Bulgurlu Dolma

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
Linda
Acemi Er
Acemi Er
Mesajlar:7
Kayıt:27 Ara 2006 20:02
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray
Bulgurlu Dolma

Mesaj gönderen Linda » 27 Ara 2006 20:29

MALZEMELER
8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin. İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.Yoğurtla yiyin.

AFİYET OLSUN !


Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön