Gazze Kampanyasını Yayınlamayı Reddeden BBC’ye Tepki

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Gazze Kampanyasını Yayınlamayı Reddeden BBC’ye Tepki

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Oca 2009 17:17

İngiliz eski siyasetçi Tony Ben, kamu kuruluşu BBC’nin Gazze halkına yardım kampanyasını yayınlamayı reddetmekle izleyicilere ihanet ettiğini söyledi.

BBC’nin Today (bugün) programına katılan Ben, yayın reddini Londra Merkezindeki BBC yayın kuruluşu merkez binası önünde gerçekleştirecekleri gösteri ile protesto edeceklerini söyledi. Eski İşçi Partisi milletvekili ve “Savaşa Son Koalisyonu” Başkanı Ben “Kamu kuruluşu olan BBC’nin, milyonlarca Pound’a ihtiyaç duyan yardım kuruluşlarına destek amaçlı, Gazze için ulusal düzeyde insani yardım toplamayı yayınlamayı reddetmesi, sorumluluklarına karşı ihanettir” dedi.

BM ve insani yardım kuruluşlarınca dile getirilen Gazeliler için yardım çağrılarını reddetmesinin kabul edilmez olduğunu kaydeden Ben, BBC Vakfı Başkanına, insanların yaşamlarını kurtarmak için yönetim kurunun aldığı red kararını değiştirmeye çağırdı.

İngiltere’de çok sayıda büyük yardım kuruluşunun yer aldığı Felaketler Acil Komitesi, geçtiğimiz gün TV ve radyolar aracılığı ile İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu acil yiyecek, barınma ve tıbbi yardıma ihtiyaç Filistinliler için kampanya kararı almıştı. Geçmişte benzer felaketler için yürütülen kampanyalarda milyonlarca Paund tutarında yardımlar toplanmıştı.

Ancak komitenin geçmişteki acil yardım kampanyalarına uyan kamu kuruluşu BBC yanısıra İTV ve Sky televizyonu yardım çağrılarına yayınlarında yer vermeyeceklerini söyledi. BBC yayınlamama kararına gerekçe olarak “şiddetli tartışmalara yol açan çatışmadaki tarafsızlıklarının kamu nezdinde zedelenmesi olasılığı ile yardımların mevcut şiddet ortamı altında bölgeye ulaştırılmasına ilişkin soru işaretlerini” gösterdi.

İngiltere yardımlardan sorumlu devlet bakanı Douglas Alexander, dün her üç yayın kuruluşuna gönderdiği mektupta, insanı acil ihtiyacı göz önünde bulundurarak kararlarını gözden geçirmelerini istemişti. Dün yardım kuruluşları ile bir araya gelen Bakan, geçtiğimiz hafta Gazze’ye 20 milyon Paund vadinde bulunmuştu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları sırasında da BBC taraflı yayın yapmakla da ağır eleştirilmişti. BBC ve diğer televizyonların Gazze’ye yardım kampanyasını yayınlamayı reddetmesinin İsrail devletinin etkisinden kaynaklı olduğu belirtiliyor.

ANF NEWS AGENCY

“Gündem & Haberler” sayfasına dön