Biz Türkler farklı mıyız?

Düşüncelerinizi Özgür Bırakın
ANTER
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen ANTER » 25 Oca 2007 20:25

dr_emre21 yazdı:diğer inançlara da saygılıyım ama bir müslüman olarak Hz. Muhammed'in istanbulu fethedecek komutan ve asker hakkındaki hadise nail olmak bile türklerin bi farkı olarak yeter diye düşünüyorum,gerisi hikaye...
Osamanlı döneminde Türkler İslam'ın korumalığını yaptı.Elbette bu gurur duyulacak bir davranış.Ama sonrasında kurulan Cumhuriyet rejimi ve hala devam etmekte olan süreçte İslamdan bir uzaklaşma var.Sürekli olarak "batı uygarlığı" denilip doğuyla hiç bağları yokmuş gibi davranan bir halk olarak göze çarpıyor Türkler.
Mutlaka bütün Türkler bu düşüncede değildir ama dışardan bakıldığında öyle bir görüntü var.
Bence bütün Türklerin görüşü olmasa da "Türkün Türkten başka dost yoktur" tezi Türklerin hem imajını bozuyor hem de yalnızlığa sürüklüyor!
Herkese şüpheyle bakmaktan vazgeçilmelidir!
İnsanlar ırk olarak hiçbir zaman birbirinden üstün olamaz!
Bunu Allah demiş çünkü!

reis
Albay
Albay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 26 Oca 2007 11:29

yorumumun burdan sılınmesının nedenını bılıyorum ama yaptıgım yorum acı bır gercektır.
bunu kabullenmelerı lazımdır
muhtar sana diyorum bırak herkes bıldıyını okusun varsa yanlısı baska yerden elıstırılsın
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 26 Oca 2007 17:01

Daygen seninle aynı fikirdeyim ama düşüncelerini foruma yazarken sanırım biraz asabi oluyorsun.Kelimeleri cımbızla seçmek gerekiyor bazen.
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 27 Oca 2007 17:21

Piremerd yazdı:Daygen seninle aynı fikirdeyim ama düşüncelerini foruma yazarken sanırım biraz asabi oluyorsun.Kelimeleri cımbızla seçmek gerekiyor bazen.
:( ne yapıyım kardeş adamlar ortaya oyle konular atıyorlarki insan kendini tutamıyor bencımbız yerine melep kulanıyorum afedersınız :lol:
afra1986
Onbaşı
Onbaşı

Mesaj gönderen afra1986 » 27 Oca 2007 19:49

Sorduğum soruyla verdiğiniz cevaplar birbirine ço uzak.
Farklıyız derken kendimizi sorgulayalım anlamında demiştim.
Yoksa ırkların birbirinden üstün olmadıklarını tabiki biliyorum.
Biraz özeleştiri yapılmasını beklerdim.
Ama daygen gibi arkadaşların da bu saldırgan tavrını kabul etmiyorum.
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 29 Oca 2007 17:09

Her insanın kendine göre özellikleri vardır..ve her milletin kendine haz bir gururu vardır..Ben şuanda evet ben bir Türküm ve kendimi şu özelliklerimden dolayı üstün buluyorum dersen öteki milletlerin gururuna dokunur ve tartşma başlar..çünkü her millet ayrı bir özelliğe sahiptir..Mesela arkadaşımız

diğer inançlara da saygılıyım ama bir müslüman olarak Hz. Muhammed'in istanbulu fethedecek komutan ve asker hakkındaki hadise nail olmak bile türklerin bi farkı olarak yeter diye düşünüyorum,gerisi hikaye...
demiş..şuda varki peygamber efendimiz araptı bence arapların bu sebeden dolayı bizden daha üstün olmaları gerekiyor ozaman..

yinede Türk olduğum ve türk topraklarında müslüman olarak doğduğum için mutluyum..
ezo
Acemi Er
Acemi Er

Mesaj gönderen ezo » 30 Oca 2007 10:48

evet biz türkler farklı hemde çok farklıyız bir kere diğer milletlerden çalışkanız tabi onlarda olan imkan bizde olsaydı dünyaya şimdi biz hükmediyor olacaktık bir başka özellğimiz insanlara ve kendi toprağımıza sadığız
jenny
Üstteğmen
Üstteğmen
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Aslan
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen jenny » 30 Oca 2007 12:56

ezo yazdı:evet biz türkler farklı hemde çok farklıyız bir kere diğer milletlerden çalışkanız tabi onlarda olan imkan bizde olsaydı dünyaya şimdi biz hükmediyor olacaktık bir başka özellğimiz insanlara ve kendi toprağımıza sadığız
Biz Türkler mi çalışkanız? Sabah sabah beni güldürdün valla :lol:
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 01 Şub 2007 19:38

afra1986 yazdı:Sorduğum soruyla verdiğiniz cevaplar birbirine ço uzak.
Farklıyız derken kendimizi sorgulayalım anlamında demiştim.
Yoksa ırkların birbirinden üstün olmadıklarını tabiki biliyorum.
Biraz özeleştiri yapılmasını beklerdim.
Ama daygen gibi arkadaşların da bu saldırgan tavrını kabul etmiyorum.
saldırgan deyıpte ne kast ettıyını anlamadım ama yukarda acık ve net farkınızı acıklamıştım saolsun
belawela muhtarı o mesajımı ımha etmiş keşke gene geri getirseyide okusaynız
ben sadece biraz asabi icimdekinı dısıma cabuk vuruyorum saldırganlık dediyiniz buysa kusura bakmayın oylama yaparak beni uzaklaştıra bilirsiniz .
yani kısacası ben buyum
reis
Albay
Albay

Mesaj gönderen reis » 01 Şub 2007 19:45

ezo yazdı:evet biz türkler farklı hemde çok farklıyız bir kere diğer milletlerden çalışkanız tabi onlarda olan imkan bizde olsaydı dünyaya şimdi biz hükmediyor olacaktık bir başka özellğimiz insanlara ve kendi toprağımıza sadığız
gudurme allah aşkına cok sacma buluyorum
birkere diyorsunki onlarda olan imkan bizde olsaydı dünyaya şimdi biz hükmediyor olacaktık zamanında olmadımı yani
zamani asmanlı devleti kımdi onlarda olan toprak ımkan kımsede yoktu ama şimdiye bakarsan elde kalan bu turkıye topragı
hazır bu elde kalmısken bence yerınde otur sukret saga sola laf atma

“Özgür Düşünce & Felsefe” sayfasına dön