ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Polisin gerekeni yaptığını ve bunun için minnettar olduğunu belirten Wilson, "Saldırıdan kısa süre sonra Dışişleri Müsteşarı ile görüştüm ve başsağlığı dileklerimi ilettim. ABD hükümeti adına üzüntümü ifade ettim. Kısa süre önce Başkonsolosluğumuzla görüştüm. Tüm personelimiz emniyette şu an. Elbette ki şu an için kimin hangi amaçla bu saldırıyı gerçekleştirdiği hakkında tahmin yürütecek değilim" dedi.
"Bu bir terör eylemidir" diyen Wilson, ABD ve Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de birlikte hareket edeceğini kaydetti. Önceden herhangi bir tehdidin söz konusu olup olmadığına ilişin soruya herhangi bir tehdit almadıkları yanıtını veren Wilson, gazetecilerin sorularına şu yanıtı verdi: "Bu saldırı diplomatik yerleşim yerine yapıldığından terör eylemine girer. Olayın Ergenekon soruşturmasıyla bağlantısı olmadığını düşünüyorum. Bu iki olayı birbirine bağlayan bir bilgi yok elimizde. Son derece üzgünüz. İstanbul ve Adana'daki konsolosluklarımız için ek önlemler talep ettik. ABD, Türkiye'nin yakın dostu ve müttefiki olmaya devam edecek."
yüksekova haber

4 Saldırgandan 2'si Türk
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu önünde polis ekiplerine silahlı saldırı meydana geldi. Telsiz anonslarından saldırıyı beyaz renkli Kongo marka otomobilde bulunan 3 kişinin gerçekleştirdiği anons edildi. Olay yerine çok sayıda ambülans gönderildi.