Yılmaz Güney'i Sildiler
-
- Yarbay
- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
devleti küçük düşürüyormuş devlet düşeceği kadar düşmüş babam kim kaldırabilir artık gerçekler acıtıyor bir yerlerinizi demi
Re: Yılmaz Güney'i Sildiler
biz gerçeğiz acımızda yok biryerleri acıyanların feryadını duyuyorum burda sadeceSEYDUNA yazdı:devleti küçük düşürüyormuş devlet düşeceği kadar düşmüş babam kim kaldırabilir artık gerçekler acıtıyor bir yerlerinizi demi
yılmaz güney küçük düşürdü demedim o çeteler yargılanıyor onları bugüne kadar kimse yargılamadı bu konuda kusura bakmada güneşin sahte olduğunu söylemek kadar saçma bi idda seninki...yargıya güveniyorsan sonucuna katlanacaksın bende katlanacağım ama şunu bilki bu dava sonuçlandığında burada çok konuşup cevap vereceğimiz arkadaş varSiyabend yazdı:Devleti sadece Yılmaz Güney mi küçük düşürdü?
Ceplerine para dolsun diye cinayet çeteleri kuranlar devleti küçük düşürmyor ama Yılmaz Güney gibi bir sanatçı ülkeyi küçük düşürüyor..
pkk ya küfür değil lanetliyorum o ayrı bu arada bakın bu konuyu pkk ya kadar dayattınız ben biraz önce bir düğünden geldim türk oğlanla kürt kız evlendi ikisinide tanıyorum çok güzel oldu herkezde memnun oldu ve hiç bir şekilde problem olmadı yemin ederim çok güzel halay çektiler herkes birbirinin içindeydi kürrtce şarkılar dinledik anlamadık ama çok hoş hazmetmek meselesini daha öncede yazdım problem bazı art nıyetlılerde yaptığı filmlerle devleti küçük düşürüyo demişsin zaten gerekcesini yazmıssın vatan eğer içinde yaşanılan topraklarsa kusura bakma kimseye izin verilmez öndede ben gelirim...dante666 yazdı::sinirr PKK yada eynı kufur ediyor musunuz acaba..Yılmaz Guney in kultur bakanlıgının arşivinde filmini olmaması hepimizin kafasında bir gerekcesi var ki o gerekce bence fazlasıyla yetiyor..Yaptıgı filmlerle devşeti kucuk dusuruyor
ben kürtleri tanıyorum inan kürt gibi düşünüyorum bazen ve ben bir türk olarak ne kürtlerin nede başka ırkların değiştirilmesini istiyorum çünkü bu hiç kimseye fayda sağlamaz benim evsahibim kürttü ve kusura bakma ama kürtlerin kralıydı karakterli ve dürüst insan dı ben nasıl bir kürt ülkede yaşarken kürtleşmek zorunda bırakılınca kötü duygular hissedersem kürtlerde aynısını hisseder bunun yalanı olmaz kıvırmasınıda yapmam kürt arkadaşlarım pkk yı tanımıyor kabul etmiyor ve bizi temsil etmiyor diyorlar ve en kralda kürtler her zaman telaffuz ediyorlar ırkların değiştirmeye çalıştığımız konusundaki sorun kusura bakma ama biraz fazla saçma ben öyle birşey göremiyorum neden dersen etrafım kürtlerle dolu ama pkk sempatızanları bunu idda edenler en çok onlarında amacı belli kürtleri kışkırtmak ama %95 kürt bu gaza gelmiyo helal olsun onlar yaşamak ve evlwerini ailelerini geçindirmeye çalışıyolar bizler gibi farkları yok insanları kürt veya türk kışkırtmayın...SEYDUNA yazdı:yılmaz güneyi sildiler konusunun ne kadar küçük bir sorun olduğunu bunu bizlerin büyüttüğünü söylüyorsun
aslında sen haklısın senin bizleri anlaman için bir kürt olman gerekir
