Danimarka'nın başkenti Kopenhag Kastrup Havaalanı'nda yanında eşi Maria Elizabeth ve menajeri Roger Ljung'la birlikte İstanbul'a gelmek için THY uçağına binmeden önce Türk basınından sadece Milliyet'e konuşan Tobias Linderoth, Galatasaray'a
transfer olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
İsveçli yıldız oyuncu, kendisinden beklenenleri iyi bildiğini söyledi, "Galatasaray gibi
büyük bir kulüpte oynayacak olmam benim saha içindeki normal performansımı daha çok artırır. Üstleneceğim görevin sorumluluğunu bilen ve takım için oynayan bir görev adamıyım. Hakan Şükür ve Hasan Şaş'ı tanıyorum. Yabancıları da, uluslararası alanda bilinen oyuncular" dedi.
Türk futbolunu yakından tanıdığını ve birçok kez Türk Milli Takımı'na karşı forma giydiğini dile getiren Linderoth, "Uluslararası tecrübem yüksek. Gerek Şampiyonlar Ligi'nde, gerekse UEFA Kupası'nda çok sayıda maç oynadım. Yeni takımımda arkadaşlarımla el birliğiyle mücadele edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Taraftarların beklentilerini ve heyecanını biliyorum. Onlara ve kulübüme layık olmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.
Danimarka'nın Kopenhag takımında bir yıl daha sözleşmesi olan Linderoth'un, kulübün Norveçli Teknik Direktörü Staale Solbakken tarafından istenmediği için gönderildiği ileri sürüldü.
Solbakken izin verdi
Kopenhag Başkanı Flemming Östergaard, "Linderoth konusunda çalıştırıcımız Solbakken'in satmamak için veto hakkı vardı. O bunu kullanmak istemedi. Yani gitmesine izin verdi" açıklamasını yaptı.
Solbakken'in, Kopenhag'ın para kazanması için Linderoth'un gitmesine onay verdiği vurgulandı.
Bu arada Danimarka basını, Linderoth'un satılmasıyla Teknik Direktör Solbakken ile Sportif Direktör Jensen'in büyük bir sınav vereceklerini yazdı.
Şaşırdı
Linderoth, Atatürk Havalimanı'na ayak basar basmaz yüzlerce taraftar tarafından karşılandı ve omuzlara alınırken, şaşkınlığını gizleyemedi. İsveçli futbolcu bugün sözleşme imzalayacak.
İlk tanışma
Linderoth, İstanbul'a gelişinin ardından Galatasaraylı yöneticilerle bir araya geldi ve birlikte yemek yedi. İsveçli oyuncu oldukça mutlu ve bir o kadar da heyecanlıydı.
Eşiyle geldi
İsveçli oyuncu, eşi Maria Elizabeth ve Feldkamp görevdeyken Galatasaray'da oynayan menajeri Ljung'la, Kopenhag'ta Milliyet'e poz verdi.
Milliyet / İrfan Kurtulmuş