PKK'dan Sezen Aksu'ya çağrı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Tibet Yağmuru
Onbaşı
Onbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray
PKK'dan Sezen Aksu'ya çağrı

Mesaj gönderen Tibet Yağmuru » 06 Oca 2007 14:52

"Sözde ateşkes" ile umduğunu bulamayan terör örgütü PKK, strateji değiştirdi. Popüler isimlere yönelen terör örgütü, internet sitesi aracılığıyla aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu bazı aydın ve sanatçılara arabuluculuk çağrısında bulundu.

Çağrıda Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Yaşar Kemal, Mehmet Uzun, Akın Birdal ve İsmail Beşikçi'nin adları verildi. Açıklamada bir çağrı da ünlü sanatçı Sezen Aksu'ya yapılarak Fransız yazar Jean Paul Sartre gibi davranması istendi.

Yapılan çağrıda geçmişte Güney Afrika, Cezayir ve El Salvador gibi çatışmaların olduğu bölgelerde aydınların arabuluculuk yaptığı vurgulanarak, bu aydınlardan da aynı rolü oynamaları istendi.

Bölgedeki çatışmaların son bulması için aydınlar ve sanatçıların rol oynaması istenen çağrıda "Nobel ödülü almış Orhan Pamuk bu rolü oynayabilir mi?" diye soruldu.

Kaynak: Sabah

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 06 Oca 2007 15:11

hiç sanmıyorum..hala kafalarındaki düşünceleri değişmedi :evil: arabuluculuk falan işe yaramaz :evil:
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 06 Oca 2007 15:55

Ateşkes sürecini iyi değerlendirmeyen,değerlendirmek istemeyen Türkiye
hiçbir şey olmamış gibi oturmayı bir strateji olarak görüyorsa bu bence çok yanlış bir stratejidir.Yaşanılan bu kadar acı olaydan hiçbir ders almadan eski düşüncelerle hareket etmek kadar bir yanlış olamaz.
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 06 Oca 2007 16:08

benim söylediklerim hakaret değil :!: söylemlerimde düşünceden düşünceye değişir..benim anlatmak istediğim; ülkeyi bölmek isteyenlerin,Amerikanın tuzağına düşmüşlerin düşüncelerinin hala değişmediği ve hiç bir şeyin farkına varamadıkları..
tutturmuşlar güneydoğu bizim,orası kürdistan,bizim bayrağımız faklı,başkanımız farklı ben bunlardan bahsediyorum..milletleri birbirlerine düşürmek isteyen Amerikanın kölesi olmuşuz farkına varamıyoruz..ben insanlara ve düşüncelere hiç bir zaman hakaret etmem..Ama bu Ülke bizim hepimizin,ne gerek var orası senin burası benim demeye.. :!: :!:
Asi Demokrat
Acemi Er
Acemi Er

Mesaj gönderen Asi Demokrat » 06 Oca 2007 20:35

Klasik düşünceleri aşmalıyız,başkaları nasıl hareket edip huzura kavuşuyorsa onları örnek almalıyız.çünkü biz kendi aklımızla huzurlu bir ortamı yaratamıyoruz.yaratabilseydik bu kadar acı yaşanmazdı.
ANTER
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen ANTER » 20 Oca 2007 12:36

beyazgül yazdı:hiç sanmıyorum..hala kafalarındaki düşünceleri değişmedi :evil: arabuluculuk falan işe yaramaz :evil:
Herkes senin gibi karamsar olursa sorun nasıl çözülecek peki?
Bir sorun varsa her iki tarafın da taviz vermesi ile sorun çözülebilir.
"Ben güçlüym,haklıyım,hiçbir şekilde taviz vermem" dediğin sürece
bir adım bile ileri gitme şansınız olmayacaktır.
İnsanların hayatlarının söz konusu olduğu bir olayda en küçük umut bile önemlidir ve ona göre hareket edilmesi gerekir.
reis
Albay
Albay
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 20 Oca 2007 21:25

beyazgül yazdı:hiç sanmıyorum..hala kafalarındaki düşünceleri değişmedi :evil: arabuluculuk falan işe yaramaz :evil:
bunları soylemeleri bence turkıyenın leyınedır
cunku turkıye
son kozlarını oynuyor
ha sıze gore oyle deyıl ama
amarıkaya gore vede tum duyaya gore oyle gorunuyor
zeyka
Teğmen
Teğmen
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen zeyka » 06 Şub 2007 13:11

Türkiye'nin PKK gibi bi terör örgütüyle masaya oturmasını bekleyenler mi var, anlamıyorum. Buna bel bağlıyorlarsa birileri, daha çok beklerler...İspanya ETA ile görüştü, anlaşmaya çalıştı da sonuç ne oldu?...Haksızlar, bu ülkenin evlatlarını katleden teröristlerle aynı masaya oturmaz Türkiye... Eğer bi talep varsa legal yollardan, hak talebinde bulunulur. Her hak(!) isteyen, olduğunu iddia eden silahını sırtına alıp, dağa çıksaydı; bu ülkenin hali ne olurdu? Ben düşünemiyorum...
Saygılar

“Gündem & Haberler” sayfasına dön