eğer bizlere sizde türk olmalısınız dersen sana orda dur derim
zaten şuan biz o sorunu yaşıyoruz sizin bizi zorla türkleştirmeye çalışmanızı bizi ve diğer ırkları
istersen bunu inkar et
bu iyimserliğe önce kendimizde başlayalım istersen Siyabent kardeş şimdi sana soruyorum diyelimki siyabentin istediği ve doğru olduğuna inandığı birini başa geldiğini varsayalım a partısı veya b partisi diyelimki siyabente göre en doğru en iyi partı ve lider. şimdi ben o partıye ve lidere o kadar suç isnat ederimki aklının almayacağı şeyler yazar en ufak hatalarını buyutur abartır onu direk devlet düşmanı haline getiririm. eğer art niyetliysem kusura bakma ama bu kadar karalamak kolaySiyabend yazdı:adadams yazdı:Halk kazanmasını öğrenecek bunun mücadelesini mantık çerçevesinde göstereceğiz asgari hata yapmanın yollarını arayacağız ve herkez hatasını anlayacak mutlaka ama mesele galiba hazmetmeyi öğrenmekte bir türlü bunu beceremiyoruz mesela burda bir örnek var bir sinemacının (yönetmenin)kişisel özel durumunu öyle bir konuma indirgeyebiliyoruz ki bunu memleket meselesi ve sorunu yapacak kadar bu ikisinin durumunu birbirinden ayırmadan değerlendiremiyoruz bu sadece bu ülkede binlercesinden birisi ne zaman bunları birbirine karıştırmadan eleştiririz o zaman yol katetme girişiminde olduğumuzu gösteriyoruz demektir yanı ne başbakanı sevmek zorundayız nede yılmaz güneyi kimsede kimseye dayatamaz bunları hazmetmek ve tahammül etmeyi en kısa zamanda öğrenmemiz dileklerimle ...
Memleket meselesi dediğiniz nedir?
Sizin düşüncenizde olanlar ülkede en önemli sorun olan Kürt sorununu bile sorun olarak görmüyor.Onlara göre herkesin yaşadığı sorunlardan farklı sorunları olmayan Kürtler keyfi olarak "bizim bir sorunumuz var" diyor.
Kimse durduk yere ortada bir sorun olduğunu söylemez ama birileri ısrarla ülkeyi güllük gülistanlık gösterme çabası içinde.
Bu iyimserlik hiçbir zaman ülkenin sorunlarını çözmez.
-
- Yarbay
lanet ettiğin pkk olmasaydı biz kürtler bugünlerde olamazdık şuana kadar kimse o halayda çalınan şarkıları dinleyemezdi biz pkk varsa varız ki ne yazık senin etrafında bulunan ve kürdüz deyip pkk kim diyenlere biz ne yasaklı günler ne yasaklı yıllar yaşadık o günler kimseye uğramıyor galiba teyp kasetlerimizi toprağın altına sakladığımız yada ekmek tandırında korkudan yaktığımız günleri belki çocuktum ama birilerinin zorla yaptırdığını biliyordumadadams yazdı:pkk ya küfür değil lanetliyorum o ayrı bu arada bakın bu konuyu pkk ya kadar dayattınız ben biraz önce bir düğünden geldim türk oğlanla kürt kız evlendi ikisinide tanıyorum çok güzel oldu herkezde memnun oldu ve hiç bir şekilde problem olmadı yemin ederim çok güzel halay çektiler herkes birbirinin içindeydi kürrtce şarkılar dinledik anlamadık ama çok hoş hazmetmek meselesini daha öncede yazdım problem bazı art nıyetlılerde yaptığı filmlerle devleti küçük düşürüyo demişsin zaten gerekcesini yazmıssın vatan eğer içinde yaşanılan topraklarsa kusura bakma kimseye izin verilmez öndede ben gelirim...dante666 yazdı::sinirr PKK yada eynı kufur ediyor musunuz acaba..Yılmaz Guney in kultur bakanlıgının arşivinde filmini olmaması hepimizin kafasında bir gerekcesi var ki o gerekce bence fazlasıyla yetiyor..Yaptıgı filmlerle devşeti kucuk dusuruyor
