Ampül Tayyip Davası Başladı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
siya_evin268
Üstteğmen
Üstteğmen
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Aslan
Takım:Galatasaray
Ampül Tayyip Davası Başladı

Mesaj gönderen siya_evin268 » 20 Eki 2008 00:31

Parasız eğitim ve ÖSS sınavının kaldırılması için 29 Mart'ta gerçekleştirilen yürüyüşte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Ampül Tayyip' diyerek hakaret ettikleri iddiasıyla dava açılan 5 kişiden 4'ünün yargılanmasına dün 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Aralarında Eğitim-Sen Bursa Şube yöneticilerinden iki öğretmenin ,1 Halkevleri 4. Bölge temsilcisi ve 2 öğrencinin yargılandığı davayı protesto etmek için KESK üyeleri Adliye Sarayı önüne bir araya gelerek, duruşma öncesi hükümete tepki gösterdi.

KESK MYK üyesi Akman Şimşek, AKP iktidarının göreve geldiği ilk yıllarda ülkede özgürlükler konusunda adım atacağını, düşünce özgürlüğünü genişleteceğini parti programında yazmasına ve Başbakan Erdoğan'ın her konuşmasında bunları dile getirmesine rağmen, AKP'nin süreç içerisindeki söylemlerinin ne kadar boş ve gerçek dışı olduğunun uygulamalarından görüldüğünü söyledi.
AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan'ın, kendini eleştiren herkesi düşman olarak gördüğünü ve en masum eleştiri yazıları, karikatürleri bile mahkeme koridorlarına taşıdığını ifade eden Şimşek, ""Bugün de burada Eğitim Sen Bursa Şubesi yöneticisi iki arkadaşımız , Halkevleri 4. Bölge temsilcisi, ve 2 öğrenciye Başbakan Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılanacaklardır. Gençlerimiz ÖSS sınavı öncesi parasız eğitim ve ÖSS sınavı kaldırılsın talebiyle basın açıklaması yapmışlar, sendika yöneticilerimiz ve halkevleri yöneticileri de bu haklı talepleri desteklemek amacıyla basın açıklamasına katılmışlardır. Polisin yanlı olarak tuttuğu bu tutanakla böyle bir davanın açılmasını da doğru bulmuyoruz" dedi.
18 yaşın altındaki öğrencinin davası ise Şubat ayında Çocuk Mahkemesi'nde görülecek.

Aralık ayında da Halkevleri üyesi 10 kişinin duruşması başlıyor.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön