Emekliler oy kullanmayacak

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe
Emekliler oy kullanmayacak

Mesaj gönderen ZAGROS » 13 Haz 2007 22:18

Emekliler, kendilerine Tam sendika kurma hakkı verilmediği ve refah düzeylerinin göz ardı edildiği gerekçesiyle siyasilere kızıp, sandığa gitmeme kararı aldılar.

Memur-Sen Çatısı altında faaliyet gösteren Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı İsrafil Odabaş, siyasilerin kendilerine Toplu pazarlık yetkisi içeren Sendika kurma hakkı vermedikleri için, seçimde sandıklara gitmeyeceklerini ve oy kullanmayacaklarını açıkladı.

Memur-Sen çatısı altında faaliyet gösteren Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, sendika yönetim kurulu olarak 22 temmuzda ki milletvekili seçimlerinde sandığa gitmeme ve oy kullanmama kararı aldıklarını, bu kararı tüm teşkilatlarına ileteceklerini belirterek, gerekçelerini şu şekilde açıkladı.

“ Siyasiler 2,5 milyon memura toplu pazarlık görüşmeleri hakkı olan sendika kurma hakkını verdi. Ama 8 milyon emeklisini görmezlikten gelerek, yıllardır yetkili sendika kurma girişimlerimizi ve mücadelelerimizi hiçe saydılar. Kişisel görüşmelerimiz ve resmi müracaatlarımız bugün-yarın-şu gün denilerek atlatıldı.

Emekliler bu ülkeye hizmet eden ve devletten maaş alan vatandaşlardır. İşveren, ise devlettir. Emeklilere toplu pazarlık yetkisi olan sendika hakkını vermedikleri gibi, onları sefaletle baş başa bıraktılar.

Açıkçası artık canımıza ‘Tak’ etti. Sıra bizde..22 temmuz seçimlerinde sandıklara gitmeme ve oy kullanmama kararı aldık.

Bu kararımızı tüm teşkilatlarımıza bildireceğimiz gibi, bizim dışımızda ki tüm emekliler sendikalarına ve derneklerine almış olduğumuz kararımıza destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Eğer bizlere de sandığa gitmemem ve oy kullanmama cezası da verilecekse versinler. Bizler zaten yaşayan ölü gibiyiz.”

Heval
Yarbay
Yarbay
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Terazi
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Heval » 13 Haz 2007 22:35

yok daha neler , alsın ülkeyi onlar yönetsinler o zaman :evil:

ne olmuş yani emekli oldularsa Allah ım yaw :evil:

ha illa tepki vermek istiyorlarsa en iyi tepki sandıkta verilir sandığa gitmeyerek değil :8)
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 13 Haz 2007 22:45

BİR ÇOK KİŞİ VE KURUM OY KULANMAYI SÖYLEMEKLE BİR REKLAM YAPIYORLAR BENCE
ŞİMDİ ÖNDE GELEN PARTİLER ONLARA GİDİP ŞARTLARINI DİNLEYECLER TABİKİ
BUDA EMELİNİN SEÇİMLERDEN ÖNCE ELİNDEKİ TEK KOZ
JİLAN
Albay
Albay
Ruh Hali:Kızgın

Mesaj gönderen JİLAN » 13 Haz 2007 22:54

malülen emekli olmuşsa biri 29 yaşında o da mı kullanmayacak yani
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 13 Haz 2007 23:00

BÜTÜN EMEKLİLER DEYİL TABİKİ
HABERDE DETAYLI BİR ŞEKİLDE YAZIYOR :?:
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 15 Haz 2007 11:29

Memur-Sen çatısı altında faaliyet gösteren Emekli Bir-Sen sanırımmbu dernekteki üyeler itiriaz etmiş bizimkilerin bişeyden haberi yok çünkü :shock:
SEYDUNA
Yarbay
Yarbay
Ruh Hali:Mutlu

Mesaj gönderen SEYDUNA » 15 Haz 2007 12:53

emeklilere ne oluyo ben anlamadım
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Re:

Mesaj gönderen beyazgül » 15 Haz 2007 13:03

SEYDUNA yazdı:emeklilere ne oluyo ben anlamadım
oy kullanmıcaklarmış..hak istiyolarmış..eğer haklar verilmezse hiçbiri oy atmaya gitmicekmiş

“Gündem & Haberler” sayfasına dön