Hakkari'de gösterime giren `Hacivat ve Karagöz neden öldürüldü' filmi için yapılan söyleşiye katılan Radikal Gazetesi yazarı Yıldırım Türker, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Kürt sorununa yaklaşımlarıyla ilgili soruları cevaplandırırken, "Kürt meselesininin çözümünü de Ağar'a bırakacaksak yuh olsun. Memlekette yaşayan insanlara, başka denecek bir şey yok" dedi...
İstanbul Anadolu Kültür Anonim Şirketi ile Hakkari Kadın Merkezi (KA-MER) katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda dün ücretsiz olarak gösterime sunulan Beyazıt Öztürk, Haluk Bilginer, Şebnem Dönmez ve Güven Kıraç'ın rol aldığı `Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?' adlı sinema filminin Yönetmeni Ezel Akay ile Radikal Gazetesi Yazarı Yıldırım Türker, film ile ilgili söyleşiye katılmak üzere Hakkari'ye geldi. Filmin gösteriminden sonra düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren söyleyişide, filmle ilgili sorulardan çok, yazar Türker'e DYP Genel Başkanı Ağar'ın son dönemlerde bölge sorunları ile ilgili yaptığı açıklamalar soruldu. Ağar'ın Kürt sorunu ile ilgili yaklaşımları, PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın bir gazetede yeralan, `Ağar bizi anlıyor' demesinin nasıl değerlendirildiğini sorulunca Türker, şöyle karşılık verdi:
"Mehmet Ağar'ın temsil ettiği, temsiliyet gücünün ötesinde de önemli bir şahsiyet olduğunu biliyorum. Kürt meselesinin çözümünü de Ağar'a bırakacaksak bu memlekette yaşayan insanlara yuh olsun. Başka denecek bir şey yok. Ağar'ın Kürt sorunu ile ilgili açıklamalarının çok inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Kürt kesiminde bu açıklamalar nasıl karşılanıyor bilemiyorum. Bu tam savaş severlerin üretebileceği bir laftır. Bunu çok kötü buluyorum."
Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü filminin sanat yönetmeni Ezel Akay da Türk sinamasıyla ilgili sorulara, "1960'lara kadar ülkemizde sinema anlayışı vardı. Bu tarihten sonra bir başka dönem başladı. Ondan sonra sinemada çöküş ve bozulma dönemi başladı. 20 yıllık dönemlerden sonra şu an sinemada büyük bir bolluk var. Bu yıl 34 film vizyona girdi. Sinema bir sanattır. Şu an çok ilginç yeni filmler, hikayeler de çıkabiliyor. Sinemaya olan rağbetin eskisine nazaran artacağını da tahmin ediyorum" dedi.
'Kürt meselesinin çözümünü Ağar'a bırakırsak yuh olsun'
benim anlamadığım dağdakilerin düz ovada siyaset yapmasından bahsettiği..iyide dağdakilerin dağa çıkış amacı belli değilmi bunlar düz ovaya inince aynı tas aynı hamam olmayacak mı
insanlar ölmeyecek belki ama düşünceler aynı olacak ben bunada siyaset demem. ama düz ovaya inince düşünceleri biraz daha farklılık gösterirse onun bilemem 

YANLIS DUSUNUYORSUN BEYAZGUL.
SILAHLARIN SUS MASI HEM KURTLER HEM TURKLER ICIN YARALI OLUR SON YERMI SENEDIR DEVLET 1OO MILYAR DOLARDAN FAZLA PARA BU SAVASA HARCAMIS BU PARAYLA BINDEN FAZLA FABIRKA YAPILIR ,EGER DEVLET PKK BU YOLDAN BITIRIRIM DIYE DUSUNUYORSA BENCE YANILIYOR CUNKU PKK NIN ARKASINDA COK KUVETLI DIS GUCLER VAR VE BUNU HERKES BILIYOR E GER SILAHLAR SUSMASA BU SAVAS YERMI SENEDE ELI SENEDE DEVAM EDER CUNKU DIS GUCLER HER ZAMAN ZAYIF BIR TURKIYE ISTEMEKTE BU SAVAS DIS GUCLERIN EKMEGINE YAG SURUYOR.AMA SIYASETCILERIMIZ BU GORMEZLIKTEN GELIYOR.
Dağdakiler siyaset yapması gibi bir şey söylemek pek sağlıklı olasa gerek.beyazgül yazdı:benim anlamadığım dağdakilerin düz ovada siyaset yapmasından bahsettiği..iyide dağdakilerin dağa çıkış amacı belli değilmi bunlar düz ovaya inince aynı tas aynı hamam olmayacak mıinsanlar ölmeyecek belki ama düşünceler aynı olacak ben bunada siyaset demem. ama düz ovaya inince düşünceleri biraz daha farklılık gösterirse onun bilemem
Çünkü şı dağda olanların çoğunluğu okumamış bir kesimden oluşuyor.
Mutlaka aralarından siyaset yapmak isteyen olacaktır ama benim düşünceme göre çoğu normal bir aile hayatına geçiş yapmak isteyecektir.
siyaset ile uğraşacak olanların düşüncelerinde de eski oranla baya bir değişiklik göstermesi belenebilir.İllaki yine radikal düşüncede olanlar olacaktır ama bundan da korkmamalıyız artık.
-
- Albay
- Ruh Hali:Yorgun
- Burç:Balık
- Takım:Fenerbahçe
:D sizin dilde siyasen sadece sizin leyınıze olan acıklamalardır siyasetın daha ne oldugunu bıle bılmıyorsun sana tafsıyem siyaset uzerınde bıraz araştırma yapsan ıyı olurbeyazgül yazdı:benim anlamadığım dağdakilerin düz ovada siyaset yapmasından bahsettiği..iyide dağdakilerin dağa çıkış amacı belli değilmi bunlar düz ovaya inince aynı tas aynı hamam olmayacak mıinsanlar ölmeyecek belki ama düşünceler aynı olacak ben bunada siyaset demem. ama düz ovaya inince düşünceleri biraz daha farklılık gösterirse onun bilemem

-
- Banned
- Ruh Hali:Kızgın
- Burç:Terazi
- Takım:Galatasaray