Atilla Olgaç’ın ‘Kıbrıs Katliamı’ AB’nin Gündeminde

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Atilla Olgaç’ın ‘Kıbrıs Katliamı’ AB’nin Gündeminde

Mesaj gönderen Siyabend » 26 Oca 2009 18:08

Avrupa Parlamentosu üyesi Marios Matsakis oyuncu Atilla Olgaç'ın ‘1'i esir, 9 Rum'u öldürdüm’ itirafını Avrupa Birliği’nin gündemine taşıyarak, soruşturma açılmasını suçluların adaletin önüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu Liberal grup üyesi Kıbrılsı Marios Matsakis, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Başkanlarına gönderdiği mektubunda, Atilla Olgaç'ın, "Kıbrıs’ta elleri bağlı esir bir Rum askerini başından vurdum, 9 kişiyi daha öldürdüm" sözlerinin üzerine soruşturma açılmasını istedi.

Olayın açıklığa kavuşturulmadan Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sürdürülemeyeceğine dikkat çeken Matsakis, “Eğer 1974 yılında Türkiye tarafından Kıbrıslı vatandaşlara karşı ‘savaş suçları’ işlenmiş ise bunlar tam olarak soruşturulmalı ve sorumluları adaletin önüne çıkarılmalı. Bu melese açıklığa kavuşturulmadan Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sürdürülemeyeceğine inanıyorum” dedi.

OLGAÇ NE DEMİŞTİ?

Oyuncu Atilla Olgaç Kıbrıs’taki katliamı şöyle anlatmıştı:

"Rumlar onu bağlamışlar kaçmasın diye... Havan topuna zincirlemişler hatta. Bizim komutan, 'Bunu konuşturun' dedi, konuşmadı. Suratımıza tükürdü. Tükürünce komutan 'Öldürün' dedi, yürüdü gitti. O görevi de ben yapmak zorunda kaldım.

Emri veren komutanın kim olduğunu hatırlamıyorum. Sana hakaret edene ne yapacaksın, savaş... Onu alıp götürecek halimiz yok. Bunun dışında bir sürü esir alındı, öldürülmedi. Takas yapıldı. Valla o zaman hiçbir şey hissetmiyorsun. Çünkü insanlıktan çıkıyorsun. Savaş iyi bir şey değil. İnsan olduğunu unutuyorsun. Hepimiz orada kötü durumdaydık. Hepimiz ölüyorduk. Ölene de öldürülene de ağlıyorduk. Çünkü ben sanatçıyım."

ANF NEWS AGENCY

hewidar
Yarbay
Yarbay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Koç
Takım:Galatasaray

Re: Atilla Olgaç’ın ‘Kıbrıs Katliamı’ AB’nin Gündeminde

Mesaj gönderen hewidar » 26 Oca 2009 18:16

götü boklu bir medya maymunu iki kelimelik bir yalanla türkiye'nin gerilemesinde büyük rol oynadı zaten sanırım savaş döneminde o kadar ciğersizmiş ki ben savaşa katılamam demiş onu soğan soymakla görevlendirmişler şimdi o ciğeri beş para etmez ortalığı baya bi karıştırdı :sinirr :sinirr

“Gündem & Haberler” sayfasına dön