Hindistan Cevizli Bonfile

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Hindistan Cevizli Bonfile

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:02

Hindistan Cevizli Bonfile

hazırlama: 15 dakika
marinad: 1 saat
pişirme: 10 dakika

1/2 kg. bonfile
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 cm. taze zencefil
2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 taze soğan
1 su bardağı hindistan cevizi sütü

Bonfileyi ince dilimler halinde kesin. Sarımsakları dövün, zencefili rendeleyin. Derin bir kapta baharatları yani, zencefili, kişnişi, hint safranını, kahverengi şekeri, limon kabuğu rendesini ve dövülmüş sarımsağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırın. Etleri içine atın ve karıştırın. Üstünü kapatarak buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.

Taze soğanları temizleyin, ince şeritler halinde kesin.

Derin bir tavada veya Çin tavası olan "Wok"ta kalan yağı kızdırın. İçine bonfileleri birkaç seferde atarak kızartın. Etin hepsini birden atmayın yoksa etiniz yeterince kızarmaz ve sulanır. Etler kızardıkça tavadan çıkarın. Kızgın tavaya soğanları ve hindistan cevizi rendesini atıp 1 dakika kadar çevirin, üzerine etleri ve hindistan cevizi sütünü ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha birlikte ısıtın. Yanında haşlanmış pirinçle servis yapın.

Endonezyalılar bu yemekte hindistan cevizi rendesi yerine, kurutulmuş hindistan cevizini ince yaprak gibi dilimler halinde kıyarak kullanırlar.

Taze zencefil yerine 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Endonezya Mutfağı” sayfasına dön