biz bir filmden yola çıkıp buralara kadar geldiysek bir sebebi var kalkıp bize benim çevremdeki kürtler gibi hiç birşey olmamış gibi yada hiç olmamış gibi yaşayın diyemezsiniz ekmek kavgasını heppimiz veriyoruz herkes gibi emeğimizle alıyoruz bu gerekli bir durum sanki biz davamıza dalmış dünya hayatını unutmuşuz gibi konuşuyorsun yok önce ben kabul etmem deme günü geldimi aramıza çizilecek sınırı kendi ellerinle çizeceksin bu kaçınılmaz bir gerçek 25 yıldır var bizim bu kavgamız 25 yıldan önce de vardı 25 yıldan sonrada olacak
-
- Yarbay
o %95 kürde söyle sana derdini kürtçe anlatsın bakalım anlaya biliyormusun pkkyı reddedenler kendilerini türkleşmiş hissetmiyorlarsa söyle onlara artık türkçe konuşmasınlar olurmu ikide bir kürtlerin kralı böyle şöyle deme kürtlerin kralı değil kralları dağda onlar bizim için en kral insanlar canlarını varlarını kimileri ailelerini yok sayıp karşılıksız hiç birşey almadan sadece ve sadece bir umut uğruna inşallah buda olacak bir umut uğruna bizim için savaş veriyorlar sizin askerimiz dediğiniz kişilerse devlettten para kopardıkça koparıyor devletin %65 ve daha fazlası askeriyeye gitmiyormu bu hep böyleydi ve hep öyle kalacak bunuda bil hiç bir asker bugüne kadar asker olduğuna sevinmemiştir bittikten sonra söyledikleri yalanadadams yazdı:ben kürtleri tanıyorum inan kürt gibi düşünüyorum bazen ve ben bir türk olarak ne kürtlerin nede başka ırkların değiştirilmesini istiyorum çünkü bu hiç kimseye fayda sağlamaz benim evsahibim kürttü ve kusura bakma ama kürtlerin kralıydı karakterli ve dürüst insan dı ben nasıl bir kürt ülkede yaşarken kürtleşmek zorunda bırakılınca kötü duygular hissedersem kürtlerde aynısını hisseder bunun yalanı olmaz kıvırmasınıda yapmam kürt arkadaşlarım pkk yı tanımıyor kabul etmiyor ve bizi temsil etmiyor diyorlar ve en kralda kürtler her zaman telaffuz ediyorlar ırkların değiştirmeye çalıştığımız konusundaki sorun kusura bakma ama biraz fazla saçma ben öyle birşey göremiyorum neden dersen etrafım kürtlerle dolu ama pkk sempatızanları bunu idda edenler en çok onlarında amacı belli kürtleri kışkırtmak ama %95 kürt bu gaza gelmiyo helal olsun onlar yaşamak ve evlwerini ailelerini geçindirmeye çalışıyolar bizler gibi farkları yok insanları kürt veya türk kışkırtmayın...SEYDUNA yazdı:yılmaz güneyi sildiler konusunun ne kadar küçük bir sorun olduğunu bunu bizlerin büyüttüğünü söylüyorsun
zaten şuan biz o sorunu yaşıyoruz sizin bizi zorla türkleştirmeye çalışmanızı bizi ve diğer ırkları
istersen bunu inkar et
-
- Yarbay
yazınızın rengini değiştirseniz iyi olur adadams anlaşılmıyor değil ama çok açık bir renk ve isterseniz bu tartışmayı burda uzun uzun sürdürmeyi bırakalım çünkü sizin bizi anlayacağınız yok bizde hayatta size evet haklısınız demeyiz kalkıp uzun uzun yazıp en sonda hiç birşey olmamış gibi davranmayalım bırakalımda film yönetenin düşündüğü gibi bitsin
dağdaki arkadaşlarınız ne uğruna savaşıyolar meclistekiler ne uğruna türk askerleri vatanını korumak zorunda onun için dağa çıkmak zorundalar türkiyenin askeri elbet para alacaklar ama pkk teröristleri ne için insanları katlediyolar hangi vatanları için ve bu vatan nerde varsa oraya gitsinler orda devletlerini savunsunlar sonuna kadar ama tc sınırları içinde oldukları sürece dağlarda anca yabani hayvanlar gibi yaşarlar şehirlerdede çoluk cocuk genç yaşlı öldürürler niçin yaparlar onlarda bılmıyo pkk nın içindeki hiyerarşı zannetmeki adil gerçi siz daha iyi bilirsiniz ama insanlık dışı yaşıyolar beyinleri yıkanmış üç beş uyanık pkk lı lider hepsini kandırıyo cahiller napsın ne için savaştıklarını bile bilmiyolar giydiriyolar bombayı haydi şehire patlat eeee kendisi ne oluyo parça parça bu ne uğruna yapılır bir hiç devlet yokki ortada savunsun tc sınırları içinde asla 1 cm alamazlar oranın halkıda hep o yuzden ezik olur ve gelişmez...SEYDUNA yazdı:o %95 kürde söyle sana derdini kürtçe anlatsın bakalım anlaya biliyormusun pkkyı reddedenler kendilerini türkleşmiş hissetmiyorlarsa söyle onlara artık türkçe konuşmasınlar olurmu ikide bir kürtlerin kralı böyle şöyle deme kürtlerin kralı değil kralları dağda onlar bizim için en kral insanlar canlarını varlarını kimileri ailelerini yok sayıp karşılıksız hiç birşey almadan sadece ve sadece bir umut uğruna inşallah buda olacak bir umut uğruna bizim için savaş veriyorlar sizin askerimiz dediğiniz kişilerse devlettten para kopardıkça koparıyor devletin %65 ve daha fazlası askeriyeye gitmiyormu bu hep böyleydi ve hep öyle kalacak bunuda bil hiç bir asker bugüne kadar asker olduğuna sevinmemiştir bittikten sonra söyledikleri yalanadadams yazdı:ben kürtleri tanıyorum inan kürt gibi düşünüyorum bazen ve ben bir türk olarak ne kürtlerin nede başka ırkların değiştirilmesini istiyorum çünkü bu hiç kimseye fayda sağlamaz benim evsahibim kürttü ve kusura bakma ama kürtlerin kralıydı karakterli ve dürüst insan dı ben nasıl bir kürt ülkede yaşarken kürtleşmek zorunda bırakılınca kötü duygular hissedersem kürtlerde aynısını hisseder bunun yalanı olmaz kıvırmasınıda yapmam kürt arkadaşlarım pkk yı tanımıyor kabul etmiyor ve bizi temsil etmiyor diyorlar ve en kralda kürtler her zaman telaffuz ediyorlar ırkların değiştirmeye çalıştığımız konusundaki sorun kusura bakma ama biraz fazla saçma ben öyle birşey göremiyorum neden dersen etrafım kürtlerle dolu ama pkk sempatızanları bunu idda edenler en çok onlarında amacı belli kürtleri kışkırtmak ama %95 kürt bu gaza gelmiyo helal olsun onlar yaşamak ve evlwerini ailelerini geçindirmeye çalışıyolar bizler gibi farkları yok insanları kürt veya türk kışkırtmayın...SEYDUNA yazdı:yılmaz güneyi sildiler konusunun ne kadar küçük bir sorun olduğunu bunu bizlerin büyüttüğünü söylüyorsun
istersen bunu inkar et