Gecenin bir vakti ATV'de Savaş Ay'ın programına rastladım.
Ekranın bir köşesinde yer alan "Oruç cinsel ilişki ile açılır mı?" sorusu,
buradan bana bir malzeme çıkacağını hissettirdi.
Programın konusu,ilahiyat profesörlerinin ya da dini konularla ilgilenen yazar çizer kesiminin bu konulardaki farklı söylemleri idi.
Programın izleyici koltuğunda oturanların görüntü profilleri de baya bir ilginçti.
Program o saatte değil ve orda Savaş Ay olmazsa,sabah programlarından birini izlediğinizi düşünürsünüz.
Nerde dul bir kadın varsa oraya toplanmış,daha önce Semra Hanımı gaza getiren zihniyet şimdi de dini konularda ahkam kesilmeye çalışıyor.
Programın normal konuğu olarak BAYRAKTAR HOCA denilen bir kişi yerini almış sorulara cevap veriyor.
Bir de canlı telefon bağlantısı ile İsmail NACAR programa renk katıyor!
Ahkamcı izleyicilerden bir bayan mikrofonu eline alıp şöyle bir yorumda bulundu: "İsmail NACAR kafamızı karıştırıyor"!
Buna itiraz eden İsmail Nacar bu konuda bayan izleyiciden somut bir söylem istedi.Söz konusu bayan sessizliğe büründü ve hiçbir şey söyleyemedi.
Zaten söylemesini de beklenemez,onun amacı ortalığı bulandırıp cıvıldak hayatına bir dayanak yaratmaktı.
Tabi bu arada kafası karışanlardan biri de Savaş Ay oldu!
İşi biraz daha ileri götürüp "Hocalar kafamızı mı karıştırıyor?" diye bir soruyu ekrana yapıştırdı.
Bu yönlendirme soruyu birkaç genç kıza sorduktan sonra kesin teşhisi koydu ve kafalarının karıştığını söyledi.
Kafası karışan vatandaşlarımıza şunu sormak icap eder.
Türkiye'de hangi konuda bir fikir birliği var ki bu konuda olsun?
Böyle basit bir konuda bile kafanız karşıyorsa,iktidar ve muhalefetin hergün farklı söylemleri karşısında kafanızın çorba olması gerekir.
Tabi burada hangi konularla ilgilendiğimiz ön plana çıkıyor.
Aynı programda saat 02:00 ve Mahmut Tuncer'in "Fukara" şarkısı eşliğinde halay çekiliyor.
İşte o noktada benim de kafam karıştı
Not : Bu eski bir yazıdır...
Savaş Ay ve Kafa Karışıklığı
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
En son Siyabend tarafından 14 Nis 2007 21:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
SEYDUNA
- Yarbay

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
ÖNCELİKLE SÖYLEMELİYİM Kİ O KADINLARIN O TÜR YERLERE GİTMELERİNDEKİ AMAÇ KONUYU TARTIŞMAK DEĞİL ÇÜNKÜ ORADA BULUNANLARI BİR KEZ OLSUN MANTIKLI BİR ŞEY KONUŞMAZLAR ÇÜNKÜ KONUŞAMAZLAR ONLARA AYRILAN TEK BİR YER VAR SABAH PROGRAMLARI HİÇ BİRZAMAN İZLEMEDİĞİM VEDE İZLEMEYECEĞİM KANALLAR ONLAR BEN O PROGRAMLARIN İÇERİĞİNİ BERABER OTURUP KALKTIĞIMIZ KİŞİLERDEN DUYUYORUM YANLIŞ ANLAMAYIN O KİŞİLER O PROGLAMLARI İZLEMİYORLAR ONLARDA SADECE NE KADAR SAÇMA PROGRAMLAR OLDUKLARI HAKKINDA KONUŞUYORLAR BU YAŞANALAR TEK BİR ŞEYE İŞARET OLUYOR İNSANLAR ARTIK SORUNLARINI KENDİ ARALARINDA VEDE ÇEVRELERİNDE BULUNAN AKRABALARIYLA ÇÖZEMİYORLAR VE BU TÜR SORUNLARI 35 MİLYON İNSAN ÖNÜNDE ( BU NU SÖYLEMEMDEKİ AMAÇ 70 MİLYON İNSANIN BU TÜR PROGRAMLARI İZLEMELERİNE İHTİMAL VERMEMEMDİR VE FAZLADA SÖYLEDİĞİM FİKRİNDEYİM)TARTIŞIP ÇÖZÜYORLARDIR TABİ ÇOĞUNUN ÇÖZÜLÜP ÇÖZÜLMEDİĞİ BELİRSİZ BUNU YAPARKENDE EĞLENİYORLARMIŞ NEKADAR DA DEĞİŞİK BİR ŞEY
VE SAVAŞ AYIN BÖYLEKONULARI AÇMASI SAÇMA ÖNCELİKLE HANGİ ORUÇ TUTAN İNSAN KALKIPTA BÖYLE BİR SORUNLA KALKIŞIRKİ BİR İNSAN SABAHTAN AKŞAMA KADAR AÇ KALSIN SONRADA EZAN OKUNDUĞUNDA KALKIP DUR BEN EŞİMLE ÖNCE BİR............................. YAPAYIM DEMESİ NE BEKLENİR NEDE DÜŞÜNÜLÜR BUNUN İÇİN ANKET FALAN YAPILIRSA BU KONU İÇİN SON ŞIKKA ÇOK SAÇMA DİYE BİR SEÇENEK KONULURSA O ŞIKKI SEÇENLERİN NE KADAR ÇOĞUNLIKTA OLDUKLARI GÖRÜLÜR ZATEN BU KONU İÇİN O PROGRAMA AKLI BAŞINDAKİŞİLERİN KATILMASI DÜŞÜNÜLEMEZ
EN SON YAZDIKLARIN İÇİN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK İSTİYORUM BEN HİÇ BİR ŞEY ANLAMADIM
SAYGILARIMLA SEYDUNA
VE SAVAŞ AYIN BÖYLEKONULARI AÇMASI SAÇMA ÖNCELİKLE HANGİ ORUÇ TUTAN İNSAN KALKIPTA BÖYLE BİR SORUNLA KALKIŞIRKİ BİR İNSAN SABAHTAN AKŞAMA KADAR AÇ KALSIN SONRADA EZAN OKUNDUĞUNDA KALKIP DUR BEN EŞİMLE ÖNCE BİR............................. YAPAYIM DEMESİ NE BEKLENİR NEDE DÜŞÜNÜLÜR BUNUN İÇİN ANKET FALAN YAPILIRSA BU KONU İÇİN SON ŞIKKA ÇOK SAÇMA DİYE BİR SEÇENEK KONULURSA O ŞIKKI SEÇENLERİN NE KADAR ÇOĞUNLIKTA OLDUKLARI GÖRÜLÜR ZATEN BU KONU İÇİN O PROGRAMA AKLI BAŞINDAKİŞİLERİN KATILMASI DÜŞÜNÜLEMEZ
EN SON YAZDIKLARIN İÇİN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK İSTİYORUM BEN HİÇ BİR ŞEY ANLAMADIM
SAYGILARIMLA SEYDUNA