Demokrasinin Karanlığından İslamın Aydınlığına

Düşüncelerinizi Özgür Bırakın
Cevapla
Cabir
Başçavuş
Başçavuş
Mesajlar:103
Kayıt:19 Tem 2007 23:09
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Yengeç
Takım:Galatasaray
Demokrasinin Karanlığından İslamın Aydınlığına

Mesaj gönderen Cabir » 29 Tem 2007 15:03

DEMOKRASİNİN KARANLIĞINDAN İSLAMIN AYDINLIĞINA

Demokraside yönetileceği kanunları halk kendisi yapar. İslamda Bu kanunlar Allah tarafından yapılmıştır.

Halkın veya halk adına yapılarak, halka kabul ettirilen kanunların uygulanması sonucu,bir çok kikişinin dünyası kararır. Kimler mesela. Ekmek parası kazanmak için yurdundan ayrılmak zorunda kalmış,yaban ellerde dişinden tırnağından artırdığı 25-30 yıllık emeği, devletin sermaye toplama izni verdiği HOLDİNGLER tarafından hortumlanmış kişiler. Bunlara sermaye toplama izni veren devlet,bunları denetleme hakkında tek bir kanun dahi çıkarmamıştır. Yargıya bile bunların davalarına bakma yetkisi vermemiştir. İşte demokrasinin karanlığına düşmüş 5 milyon kişi.

Keza kendi garanti verdiği bankalarda parası batan kişilere de, kimisinin 5 kuruş haklarına 2 kuruş vermiş,kimisine hiç vermemiş,kimisini de daha borçlu çıkarmış devlete. Demokrasinin Başbakanının son beş yılda imarzedelere bu yönde yaptığı zulmü hatırlayın. Sadece bunlar mı? İhlaslarda,Bankerlerde,holdinglerde,bankalarda parası hortumlanırken, DEMOKRASİNİN sadece seyrettiği tam 20 milyon kişi. İşte size demokrasinin karanlığına düşmüş 20 milyon kişi daha. Bu ve buna benzer şekilde vatandaş ve devletten hortumlanan miktar. 1 trilyon dolar.

Bundan önceki iktidarlar döneminde batan bankaların sahipleri,bankanın içini boşalttıktan sonra,kendilerini alacaklı gösterip ikinci defa zengin edildiler. İşte hortumlanan 1 trilyon doların Mağdurları. 30 milyon ZEDE ve 20 milyon aç ve yoksul. Karanlık demokrasinin marifetleri bunlar. Ama AKP iktidarı daha zalim çıktı öncekilerinden. Yani öncekiler AKP'ye göre daha İslami davrandılar. Öncekiler dediler ki,biz bu ülkenin yöneticisiyiz,halk canını ve malını bize emanet etti. Biz ayakta uyurken hırsızlar vatandaşın paralarını çaldı. Kendi ayakta uyumamızın cezasını vatandaşa çektirmeyelim. Hemen hesap cüzdanlarını eline verelim dediler. Ama AKP ne yaptı?

Bana mı sordular yatırırken,devletin görevi vatandaşın malını canını korumak mı? Vermemek için elinizden ne geliyorsa yapın? İlle de vermek zorunda kalırsak,taksit taksit verelimki bir işe yaramasın,vergileri varsa cezalı alın,kanunların onların aleyhine,bizim lehimize olan tüm boşluklarını kullanın. Davaları elinizden geldiği kadar uzatın ki,bizim kararımızı kabul etmek zorunda kalsınlar,zaman aşımından düşsün davaları,AİHM' e gidemesinler.Burunlarından fitil fitil getirelim,bize karşı gelmek nasıl oluyormuş öğrensinler, Onları alacaklı çıkaran yargıçları baskı altına alalım,Onları kısmen de olsa alacaklı çıkaran DANIŞTAYI kapatalım. Anayasa mahkemesinin yetkilerini kısıtlayalım. Vel hasıl aklınıza ne çeşit zulüm geliyorsa onu yapalım. Kin duyuyorum bunlara. Onlar benim düşmanım. Onlardan intikam alacağım. Ne demokratik manzara değil mi? Bana müslümanların hıristiyan idarelerini,hırsızlarla işbirliği yaptığı için kendi oğlunu asan mecusi Kralı NUŞİREVAN'ı aradıkları HACCACI ZALİM dönemini hatırlattı bana. Adaletli olmanın sırf dinle değil, insan olmayla da alakası var galiba.

Karanlık demokrasinin hukukuna gelelim. Finans ve holdinglerin davalarına bakma yetkisi bile yok. Bu yetkiyi kim vermemiş,demokrasi,yani halk adına kanun çıkaranlar,kısacası halkın kabul ettiği demokrasi. Bu zamana kadar gelen siyasiler de bu durumdan çok memnun olacaklar ki düzeltmeyi,hortumlamaları önlemeyi hiç düşünmemişler. Neden? Çünkü Hortumlayanlar kendi adamları.

Yargıda davalarına bakma yetkisi olanlardan,açlıktan bir simit çalan çocuğa 5 sene ceza verirken,Devleti ve vatandaşı hortumlayanlara bir yıl 8 ay ceza 3 bin ytl para cezası vermiş,onu da zaman aşımından düşürmüş. Yani 1 trilyon dolar hortumlayanların yanına kar kalmış. İşte karanlık demokrasinin hukuku.

Bu kadar karanlık işler yapan demokrasi iktidarlarının sonuncusu olan AKP,22 Temmuzda halkın karşısına çıkmış,Benim yaptığım karanlık işlere doğru diyorsanız,bana oy verin demiş,halkın % 47 si EVET doğrudur,yaptığın zulümlerin arkasındayız,eline sağlık,Bizimde hiç gelmiyor içimizden İmarbankasına,holdinglere,ihlaslara para yatıranlara ödeme yapmak,o belayı Allah verdi onlara,iyi de oldu Bu % 47 hangi dine mensup, Hepsi de müslüman olduklarını iddia edenler.

Şimdi % 47'nin ondan olduklarını iddia ettikleri AYDINLIK İSLAMI anlatalım. Allah ne diyor İslam devletinin idarecisine? Yönetimin altındakilerin mal,can ve namuslarını sana emanet ettim. Onları korumak,hırsızlara çaldırmamak,çaldırırsan,çalan hırsızlardan geri alıp sahibine iade etmen senin ilk görevindir.Hırsızlardan alamazsan kendi cebimden öde. Bu kunun kıyamete kadar değişmez. Hırsızların ellerini ve ayaklarını ceza olarak çaprazlama kes.Hırsızlık yapmak isteyenlere ibret olsun. Eğer sen böyle yapmazsan,onların hırsızlıkları sonucu mağdur olanlar çaresizlikten ölürler ki, bunun vebali de senin üzerindedir.Haksız yere müslümanı öldüren veya ölümüne sebep olan, tüm insanları öldürmüş gibidir. Yani onların katili sen olursun. 74999 bin kişinin hakkını versen de geriye kalan bir kişiye hakkını vermeyip zulüm etsen,yarın o kişinin hesabını sorarım senden. Bir kavme veya topluluğa olan kininiz sizi adaletli davranmaktan alıkoymasın. Onlar İmarzede,onlar rantiyeci,onlara kin duyuyorum diye zulmetmeyin. Eğer bir söz vermişseniz,verdiğiniz sözü tutun. Paranızı istediğiniz bankaya yatırabilirsiniz,ben garanti veriyorum dediyseniz,sözünüzün gereğini yapın. Münafıklar gibi önce söz verip, sonra caymayın Adalet önünde güçlü ile zayıfı eşit tutun. Şahitlik ederken,kendi veya akrabanızın aleyhine bile olsa dilinizi eğip bükmeyin,dosdoğru şahitlik edenler olun,Hakimleri baskı altına almayın.yalan söylemeyin,emanete hıyanet etmeyin,verdiğiniz sözü tutun.Suç işleyene haddi uygulamakta yavaş davranmayın,Çünkü Allah suçluya da mazluma da sizden daha yakındır ve sizden daha merhametlidir. Sizin şer gördüklerinizde sizin için hayır,sizin hayır gördüklerinizde sizin için şerler vardır. Allah bilir siz bilemezsiniz.Kimler ki Allahın indirdikleriyle hükmetmiyorlar,onlar,Kafirlerin,zalimlerin ve fasıkların ta kendileridir. Cezalarda HADDİ uygulamanız,sizin lehinizedir. Bir suça uygulanacak HAD, ileride o suçun yüzlerce kez işlenmesini önleyecektir. Tek doğru Allahın indirdikleridir.
Demokrasilerde dün doğru olan bugün yanlıştır. Dün yanlış olan bugün doğrudur. Misal 45 sene önce idam ettiğimize bugün İADEİ İTİBAR veriyoruz. 25 yıl önce dövizi olan hapis yatıyordu. Bugün serbest. 50 yıl önce EZAN'ı arapça okumak suçtu. Bugün serbest. İki yıl öncesine kadar ZİNA suçtu. Bugün suç değil. Daha binlercesi var.
Ama islamda 1400 yıl önce ne suçsa,bugünde aynı şeyler suç. Ne suç değilse,bugün de aynı şeyler suç değil, Düzenlerin tutarlılığını anlayın diye söylüyorum. Demokrasinin tutarsızlığını göstermeye çalışıyorum.

İşte KARANLIK ve AYDINLIK. İşte DOĞRU ve YANLIŞ,İşte ADALET ve ZULÜM,İşte ÜMİT ve ÜMİTSİZLİK,İşte GÜVEN ve GÜVENSİZLİK,işte karanlıktan kurtuluş,işte ÖZGÜRLÜK ve ESARET.İşte ŞAŞKINLIK VE BASİRET,İşte MÜSLÜMAN ve ŞEYTAN ve işte İSLAM ve DEMOKRASİ. Selamlar.


KİM ZULME UĞRAYAN KARDEŞİNİN ÜZERİNDEN ZULÜM KALKANA KADAR,ONUN YANINDA YER ALIRSA,AYAKLARIN KAYDIĞI O GÜNDE,SIRATTA ONUN AYAĞI SABİT KALIR,KAYMAZ (Ebu Hureyre)

Selamlar.


Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen
Mesajlar:413
Kayıt:07 Kas 2006 13:36

Re: DEMOKRASİNİN KARANLIĞINDAN İSLAMIN AYDINLIĞINA

Mesaj gönderen Piremerd » 30 Tem 2007 11:44

Demokrasiyi yanlış uygulayan bir ülkede,demokrasiyi yanlış anlayan bir kişi olarak demokrasinin yanlış olduğunu empoze etmeye çalışıyorsunuz.Şeriat sisteminin elbette çok güzel tarafları var ama günümüzde bunu tam anlamıyla uygulayabilmek mümkün müdür ona bakmak lazım.Bugün şeriat ile yönetilen ülkelerdeki çarpıklıkları hepimiz görüyoruz.Yani sorun ne demokrasi de ne şeriat sisteminde.Sorun sistemleri doğru uygulayabilecek toplumlardadır.
Cevapla

“Özgür Düşünce & Felsefe” sayfasına dön