Ege 78’liler Dayanışma ve Demokrasi Derneği, darbecilerin isimlerinin okullara verilmesine tepki göstererek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında dava açtı.
Bayraklı’daki İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen dernek üyeleri, “Sadece Ergenekon değil, bütün darbeciler yargılansın” yazılı pankart açtı. Dernek Başkanı Temur Taşdemir, Türkiye’de darbeciler yargılanmadan gerçek demokrasiye ulaşılamayacağını belirterek, AKP’nin Ergenekon konusundaki tutumunu “samimiyetsiz” bulduklarını söyledi.
12 Eylül’ün hala yasa ve kurumlarıyla ayakta olduğunu belirten Taşdemir, “Birçok okula darbecilerin isimleri verdi. Bu, 12 Eylül’ü meşrulaştıran bir başka araç oldu” dedi. Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilcisi Namık Kuyumcu da, eğitim sisteminde yer alan darbe övücü bütün unsurların kaldırılması gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından Ege 78’liler Dayanışma ve Demokrasi Derneği üyeleri, darbeci generallerin isimlerinin bulunduğu okul isimlerinin değiştirilmesini isteyerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında dava açtı.
"Darbecilerin İsimlerini Taşıyan Okul İsimleri Değiştirilsin"
Re: "Darbecilerin İsimlerini Taşıyan Okul İsimleri Değiştirilsin"
bence bu adamlar haklılar.... sonuna kadar onları desteklerim ama gönülden....
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Zaten hep "gönülde" kalıyor verilen destek..
-
kelebek
- Yüzbaşı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Boğa
- Takım:Galatasaray
iyi düşünmek lazım. :dilss
iyi de elimden ne geelir ki:::::))bir askerlik var isterseniz onuda yapmayayım diyecem ki askerliği 68'lilerin hepsi yapmıştır,
elimden gelen bir şey olursa közümü kırpmadan yaparım....
elimden gelen bir şey olursa közümü kırpmadan yaparım....