KPSS'de kriz patlak verdi. ÖSYM yine ortalığı karıştırdı. Memur adayları şokta...
ÖSYM, KPSS'yi yine krize çevirdi. Adaylara haber verilmeden kat sayılarda büyük değişiklikler yapıldı, bazı adayların netleri ise yanlış hesaplandı.
ÖSYM "sebep standart sapma" dese de puanları 3 ila 8 arasında düşen adaylar, hayal kırıklığı içinde ne yapacaklarını şaşırdı. Değişikliğin en büyük darbesi ise öğretmen adaylarına oldu.
Bütün hayatları boyunca iyi bir meslek sahibi olmak için çalıştılar, didindiler. Tam KPSS engelini de aşacaklardı ki önlerine bu sefer de ÖSYM'nin ani kat sayı değişikliği ve yanlış hesaplamaları çıktı.
ADAYLAR ŞOK YAŞADI
Sınavın açıklanmasını büyük ümit ve heyecanla bekleyen adaylar, karşılarına çıkan puan ve netler karşısında şok oldu.
Sınava girenlerin artması sebebiyle puanlar fırladı. Başarı sıralaması sistemini oturtamayan ÖSYM de çaresiz kalınca çözümü, öğrencilerin puanlarını 3'er 5er' kırpmakta buldu.
2007 yılının kılavuzunda kat sayılar açıklanmadı. 2006 yılı KPSS kılavuzuna göre ise Eğitim Bilimleri sorularının 0,4 katsayısı ile çarpılması gerekiyordu. Ama öğrenciler tam aksini yani netlerin 0,3 ile çarpıldığını iddia ediyor. Genel kültür ve genel yeteneğin 0,3'lük katsayısı ise 0,5 yapıldı. Hem de adaylara bildirilmeden.
KPSS'de kriz yaşandı
Re: KPSS'de kriz yaşandı
İşte bu sistem bu..
halimiz içler acısı arkadaşlar.. eğitim sistemi bizim kadar kötü olan bir ülkede, terör, suç, işsizlik hiçbir şet çözülemez...
halimiz içler acısı arkadaşlar.. eğitim sistemi bizim kadar kötü olan bir ülkede, terör, suç, işsizlik hiçbir şet çözülemez...
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Sınava ben de girmiştim..Sonuçlar gerçekten beklediğim gibi çıkmadı.
Eğitim mevzusuna dönersek,bence son 10 yılda her şey bozuldu.
Liseyi bitirdiğim zaman okullarda en azından disiplin vardı şimdi ise okul değil tımarhane gibi olmuş.İşin daha kötü tarafı eğitim sistemini değiştirmek için hiçbir çalışma göremiyorum.Düzeltmeye çalıştıkça batırıyorlar.
Eğitim mevzusuna dönersek,bence son 10 yılda her şey bozuldu.
Liseyi bitirdiğim zaman okullarda en azından disiplin vardı şimdi ise okul değil tımarhane gibi olmuş.İşin daha kötü tarafı eğitim sistemini değiştirmek için hiçbir çalışma göremiyorum.Düzeltmeye çalıştıkça batırıyorlar.
ben disiplinin aşırı olmasını istemiyorum.. benim lisemde de öyleydi.. rahattık biz lisede.. fakat başka bir lisede nezaraet gibiydi.. müdürü yolda yürürken gören öünün kapatacak yoksa dayak yiyordu.. arkadaşlarım vardı..eğitim disiplinle olmaz.. o eski yöntem.. robotlaşmış bireyselleşememiş insanlar yetişiyor..
liseleri üniversite tarzında okutulması lazım.. fakat önemli olan verilen eğitimin kalitesi..
ÖSS sistemi kalkmalı ilkönce.. ikincisi müfredatler ezbere dayalı olmamalı.. yaratıcılık ve kişisel gelişim esaas alınalı..
liseleri üniversite tarzında okutulması lazım.. fakat önemli olan verilen eğitimin kalitesi..
ÖSS sistemi kalkmalı ilkönce.. ikincisi müfredatler ezbere dayalı olmamalı.. yaratıcılık ve kişisel gelişim esaas alınalı..
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Toplum belkide hiç özgür yaşamadığı için aşırı özgürlüklerde ne yapacağını bilmiyor.Daha doğrusu işin suyunu çıkartıyor.Tabiki aşırı disiplin tasvip edilmez ama serbestliğe geçişi ayarında yapmak ve belli bir dozda tutabilmek önemlidir.Sanırım başta eğitim sistemizde olmak üzere bir çok mevzuda doz aşımı söz konusu.Her şeyi olması gereken ölçüde yaşamalıyız..
özgürlüğün ülkemizde hiç yaşanamadığını düşünüyorum.. toplumsal açıdan..
dediğiniz doğru birden olunca insanlar kaldıramıyor.. yavaş yavaş..
dediğiniz doğru birden olunca insanlar kaldıramıyor.. yavaş yavaş..
Allaha şükür kpss gibi bi derdim yok devlet memurluğumu ıııııyyyyyyyyyy
bu söylediini çok kötü bişey ama.. memurları aşağılıyorsunuz gibi geldi.. hiç yakıştıramadım..
ya memurları aşağılamıyorum devlet memurluğu bana göre değil oldum olası istemem neden hep aynı maaşı alayım ki özel sektörde istediğim parayı alırım bi memurun bi aylığını ben bi gecede yerim mesela