1 su bardagi köftelik bulgur 1 su bardagi irmik 1 tatli kasigi tuz 1 cay kasigi kirmizi pul biber 1 cay kasigi karabiber 1 yemek kasigi dövülmüs kisnis ICI ICIN.2 orta boy kuru sogan 250 gr yagli koyun kiymasi ½ so bardagi Mixerde kiyilmis ceviz Yeterince tuz 1 cay kasigi karabiber 1 cay kasigi kirmizi biber 1 tatli kasigi dövülmüs kisnis 2 yemek kasigi sadeyag
ICININ YAPILISI. Soganlari incecik kiyin,yagda kavurun kiymayi ekleyin birlikte kavurun,indirmeden önce tuz,karabiber kirmizibiber,kisnis ve cevizi ilave edin karistirin.karisimi yaptiginiz tencereyi ocaktan alip bir kenarda sogumaya birakin.
DISININ YAPILISI. Bir tepsiye köftelik bulgur,irmik,tuz,carabiber,kirmizi biber ve kisnisi koyun, üzerine 1.5 so bardagi ilik suyla yogurun. Iyice yogurup macun haline getirdiginiz köfte hamurundan yumurta büyüklügünde parcalar alarak avuc arasindan isaret parmagiyla acip bos yumurta kabugu haline getirin icine hazirlayip sogumaya biraktiginiz ic malzemeden koyup,agzini döndürerek kapayin.Hamur bitinceye Kadar bu islemi tekrarlayin. Büyük bir tencerede 10 bardak suyu 1 yemek kasigi Tuzla kaynatin. Kaynamakta olan bu suya köfteleri atip haslayin,köfteler suyun üzerine cikinca pismistir,kevgirle servis tabagina alin. Bu köfte ertesi güne kalirsa yagda kizartilarak yenir. Bu köfte Adiyaman da kisnissiz sekilde hazirlanir dolmali köfte denir.Kizlar evlenip yeni evine geldiginde,ikindide kaynanasi geline vermek icin dolmali köfte yapar, geline yedirir,bunun anlami gelin Cook konusmasin dir.


