Abdullah Gül: Tam Zamanı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Abdullah Gül: Tam Zamanı

Mesaj gönderen Siyabend » 12 Eki 2009 09:59

Kürt meselesinin çözümü için bir süredir 'demokratik açılım' adı altında yürütülen tartışma ve 'açılımın' içeriğinin ne anlama geldiği giderek netleşiyor. Kürt tarafının 'tuzak' olarak ifade ettiği süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Gül'den ilginç açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘açılım’ süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, ‘’Türkiye'nin önündeki terörü yok etmenin tam zamanıdır. Bölgesel ve uluslararası şartlar en iyi durumdadır. Bu yıl, bunu devreden çıkartmak için olağanüstü bir çaba sarf ediliyor. Devlet kademelerinde çaba gösteriliyor’’ dedi

Kayseri Sanayi Odası tarafından Hilton Otel'de düzenlenen Sanayi Gecesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin artık ‘’terör sorununu’’ çözmek için önemli bir fırsat yakaladığına dikkati çeken Gül, bölgesel ve uluslar arası anlamda şartların olgunlaştığını kaydetti.

Türkiye'nin bundan sonra enerjisini boşa harcayacak zamanının olmadığını anlatan Gül, 3 yıl önce gerekli şartların oluşmadığını belirtti ve şöyle dedi:

‘’Bugün uğraştığımız terörü geride bırakacağız. Bunun şartları bölgesel ve uluslararası anlamda oluşmuştur. Herkes benim laflarım üzerinden bir yerlere gitmek isteyebilir ama benim sözlerim açıktır. Herkes benim söylediklerimden çeşitli yorumlar yaparak veya söylemediğim lafları söylemiş gibi konuşup, sözlerim üzerinden konuşarak bir yerlere gitmek isteyebilirler ama benim konuşmalarım gayet açık. Ben gayet sorumlu bir şekilde sözlerimi söylüyorum. Ben cumhurbaşkanı olarak söylüyorum, Türkiye'nin önündeki terörü yok etmenin tam zamanıdır. Bölgesel ve uluslararası şartlar en iyi durumdadır. 3-4 yıl önce şartlar bizim lehimize değildi.

Bu terör örgütüyle uğraşanlar, kullananlar herkesin bildiği kişilerdi. Bu yıl, bunu devreden çıkartmak için olağanüstü bir çaba sarf ediliyor. Devlet kademelerinde çaba gösteriliyor. Çünkü terör örgütünü istismar edenler vardı. Bugün çok güçlüyüz. Bunu ortadan kaldırmak için gayret sarf etmek gerekir. Türkiye gayet kararlıdır. Bunun için hepimizin elbirliği yapmalıyız. İçinde milli meseleler için dayanışma içinde olunması gerektiğine inanıyorum."

ANF NEWS AGENCY

“Gündem & Haberler” sayfasına dön