Milli Takım’ın Ermenistan maçı öncesi Fatih Terim bu maçın kendileri için sadece futbol maçı olacağını söyledi ve ekledi: Tarihin yükünü omuzlayamayız.
TARİHİ BİZE YÜKLEMEYİN
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, Ermenistan ve Belçika maçları öncesi bir basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu ve anlamlı mesajlar verdi. Terim, Swissotel’deki toplantıda, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinin hemen ardından, bir başka zorlu şampiyonaya başlayacaklarını dile getirerek, cumartesi günkü Ermenistan maçının çok zor geçeceğini ama sadece bir futbol maçı olduğunu vurguladı ve siyasi hiçbir anlam taşımadığının altını şu sözlerle çizdi: ‘’Tarihin yükünü omzumuzda da taşımaya kalkarsak yavaşlarız.
Gruplar belirlendiği zaman, Ermenistan delegasyonu ile ilişkilerimizin çok iyi olduğunu, en sıcak ilişkilerin bizlerle onların olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla cumartesi akşamı oynanacak maçta bu sıcaklığın yansıyacağını düşünüyorum” diye konuştu.
HEDEF 4 MAÇTA 12 PUAN • Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde olduğu gibi yine dört maçta 12 puan almayı hedeflediklerini belirterek ‘’Umut ediyorum, bu kez de öyle başlayacağız inşallah” dedi. Sezon başı olmasının biraz sıkıntı yaratabileceğine dikkati çeken Fatih Terim, oyuncularına olan güvenini ‘’Ama oyuncularımız milli takıma geldiğinde o ay-yıldızın içinde bambaşka çehreye bürünürler” ifadeleriyle gösterdi.
SAKATLARIN DURUMU • Nihat, Hamit, Caner, Emre Güngör ve Sabri’nin sakat olduğunu, kadroda yer alan oyunculardan da Servet’in üst solunum yollarından rahatsızlığının bulunduğunu kaydeden Terim, Aurelio’nun, Gökdeniz’in, Mehmet Topuz’un ve Uğur Kavuk’un da hafif sakatlıklarına rağmen oynayabileceklerini umduğunu söyledi.
ARAGONES SEMİH’İN EFENDİSİ O
İSTER OYNATIR İSTER OYNATMAZ Basın toplantısında Fenerbahçe’li Semih’in yedek kalmasına değinen Fatih Terim, “Dünyanın en büyük oyuncularının nasıl oyuna son dakikalarda girdiğini görüyoruz. Semih de buna en iyi örnek. Avrupa şampiyonu olan Aragones ister oynatır, ister oynatmaz. Bu, onun bileceği iştir” ifadelerini kullandı.
Yurtdışında oynayan Türk oyunculara milli takım forması giydirmekte zorlandıklarını açıklayan Terim, bu yöndeki eleştirilere de şu şekilde cevap verdi: “18 yaşında çocuk ‘A Milli Takım’a çağırırsanız gelirim’ dediği zaman ‘tabii buyurun lütfen’ mi diyeceğiz? Bu asla benim anlayışımda olamaz. Bu benim görevden inmeme neden olsa bile böyle kalacaktır.”