''Darbe 3 yada 6 ay içinde''

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
''Darbe 3 yada 6 ay içinde''

Mesaj gönderen Siyabend » 08 May 2007 17:43

Disk Başkanı Çelebi askeri darbe bildiriden 3 yada 6 ay sonra olur görüşünde..

Sabah yazarı Balçiçek Pamir'in röportajı :

Valinin size inatla izin vermediğini söylüyorsunuz. Bunu neye bağlıyorsunuz? Kişisel gıcığı mı var yani?

-Bakın Vali'nin ağzında sürekli bir "provokasyon" lafı. Ben her yıl bunu duyuyorum, hiçbir zaman değişmedi ki. Bizim inadımız iktidara bir başkaldırıdır bunu kabul ediyorum. Valinin bugünkü tutumlarına, yapılaşmasına bir başkaldırı. İzne gelince... Valinin esas tutumları ve ortaya çıkan tablo hem Emniyet'teki hem de İstihbarat'taki Fethullahçı yapının sonucudur. O anlayış egemen oldu. Bir komplo hazırlandı.

Nedir o komplo?

-Güya olaylar Taksim Meydanı'nda başlayacak, sonra ordu müdahale edecek ve Türkiye böylelikle kaosa sürüklenecek. Vali ve İçişleri Bakanı bu komploya inandırıldı. Bu komplo "Askeri Taksim'e Çekme Planı" adı altında sunuldu.

İyi de tam o sırada komplo teorisyenlerini doğrulayacak bir ordu açıklaması geldi. "Eyvah" dediniz mi?

-Tabii dedim. Doğrusu bir düğmeye basıldığına dair ilk önce bir kaygı oluştu. Ama biz tecrübeliyiz bu tür açıklamalar konusunda. Bu sadece bir duyurudur, uyarıdır. Eyleme dönüşecek olsaydı böyle olmazdı. Bir şey olacaksa kısa dönemde olmayacağını biliyorduk.

Darbeden mi bahsediyorsunuz? Nedir bunun formülü? Açıklamadan ne kadar sonra eyleme geçilir yani?

-En az üç ya da altı ay sonra. O yüzden "bizi alet edecekler" diye endişelenmedik.

ANTER
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen ANTER » 08 May 2007 19:18

Cumhurbaşkanlığı seçimi mahkemelik edip seçtirmeyen bir ülkede darbe olması şaşırtıcı değildir.
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen ZAGROS » 08 May 2007 20:20

türkiye cumhuriyeti kendini bilmez siyateçtiçilerin yüzünden daha çok çeker
olan yine halka oluyor .Şayet bir darbe olursa ki ALLAH göstermesin türkiye elli sene geri gider
ve hiç bir zaman da kendini toparlayamaz .Umarız en yakın zamanda iyi bir cumhurbaşkanı seçilir
ve busorunda bir kriz veya darbeyle sonuçlanmaz
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 10 May 2007 11:25

bana göre darbe olmaz gibi geliyor inşallah ki olmaz.. :(
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 13 May 2007 11:28

Darbe tehlikesinin konuşulması veya böyle bir şeyin varlığı bile başlı başına bir darbedir.Darbelerin yarattığı kaosları bildikleri halde hala buna destek çıkanları tarih hiçbir zaman affetmeyecektir.
ZAGROS'un dediği gibi bir darbe olması durumunda Türkiye'nin bir daha toparlanma şansı olmayacaktır...

“Gündem & Haberler” sayfasına dön