ABD'ye Saldırıda Türkler Öldü

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe
ABD'ye Saldırıda Türkler Öldü

Mesaj gönderen ZAGROS » 09 Tem 2008 16:18

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Wilson, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırının Ergenekon soruşturmasıyla ilgisinin olduğunu sanmadığını belirtti.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Polisin gerekeni yaptığını ve bunun için minnettar olduğunu belirten Wilson, "Saldırıdan kısa süre sonra Dışişleri Müsteşarı ile görüştüm ve başsağlığı dileklerimi ilettim. ABD hükümeti adına üzüntümü ifade ettim. Kısa süre önce Başkonsolosluğumuzla görüştüm. Tüm personelimiz emniyette şu an. Elbette ki şu an için kimin hangi amaçla bu saldırıyı gerçekleştirdiği hakkında tahmin yürütecek değilim" dedi.

"Bu bir terör eylemidir" diyen Wilson, ABD ve Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de birlikte hareket edeceğini kaydetti. Önceden herhangi bir tehdidin söz konusu olup olmadığına ilişin soruya herhangi bir tehdit almadıkları yanıtını veren Wilson, gazetecilerin sorularına şu yanıtı verdi: "Bu saldırı diplomatik yerleşim yerine yapıldığından terör eylemine girer. Olayın Ergenekon soruşturmasıyla bağlantısı olmadığını düşünüyorum. Bu iki olayı birbirine bağlayan bir bilgi yok elimizde. Son derece üzgünüz. İstanbul ve Adana'daki konsolosluklarımız için ek önlemler talep ettik. ABD, Türkiye'nin yakın dostu ve müttefiki olmaya devam edecek."
yüksekova haber

Resim

4 Saldırgandan 2'si Türk

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu önünde polis ekiplerine silahlı saldırı meydana geldi. Telsiz anonslarından saldırıyı beyaz renkli Kongo marka otomobilde bulunan 3 kişinin gerçekleştirdiği anons edildi. Olay yerine çok sayıda ambülans gönderildi.

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Re: ABD'ye Saldırıda Türkler Öldü

Mesaj gönderen Siyabend » 09 Tem 2008 17:06

Olaydan hemen sonra çekilen görüntüler...

http://video.serfinaz.com/index.php?task=view&id=2842
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 09 Tem 2008 20:07

bir hiç uğruna şehit düşen polislere allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı dilerim .

olay pek şaşırtıcı değil abd'nin korumalığını yapan polisler hiç yoktan ödürüldüler
olayda kim suçlu diye sorarsak ?

olay çok karmaşık bir hal alır fakat bana göre yine yönetmenler beli başlı büyükler
ve figüranlar (katiller ) yine beyni yıkanmış bir kaç ahmak tıpkı ogün samast yasin hayaloğlu gibi amacı ne olduğu bile beli olmayan örgütlere hizmet eden tüm talihsiz ve beyinsiz gençler gibi .

orta doğuda neyin kavgasını yapıyoruz ?
Artık bu soruyu herkes kendi kendine ve dostlarına söylemli !!

her nerede bir çatışma çıkarsa çatışanda ölende daima mazlumlar oluyor
bunu artık iyice anlamalıyız ortda kirli bir savaş var başka bir amaç yok !

Saygılarımla ..
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 09 Tem 2008 20:14

Herkes elindeki kozları kullanıyor..
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 09 Tem 2008 20:21

işte bizde kozları kulanananlara malzeme olmayalım ne milliyetçi
ne fanatik ne kışkırtıcı nede yobaz .
herkes evine işine gücüne ve memleketine mukayet olmalı
tabiki biryerded haksızlık olursa toplumca o haksılığın üzerine gidilmeli .
haksılığın üzerine gidilmeli ama bilinçli bir şekilde silahla ,sopayla vs zorbalıkla değil.Akıl ve mantıkla harekety edilmeli .
bu günki olay çok basit bir şey değil bu gün türkü yine türk vurdu
artık akılı olmak lazım ..

“Gündem & Haberler” sayfasına dön