına giriyorlar Nasıl bahar derim ben kış erken gelmiş Solmuş portakal çiçekleri Aynalarda aynı acı Akrepler yüzsüz Çaresiz kelimeler Kuşlarda Kerbela’dan bir haber Ha Kudüs ha Hayfa Hepsi şimdi dehşetin sığınağında Ağlasam kim duyar sesimi Aynı kederi yaşayan ırmaklardan başka Güller bir daha soldu Açılan sofralarımızda Söylenir yeniden Meryem’in acısı Mescid-i Aksa dedikçe İçimde hep bir yara açılır Hangi dağa koşsam Önümde ölüm tuzakları Tur-ı Sina’da sessizlik Çölde o bildik fırtına Yangın olur kalbimde Çocukların çığlık sesleri Gece biter ve söner yıldızlar Anneler dul kalır Evlatsız kalır Filistin’de Yas tutar leylaklar Kapatın pencereleri Leyla yok Ah aşk yok insanlık yok Nerede kalbimizi titreten çöl türküleri Kızıla boyandı şimdi reyhanlar Tarihin yüzü bir daha karardı Ama geceler Sabahın başlangıç sesidir Bu yüzden sen Acılar içinde büyüyen umut dağısın Gün gelecek bahar gelecek Büyüyecek fidanlar büyüyecek çocuklar Kutlu bir sevda gibi içimde sen büyüyeceksin Şimdi yüreğimde açı bir çığlık da olsan Bahar sana da gelecek ey Filistin. Allah c.c.’den af, Filistinli kardeşlerimden özür diliyorum. AYDIN IŞIKEvet çok çok üzücü bu yaşananlar.. Rachel insanlık adına büyük bir atım atarken yaşamını yitirdi.. ama yitirdiği insanlığı olmadı asla.. o öldüğünde ölümsüzlüğü tadanlar arasına girdi.. aslıında hiç ölmedi çünkü şehid oldu o da.. hemde o kadar gençti ki.. umutluydu..belliydi her halinden.. yapabiledeceği bir şeyler olmalıydı mutlaka.. vazgeçmemeliydi..o kadar uzaktan üşenmeden geldi.. uzakta ki..hiç tanımadığı insanlar için.. barış için...çocuklar için..insanlık için... Ama ne israilliler ne de amerikalılar utanmadılar.. kınamadılar bile bu vahşeti.. hiç suçluluk duymadılar eminim.. hiçbir zaman duymayacakları gibi.. o zaman da önemsemediler bu olanları.. çünkü insan canı önemli değildi onlar için.. hiç önemli olmadı ordaki insanların canları..
öldüğünde benimle aynı yaştaymış. ne hissedeceğim bilemiyorum şu an.. hiç bir şey yapamıyoruz oysa.. amerikadan daha mı uzaktayım oraya.. hayır..ama vicdanlarımız uzak belki.. vicdanlarımız uyuyor insanlık adına...
_________________ Bana "Çağ Dışı"diyorLarmış..Ne büyük bir "ONUR"! Ben bu çağın Dışında kaLmayayımda içinde mi boğuLayım ? Necip Fazıl Kısakürek
"YALAN" Zeka işidir.. dürüstlük ise Cesaret.. Eğer "ZEKAN" yetmiyorsa yalan Söylemeye.. Cesaretini kullanda "DÜRÜST" olmayı Dene. Necip Fazıl Kısakürek
|
|