Tayyip Erdoğan "Sayın Öcalan" dedi mi?

Düşüncelerinizi Özgür Bırakın
Tibet Yağmuru
Onbaşı
Onbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray
Tayyip Erdoğan "Sayın Öcalan" dedi mi?

Mesaj gönderen Tibet Yağmuru » 16 Mar 2007 17:03

Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün yer alan bir haberde Başbakan Erdoğan'ın, bir radyo programında 7 yıl önce yaptığı konuşmada, Öcalan'dan 'Sayın Öcalan' diye söz ettiği iddia edildi. Fırat Kozuk'un gazetedeki haberi şöyle;

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, 14 Ocak 2000'de konuk olduğu Avustralya'nın SBS Radyosu'nda terörist Abdullah Öcalan için iki kez "Sayın Öcalan" ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde, "Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük" diyor.

Programda o günlerin gündem maddelerini değerlendiren Erdoğan, telefonla programa katılan yurttaşların da sorularını yanıtladı.

Program sunucusunun Abdullah Öcalan'ın idam kararının Başbakanlık'ta tutulduğunu anımsatarak "Siz Tayyip Erdoğan olarak bu olay konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben hukuku kişiselleştirmeyi doğru bulmuyorum. Hukuk sadece kişiler için yoktur, hukuk bir toplum için vardır. İnsanlık için vardır ve hukukun üstünlüğü sadece bireylere, tek tek şu bireye karşı uygulanır, bu bireye karşı uygulanamaz. Ben şimdi burada bir defa mağdurum, nedir benim mağduriyetim, hapis dediler girdim yattım. Ne yaptım da hapise girdim yattım? Düşüncemden dolayı girdim yattım. Şimdi buradan ben Sayın Öcalan'ın durumuna gelmek istiyorum. Şimdi, Türkiye'de bir sıkıntı var. O sıkıntı da şu; muhalefetteyken partilerin konumuyla, iktidardayken partilerin konumu çok farklı oluyor. Bu tabii siyaset bilimi açısından çok anlamlı ve bu yeni bir tespit, yeni bir gelişme."

'Sayın Öcalan'la farkımız çok büyük'

Programa katılan bir dinleyicinin, Öcalan'ın Kürtçülük düşüncesiyle kendisinin şeriat düşüncesinin özde aynı olduğu yönündeki tespitine ve "Türkiye'de Türkiye vatandaşları var. Bunların hepsi Türk'tür, bunun dışında başka bir şey yok" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, o günlerde de altkimlik-üstkimlikten söz ediyor.

Erdoğan daha sonra şunları kaydediyor: "Siz köpeklerin çektiği kızakların üstünde, hamile kadınların taşındığı bir Doğu'da, Güneydoğu'da o insanları inandıramazsınız. Kaldı ki, ben şunu da söyleyim, arkadışımız, Suudi Arabistan'dan şurdan burdan ifadeler kullanıyor. Benim 4.5 yıllık 5 yıllık yönetimimi takip etmiş olsaydı böyle bir korkunun izlerinin bile olmadığını görürdü. Bir diğeri de Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük."

Gorani
Onbaşı
Onbaşı

Mesaj gönderen Gorani » 16 Mar 2007 18:51

SAYIN OCALAN KELIMESI NIYE BU KADAR TARTISILIYORKI

MARSDAN GELMEDINE GORE ODA BIZIM GIBI INSAN OGLU ASNADIR SAYGILAR :(
:(
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Burç:Kova

Mesaj gönderen Siyabend » 16 Mar 2007 23:17

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça belli güçler tarafından Erdoğan için dosyalar kamuoyuna sunulacaktır.Bu tür haberler her zaman bekletilir ve gerektiğinde kullanılır.Bu haber de öyle bir şey olsa gerek...
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 17 Mar 2007 14:18

Böyle takıntıların bize hiçbir faydası yok.
sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen sinan » 17 Mar 2007 14:55

CUMHRİYET YAZMIŞSA SADECE SAYGI DUYAR YORUM BİLE YAPMAM. BENCE BÖYLE BİR HABERİN KALLA ALINMASI BİLE HATA SADECE UZAKTAN İNSAN OLDUKLARI İÇİN SAYGI DUYACAKSIN.
SEYDUNA
Yarbay
Yarbay
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen SEYDUNA » 17 Mar 2007 15:12

haberin kalitesinin düşük olması bizim üstünde durmamız gereken bu
Ehmede_Omeri
Banned
Banned
Ruh Hali:Kızgın
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Ehmede_Omeri » 21 Mar 2007 03:32

cumhuriyet dedesinin dedesinin dedesinden kalma aaa seyduna tabiki kalite düşük neden bahsediyosun ki en son rahmetli dedemden duymuştum o gaztenin ismini daha varmı? :di
Heval
Yarbay
Yarbay
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Heval » 24 Mar 2007 14:17

Basbakan Erdogan'ın Avusturalya SBS radyosunda "sayın öcalan" diye hitap ettigi konusma kaydını EtikHaber ele geçirdi...

Ayrıntılar ve Ses dosyasını dinlemek için adres:

http://www.etikhaber.com/content/view/32660/77/
afra1986
Onbaşı
Onbaşı

Mesaj gönderen afra1986 » 31 Mar 2007 13:38

Herkes biliyorki Tayyip Erdoğan dil alışkanlığından "Sayın Abdullah Öcalan" demiştir.Bu kadar önemli sorunlar varken "sayın" ile uğraşmak tam bir kepazelik bence.Ülke bir kelime ile kaybedilmez.Ortada duran sorunları çözmek istediğimiz zaman böyle basit şeyler sorun olmaktan çıkacaktır.
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 31 Mar 2007 15:00

afra1986 yazdı:Herkes biliyorki Tayyip Erdoğan dil alışkanlığından "Sayın Abdullah Öcalan" demiştir.Bu kadar önemli sorunlar varken "sayın" ile uğraşmak tam bir kepazelik bence.Ülke bir kelime ile kaybedilmez.Ortada duran sorunları çözmek istediğimiz zaman böyle basit şeyler sorun olmaktan çıkacaktır.

malesef bu tip basit konulara fazlasıyla zaman harcıyoruz ve zaman harcamamız gereken asıl konuları görmezden geliyoruz.

“Özgür Düşünce & Felsefe” sayfasına dön