İşyerlerine Türkçe Isim Zorunluluğu
-
Heval
- Yarbay

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Terazi
- Takım:Galatasaray
İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un imzasını taşıyan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulünü" öngören yasa teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifle, kanunlara tabi işyerleri de dahil olmak üzere, açılacak olan tüm işyerleri Türkçe isim kullanmak zorunda olacak. Türkçe isimlerin tespitinde Türk Dil Kurumu sözlüğü ve bu kurumun görüşü esas alınacak.
Topuz, "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulünü" öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
Topuz'un teklifiyle, çeşitli kanunlarla düzenlenen işyeri ruhsatlandırılması dikkate alınarak, kanunlara tabi işyerleri de dahil olmak üzere bütün işyerlerinde Türkçe isim kullanımını sağlayacak biçimde değişiklik öngörülüyor.
Topuz, "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulünü" öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
Topuz'un teklifiyle, çeşitli kanunlarla düzenlenen işyeri ruhsatlandırılması dikkate alınarak, kanunlara tabi işyerleri de dahil olmak üzere bütün işyerlerinde Türkçe isim kullanımını sağlayacak biçimde değişiklik öngörülüyor.
iyi de bizim ülkemizde işyerlerine yabancı isimleri verenler sadece yabancılar diilki,bizim insanımız da var,hatta çoğunluğu bizimkiler.bence çok çok geç alınmış bi karar,yine de gayet isabetli.bi milleti yok etmek istiyosanız dilini yok etmeniz yeterli,diline yabancılaşan bi milletin var olması çok zor.kanunu çıkaranlara kendi adıma teşekkür ediyorum
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Çok hassas bir konudur dilin korunması!
Türkçe'nin giderek bozulduğu bir gerçektir ve bir Kürt olarak
bundan rahatsızlık duyuyorum,elimden geldiğince Türkçe'yi düzgün
kullanmaya özen gösteriyorum.
Her şeyin globalleştiği dünyada işyeri isimlerini Türkçe ile sınırlandırmak
doğrusu yaşadığımız zaman pek uygun bir tavır değil.
Ve Türkiye'de Kürtçe isimlere tahammül edemeyen sistemin
kendi dilinin yok olmasından duyduğu tepki ile Kürtçe diline yönelik
hareket tarzı tam bir çelişkidir!
Varolan bütün dillerin en iyi şekilde korunması taraftarıyım!
Türkçe'nin giderek bozulduğu bir gerçektir ve bir Kürt olarak
bundan rahatsızlık duyuyorum,elimden geldiğince Türkçe'yi düzgün
kullanmaya özen gösteriyorum.
Her şeyin globalleştiği dünyada işyeri isimlerini Türkçe ile sınırlandırmak
doğrusu yaşadığımız zaman pek uygun bir tavır değil.
Ve Türkiye'de Kürtçe isimlere tahammül edemeyen sistemin
kendi dilinin yok olmasından duyduğu tepki ile Kürtçe diline yönelik
hareket tarzı tam bir çelişkidir!
Varolan bütün dillerin en iyi şekilde korunması taraftarıyım!
bence cok gec kalındı bunun onlemı daha once alınmalıydı..şimdi istesekte bazı yabancı kelımelerın karsılıgı turkcede olmadıgı ıcın isımlerı degıştıremeyız.. tıpkı ınkılap donemınde arapoca sozcuklerın degıstırılmeye calışılması gıbı nolacak buda.. mesela.. catal batmaz kaydır kac bu zeytın oluyor.. bıde oturgaclı goturgec var tabı bu da otobus.... :oo :oo