Türkiye aslında Kürtlerin varlığından rahatsız
Kürdistan bölge hükümeti kültür bakanı Felekettin Kakeyi, PKK ve Kerkük meselesini bahane eden Türkiye’nin asıl hedefinin Kürtlerin varlığını ortadan kaldırmak olduğunu dile getirdi.
Türkiye’ye yönelik analizde bulunan Kakeyi önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan, Türk ordusunun sınır ötesi operasyonuna ilişkin,
“ Bu tür tehditlerin seçim propagandası amaçlı yapıldığını düşünsek bile buna karşı gerekli önlemleri almamız gerekir. Ulusal kazanımlarımızı tehlikeye atmamalıyız. Çünkü Türkiye,Kürtlerin varlığından müthiş derecede rahatsızlık duyuyor ve bunu geçmiş tarihlerde açıkça göstermiştir. Burada anlaşılmayan nokta, milyonlarca Kürdün ne şekilde yok sayılabileceğidir” dedi.
Ulusal haklarımızdan ne kadar taviz verirsek verelim yine Türkiye gibi ülkelere yaranamayacaklarını vurgulayan Kakeyi,
“bugüne kadar sürekli olarak diyalog ve yumuşak bir üslup kullandık. Bundan fazlasını kimse bizden beklemesin. Sayın başbakanımız Neçirvan Barzani defalarca PKK sorunun siyasi olduğunu ve bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Öte yandan Kerkük meselesine ilişkin ise sayın başbakan bu sorunun Irak anayasası çerçevesin de çözüleceğini bildirdi. Bundan bir süre önce Kürdistan bölge başkanı Mesut Barzani, Parlamento başkanı Adnan Müfti ve diğer üst düzey yetkililer de bu yönde açıklamalarda bulundu. açıklamalar Ankara’nın çıkarı yönündeydi ancak Türkiye bunlara kulak vereceğine yine tehditler savurmaya başladı” diye değerlendirmede bulundu.
Kürdistan bölge hükümeti kültür bakanı Felekettin Kakeyi ayrıca Kürdistan bölge başkanı Mesut Barzani’nin, “Türkiye’nin asıl sorunu PKK veya Kerkük değil, Kürt ulusunun varlığıdır” yönündeki açıklamasına da değinerek, “ sayın başkan çok isabetli bir açıklama da bulunmuştur” dedi.
Türkiye’ye yönelik analizde bulunan Kakeyi önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan, Türk ordusunun sınır ötesi operasyonuna ilişkin,
“ Bu tür tehditlerin seçim propagandası amaçlı yapıldığını düşünsek bile buna karşı gerekli önlemleri almamız gerekir. Ulusal kazanımlarımızı tehlikeye atmamalıyız. Çünkü Türkiye,Kürtlerin varlığından müthiş derecede rahatsızlık duyuyor ve bunu geçmiş tarihlerde açıkça göstermiştir. Burada anlaşılmayan nokta, milyonlarca Kürdün ne şekilde yok sayılabileceğidir” dedi.
Ulusal haklarımızdan ne kadar taviz verirsek verelim yine Türkiye gibi ülkelere yaranamayacaklarını vurgulayan Kakeyi,
“bugüne kadar sürekli olarak diyalog ve yumuşak bir üslup kullandık. Bundan fazlasını kimse bizden beklemesin. Sayın başbakanımız Neçirvan Barzani defalarca PKK sorunun siyasi olduğunu ve bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Öte yandan Kerkük meselesine ilişkin ise sayın başbakan bu sorunun Irak anayasası çerçevesin de çözüleceğini bildirdi. Bundan bir süre önce Kürdistan bölge başkanı Mesut Barzani, Parlamento başkanı Adnan Müfti ve diğer üst düzey yetkililer de bu yönde açıklamalarda bulundu. açıklamalar Ankara’nın çıkarı yönündeydi ancak Türkiye bunlara kulak vereceğine yine tehditler savurmaya başladı” diye değerlendirmede bulundu.
Kürdistan bölge hükümeti kültür bakanı Felekettin Kakeyi ayrıca Kürdistan bölge başkanı Mesut Barzani’nin, “Türkiye’nin asıl sorunu PKK veya Kerkük değil, Kürt ulusunun varlığıdır” yönündeki açıklamasına da değinerek, “ sayın başkan çok isabetli bir açıklama da bulunmuştur” dedi.
-
malkocoglu
- Onbaşı

sayın moderator zagros bıraz daha konusmalarınızda dıkkatlı olursanız sevını9rız cunku bu turlu konusmalar ust kesımde yapıldında ınsana bıraz agır gelebılıyor bu tartısma yoksa kotu bır yere gıdebılır cunku turklkıye devletı bolmeye calısanalardan rahatsız yojkksa kurtlerden degıl neden mı sende olsan aynı duyguyu8 yasarsın dagdan gelıp bagdakıne tahrık etmektır bu bu sozunu bırkez daha gozden gecır otur dusun ve guzelbır acıklama yap bana kalırsa yanı kendıne degıl suanad bulundun sevıye bakımından dıkkatlı ol daha oncekı bazı arkadasların konumuna dusme 
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
Sayın malkoçoğlu benim yaşadıklarımı yaşasaydın bana hak verirdin .
ben bir çokyerde ayrım yapıldığına şahit oldum .
Size belki bahsetmiştim geçen tatışmalarda .ben şırnakta askerlik yaptım defalarca gönülü operasyonlara .
Katılmama rahmen bir çok türk arkadaşım bana ve kürt arkadaşlarıma düşman gözüyle bakıyorlardı . Hadi diyelim o asker arkadaşlarda gençti cahildi . peki gözümüzün içine bakabaka aramızda terörist var diyen subaylarımıza ne demeliydi .
YANİ ortada gerçekten bir tahamülsüzlük var . Ben bunu yaşadım sen askere gitmişmisin gitmemişmisin bilmem . Ama gidersen iyi dikat et türk kürt ayrımı varmı yokmu
ben bir çokyerde ayrım yapıldığına şahit oldum .
Size belki bahsetmiştim geçen tatışmalarda .ben şırnakta askerlik yaptım defalarca gönülü operasyonlara .
Katılmama rahmen bir çok türk arkadaşım bana ve kürt arkadaşlarıma düşman gözüyle bakıyorlardı . Hadi diyelim o asker arkadaşlarda gençti cahildi . peki gözümüzün içine bakabaka aramızda terörist var diyen subaylarımıza ne demeliydi .
YANİ ortada gerçekten bir tahamülsüzlük var . Ben bunu yaşadım sen askere gitmişmisin gitmemişmisin bilmem . Ama gidersen iyi dikat et türk kürt ayrımı varmı yokmu
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
beyazgül yazdı:Ama gidersen iyi dikat et türk kürt ayrımı varmı yokmu
ben tabiki askerlik yapmadım :) ama çok iyi tanıdığım arkadaşlarımdan aldığım duyumlarımca zagros arkadaşımıza bu konuda hak veriyorum..
SANA İNANDIĞIM HERŞEY ADINA YEMİN EDERİMKİ BEYAZGÜL ASKERDE MARUZ KALDIĞIM AYRIMCILIK GERÇEKTİR .
TABİKİ SİZİN GİBİ AYRIM YAPMAYAN DA VARDI
-
malkocoglu
- Onbaşı

zagros kendini bilmez uc bes serseri yuzunden sende butun insanalari kotuiluyorsun ergec merak etme onlar aradiklari cezayi bulurlarr sende genelleme yapmana gerek yok ozaman ben simdi desemki butun kurtler pkkya destek veriyor diye hosuna gidermi soruyom sana soyle bakalim simdi uc bestane serseri kislikli kendini bilmez yuzunden genelleme yapmayiniz tamam mi :shock: