Parasızlıktan Okuyamıyor

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Parasızlıktan Okuyamıyor

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Ağu 2007 14:50

Gülşen'in sesini duyan olursa, beş yıl sonra Mardin'in Kızıltepe ilçesinden bir kadın doktor çıkacak... Şoför babanın 13 çocuğundan biri olan Gülşen, yıllardır azmetti, liseyi birincilikle bitirdi, el işi yapıp ÖSS parasını çıkardı, sınavda da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Ama onca uğraşı, parasızlık yüzünden boşa gitmek üzere...
Gülşen Anık, 2006 yılında Kızıltepe Atatürk Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Biri tıpta olmak üzere iki ağabeyi halen üniversitede okuyan Gülşen, hem ÖSS'ye daha iyi hazırlanabilmek hem de kayıt parası biriktirebilmek için geçen yıl sınava girmedi.
Sınav kayıt parası için işlediği örgü ve el işlerini satan Gülşen, yıl boyu kendisini okutacak gücü olmayan babası Abdulkerim Anık'tan gizli gizli ders çalıştı. Gülşen bu yıl katıldığı ÖSS'de aldığı sayısal puanıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazandı.

Kayıt 4 Eylül'de bitiyor ÖSYM'den gelen Sınav Sonuç Belgesi'ni büyük bir gururla ailesine gösteren Gülşen Anık, Mersin'e gidip kayıt yaptırmak istedi. Ancak baba Aldülkerim Anık, "Maddi durumumuz iyi değil kızım. İki ağabeyin de üniversitede yokluk içinde okumaya çalışıyor. Seni oraya gönderemem" deyince Gülşen'in dünyası karardı.
15 kişilik ailesinin geçimini kamyonla Kızıltepe-Habur arası mal taşıyarak sağlamaya çalışan Abdülkerim Anık, "Çocuklarımdan Ekrem, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf, İbrahim ise Hacettepe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okuyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle Gülşen'in okul masraflarını karşılayacak durumda değilim. Yoksa okumasını, doktor olmasını ben de çok isterim" diye konuştu.
Gülşen Anık ise büyük bir özveriyle çalışıp kazandığı Mersin Tıp Fakültesi'nde okumak, bölgedeki doktor açığı bulunduğu için kendi ilçesinde görev yapmak istiyor:
"Okuyup doktor olmak istiyorum. Bu kadar çalıştım yolun sonuna geldim. Ama ekonomik sorunlar nedeniyle eğitimime son nokta koymak istemiyorum. Bölümüme kayıtlar 4 Eylül'de bitiyor. Bu tarihe kadar bana sahip çıkılmasını istiyorum."

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Re: Parasızlıktan Okuyamıyor

Mesaj gönderen beyazgül » 23 Ağu 2007 15:49

Allah yardımcı olsun..İnşallah en yakın zamanda sahip çıkan olur :embar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Ağu 2007 18:39

Cumartesi günü dieforyou bu mevzuda araştırmacı gazetecilik yapacak sonuç olumlu olursa Tuğçe Baran bu kızımıza yardımcı olacağını söyledi.
Kendisine bu duyarlılıktan dolayı teşekkür etmek istiyorum.
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 24 Ağu 2007 18:34

tuğçe baran :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ağu 2007 18:54

Evet Tuğçe Baran :cool
Heval
Yarbay
Yarbay
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Heval » 24 Ağu 2007 19:08

bugün biraz araştırdım , gülşen xırbe keblo lu değilmiş mehelmiymiş :smile :smile
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ağu 2007 19:13

Ha Xırbé Keblo ha Mehelmi ne farkeder? :cool
Sen işi bize bırakıp kaçıyorsun,artık kawa ile birlikte olaya el atacağız..

“Gündem & Haberler” sayfasına dön