Off tapuzim "Portakallı Tavuk"
hazırlama: 25 dakika
marinad: 30 dakika
pişirme: 65 dakika
6 tavuk budu (bütün)
3 portakal
2 limon
1 tatlı kaşığı toz hardal
3 çorba kaşığı süzme bal
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yukarıda verilen portakallar kullanılabilir)
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 portakalın ve bir limonun kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Kalan portakal ve limonun kabuklarını soyun ve ince ince hemen hemen bir kibrit çöpü kalınlığında ve uzunluğunda, yani "Julienne" usulü doğrayın. Kabuklarını rendelediğiniz portakalların suyunu sıkın. Eğer 1 su bardağı portakal suyu elde etmezseniz, bir portakalın daha suyunu ilave edin. 1 limonun suyunu da ayrıca sıkın. 1 çorba kaşığı balı, portakal ve limon kabukları rendesini, toz hardalı ve tuzu hep birlikte karıştırın. Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın. Butların üzerine hazırladığınız karışımı sürün ve üstünü kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada fırını 160 derecede, orta sıcaklıkta kızdırın. Bir fırın kabının dibini tereyağı ile yağlayıp tavuk parçalarını içine deri kısımları üste gelecek şekilde tek sıra olarak dizin. Kapta kalan marinad suyunu iki çorba kaşığı sıvıyağ, portakal ve limon suyu ile karıştırarak etlerin üzerine dökün. Önceden kızdırdığınız fırına atarak 35 dakika kızartın. Daha sonra tepsiyi fırından çıkarıp etleri çevirin ve yine 20 dakika daha kızartın. Daha sonra butları yine, deri kısımları üste gelecek şekilde çevirin ve etler altınımsı kahverengi oluncaya kadar 10-15 dakika kızartın. Kızartma sırasında zaman zaman etin yağlı suyunu bir kaşık ile alarak, etlerin üzerine gezdirin. Etleriniz kızardıktan sonra, tavuk butlarını bir servis tabağına alarak sıcak tutun.
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye alın. Yağın fazlasını bir kaşıkla sosun üstünden alarak atın. Mısır nişastasını su ile açıp, tenceredeki sosun üzerine durmadan karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve hafif ateşte yine karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Kibrit çöpü gibi kestiğiniz portakal ve limon kabuklarını küçük bir tencerede kaynattığınız suya atarak 5 dakika kadar kaynatın. Böylece kabuklar hem yumuşar hem de acısı çıkar. Daha sonra suyunu süzerek kurulayın. Yağsız bir tavada kalan balı eritin ve içine portakal ve limon kabuklarını atıp karamelize edin. Sıcak sosu tavuk butlarının üzerine gezdirin. En üste karamelize etmiş olduğunuz portakal ve limon kabuklarını serpin ve yanında buharda pişmiş veya haşlanmış pirinçle sıcak sıcak servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Asya Mutfağı İsrail Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 21 May 2024 19:45
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Off Tapuzim "Portakallı Tavuk"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
“İsrail Mutfağı” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim