Sushi

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Sushi

Mesaj gönderen Siyabend » 25 Kas 2006 18:11

Malzemeler:


100 gr Japon pirinci

1 çay bardağı pirinç sirkesi

1 tatlı kaşığı tozşeker

İnce somon dilimleri

Buharda pişmiş karides

İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı

İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado
Hazırlanışı:
* Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.

* Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.


yigido

Mesaj gönderen yigido » 26 Kas 2006 17:39

bunu yiyenlere saygm war ama ben yemem:((
Sabrina
Üstteğmen
Üstteğmen
Mesajlar:247
Kayıt:11 Kas 2006 10:42
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Kadın
Burç:Akrep
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Sabrina » 26 Kas 2006 18:30

bende yemedim ama merakımı gidermek adına yemek istiyorum :mrgreen:
yigido

Mesaj gönderen yigido » 26 Kas 2006 18:35

tarif yaziyor daha ne duruyosun
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar:7631
Kayıt:16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Kadın
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 06 Oca 2007 15:42

ben hiç tatmadım,tatmayıda düşünmüyommm
Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön