Kendi Adını Başkasına Takmak

Paylaşmak istediğiniz her şey
Cevapla
Cafer
Onbaşı
Onbaşı
Mesajlar:29
Kayıt:17 Eki 2007 02:28
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray
Kendi Adını Başkasına Takmak

Mesaj gönderen Cafer » 03 Oca 2008 14:17

Meczup kelimesi çok kullanılan bir kelimedir siyasiler tarafından. Kimler için kullanılır?Aklını kaybetmiş kişiler için. Nitekim en son Anıtkabirde bir kişi elinde Kuranla,kimseye uymayın,buna uyun demişti de hemen yakalanmıştı. Bizim yalınayak medya da İŞTE MECZUP diye başlıklar atmıştı bunun için. O zamanın iktidarı Demirel de aynı ifadeyi kullanmıştı bu kişi için.

Fakat kelime arapça kökenlidir. Anlamı da birinin CAZİBESİNE kapılmış kişi demektir. Yani bizimkilerin dediği gibi deli falan değil. Herşeyi dejenere etmekte üstümüze yoktur. Bu kelimenin anlamını da dejenere ettiğimiz gibi.

Aslına bakarsanız herkes dünyada meczup durumdadır. Niye? Çünkü herkesi bir şeyler cezbeder,onların cazibesine kapılıp,onları elde etmek için didinir durur. Nedir bunlar?Mal,şöhret,iktidar,güzellik. Yani nefsinin istediği herşey. Bunları elde etmek için akla gelmeyecek yöntemler icad eder. Vurur,kırar,kandırır,yalan söyler,gasp eder,vesaire,vesaire.

Zaten dünyada insanı cezbeden iki şey vardır. Biri Allahın cazibesine kapılıp,onun her dediğini yapan. Diğeri Şeytanın güdümündeki nefsi isteklerinin cazibesine kapılıp,onun her dediğini yapan,nefsinin cazip gösterdklerini elde etmek için her şeyi yapan.
Aslında Nefisinin isteklerinin cazibesine kapılan kişi,Allahın cazibesine kapılan kişiden adaha fazla aklı devre dışı bırakır. Akıl ona,haksız yere kendi gibi bir canlıyı öldürme,malını mülkünü gasp etme,onu kandırma dese de,o aklını devre dışı bırakarak nefsini devrye sokar. Ondan sonra kalkar,kendi yaptıklarına yanlış ,doğrular Kurandadır diyen birine meczup der. Halbuki onun elindeki kuranı göstererek,Başkalarını dediğine uymayın, BUNA UYUN dediği kuranda emredilenler akla daha uygundur. Yani burda açıkgözlük yaparak kendi adını ona takar.

Zaten inasnın cazibesine kapıldığığının her dediğini yapması,bir dediğini iki etmemesi normaldir. Burada kimin dediğinde samimi olmadığını,yalancı olduğunu alamak kolaydır. Bakarsın. Biri ben Allahı çok seviyorum,onun meczubuyum diyor,fakat Allahın her dediğinin tam aksini yapıyor,ama nefsinin her dediğini yapıyorsa bu kişi yalan söylüyordur. İnsan cazibesine kapıldığının yapma dediğini yapar mı,veya yap dediğini yapmaz mı hiç? İşte cazibe ve o cazibenin meczubu olmak.

İşte iki meczup,biri nefsinin,diğeri YARADANININ.
Fakat hani derlerya KENDİ ADINI BAŞKASINA TAKAR diye. İşte nefsinin meczubu olanlar,açıkgözlülük yaparak,kendi, adlarını hemen karşısındakine takıyorlar. Niye? Bana Şeytanınn emrindeki nefsinin meczubusun demesinler diye. Yani Şeytanın meczubu.
Şimdi siz söyleyin,kim kimin meczubu ve aklını kaybeden gerçek meczublar kimler? Veya üç günlük dünya zevki için ahiretteki sonsuz yaşamı kendine zindan etmek aklıllı bir insanın yapacağı şey mi? Aklı olan bunu yapar mı? Bunu yapabilmesi için aklını kaybetmi olması gerekmez


Cevapla

“Serbest Kürsü” sayfasına dön