Bademli Tavuk
hazırlama: 30 dakika
pişirme: 20 dakika
300 gr. tavuk göğüs eti
125 gr. badem
1 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı ayrıca mısır nişastası
1 baş soğan
5 adet taze yeşil fasulye
4-5 adet konserve bambu filizi
2 cm. taze zencefil
3 çorba kaşığı tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
2 çorba kaşığı pirinç şarabı veya cherry
2 çorba kaşığı su
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı beyaz biber
1 tatlı kaşığı susam yağı
250 ml. sıvıyağ
Küçük bir kapta suyu kaynatın. Kaynayan suya bademleri atın, bir taşım kaynatıp indirin ve hemen soğuk sudan geçirip, parmaklarınızla ovarak kabuklarını çıkarın. Tavuk göğüs etini 1 cm. kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin. Soğanı soyup ince ince kıyın. Yeşil fasulyeleri ortadan ikiye bölerek ince uzun kesin. Bambu filizlerinin suyunu süzün. Zencefili rendeleyin.
Tavada bir çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp içinde bademleri kavurun. Bir kevgirle kağıt peçetenin üzerine fazla yağını almak için çıkarın. Tavadaki yağı atmayın. Soya sosunu mısır nişastası ile karıştırarak koyu bir krem haline getirin. Tavuk etlerini bu karışıma atın ve etlerin her tarafı iyice bulanıncaya kadar karıştırın. Bir kenara bırakarak 5 dakika dinlendirin. Wok'ta 2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın. Tavuk etlerini kızgın yağa atıp, hızlı ateşte 2 dakika pişirin ve Wok'tan çıkarın. Eğer Wok'ta yağ azalmışsa içine bir çorba kaşığı daha ilave edin. Yağ tekrar kızınca içine soğanları atıp 1 dakika kavurun. Yeşil fasulyeleri, bambuları ve zencefili ekleyerek tekrar hepsini 1 dakika kadar birlikte kavurun. İçine tavuk suyunu, pirinç şarabını, suyu ve susam yağını ekleyin. Üstünü kapatıp 1/2 dakika daha birlikte pişirin.
2 tatlı kaşığı nişastayı 1 çorba kaşığı su ile açın ve sosa ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Tavuk etlerini ve bademleri Wok'a tüm diğer malzemelerin üstüne ekleyin. Sallayarak tekrar hepsini birlikte ısıtın. Tuzunu, beyaz biberini ekleyerek, bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
Eğer bambu yoksa kullanmayabilirsiniz. Bambu yerine, karnabahar, çin marulu veya ince uzun doğranmış lahana da kullanabilirsiniz.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Asya Mutfağı Çin Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 13 May 2024 10:11
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Bademli Tavuk
- Siyabend
- Belawela Muhtarı
- Mesajlar:19658
- Kayıt:15 Eki 2006 12:05
- Ruh Hali:Mutlu
- Cinsiyet:Erkek
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:15
- Share on Facebook
- Share on Twitter
- Share on Digg
- Share on Reddit
- Share on Delicious
- Share on VK
- Share on Tumblr
- Share on Google+
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim