HÜR ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Ankara'da Cumhuriyet Balosu verdi. Gecede konuşma yapan masonların büyük üstadı Asım Akin, "Biz. Masonlar laikliğin bekçileriyiz" dedi. İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelen Masonlar Cumhuriyet Bayramı için bir araya geldi. Ankara'da düzenledikleri baloya 800'e yakın mason katılırken, her üyeye gecenin anısına mini boyda rakı ve beyaz leblebi hediye verildi. Cumhuriyetin 83. yaşını kutlamak için bir araya gelen masonların balosunun en önemli özelliği, Atatürk'ün katıldığı son Cumhuriyet balosunun örnek alınmasıydı.
BAYKAL VE ÇUBUKÇU'YA DAVET
Atatürk'ün 2 Şubat 1938'de Bursa'da katıldığı baloda çalınan Türk sanat müziği eserlerine eşlik eden masonlar, 10. Yıl Marşı'nı da Türk bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan söylediler. "Biz, masonlar laikliğin bekçiyiz" diyerek sözlerine başlayan Masonların üstadı Akin, Atatürk'ün 1937 yılında gerçekleştirdiği konuşmasından esinlenerek, "Masonlar da Atatürk'ün dediği gibi 'adam yetiştiriyor' ve karşılığında bir şey beklemiyoruz" dedi. Balonun başında davete çağrılanların teşekkür mektupları okunurken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Devlet Bakanı AK Partili Nimet Çubukçu'nun listede bulunması dikkat çekti
Masonlar bekçi oldu
Re: Masonlar bekçi oldu
yer türkiye değil mi kimin ne tarafta olduğu belli değil, olabilir....
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Tam tersi, Türkiye'de kimin ne tarafta olduğu bellidir..
sen öyle san
nerde belliymişşş
milletin fikri cebine inmiş
cebin dolduğu yerde oluyor
o kadar
nerde belliymişşş
milletin fikri cebine inmiş
cebin dolduğu yerde oluyor
o kadar
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Biraz düşün beni anladıktan sonra bana hak vereceksin..
-
düş sokağı sakini
- Binbaşı

- Burç:Oğlak
- Takım:Beşiktaş
pis masonlar...
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç