Biranın Şok Edici Özelliği
hayır boğulma sen açtın konuyu
Re: Biranın Şok Edici Özelliği
admin al bu raporu oku alkollü olan bütün içecekler haramdır
http://ebrar.wordpress.com/2007/03/13/c ... kol-cikti/
http://ebrar.wordpress.com/2007/03/13/c ... kol-cikti/
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Özet geçelim..
Bira bana göre haramdır..
Bira içmek kişisel bir tercihtir,yani biri bira içiyor diye ona farklı bir gözle bakmam..
Kola'nın haram olması çok tartışmalı bir konu olduğu için onu haram olarak görmediğim için içiyorum..
Ve dediğim gibi konu ne olursa olsun çok aşırı derinlere inmek bize fayda sağlamaz.
Misal diyelimki kendi kendimize "şu yahudilerin mallarını kullanmayalım" dedik.
Derin bir araştırma yaparsak kullanılacak bir şey kalmayacak..
Ne yüzeysel yaklaşmalı ne de fazla derine inmemeliyiz..
Bira bana göre haramdır..
Bira içmek kişisel bir tercihtir,yani biri bira içiyor diye ona farklı bir gözle bakmam..
Kola'nın haram olması çok tartışmalı bir konu olduğu için onu haram olarak görmediğim için içiyorum..
Ve dediğim gibi konu ne olursa olsun çok aşırı derinlere inmek bize fayda sağlamaz.
Misal diyelimki kendi kendimize "şu yahudilerin mallarını kullanmayalım" dedik.
Derin bir araştırma yaparsak kullanılacak bir şey kalmayacak..
Ne yüzeysel yaklaşmalı ne de fazla derine inmemeliyiz..
ya sen benim eklediğim sayfayı okusana ondan sonra yorum yap
herkes alkol denilince bira rakı viski vs aklına gelir oysaki kola ve gazozda da vardır alkol ama herkes bunu görmezden gelir alkol haramsa herşeyde haramdır ha arpa suyunda olmuş ha colada olmuş arada fark yoktur
herkes alkol denilince bira rakı viski vs aklına gelir oysaki kola ve gazozda da vardır alkol ama herkes bunu görmezden gelir alkol haramsa herşeyde haramdır ha arpa suyunda olmuş ha colada olmuş arada fark yoktur
bakın kuranı kerimde içkinin haram olduğu yzıyor ve bana göre haramdır asla içilmemesi gerekir..
gelelim kolaya insanlar reklam amaçlı her yola başvurur kolada alköl varmış sen nekadar yazılı kanıt getirsende bana ben tek bir belge ile bunu kabül edemem..çünkü herkes bir yarış içinde ve kime nasıl leke atılacağını iyi biliyorlar..
ama içkiye gelince kuranı kerim bizim kitabımızdır ve orda yazan her şeye tek kelimesi ile inanırım..belki içki içmiyorum fakat başka günahlarım kesinlikle vardır...genede önemli olanda boğazımdan haram lokma geçmemesi :asabi :asabi
gelelim kolaya insanlar reklam amaçlı her yola başvurur kolada alköl varmış sen nekadar yazılı kanıt getirsende bana ben tek bir belge ile bunu kabül edemem..çünkü herkes bir yarış içinde ve kime nasıl leke atılacağını iyi biliyorlar..
ama içkiye gelince kuranı kerim bizim kitabımızdır ve orda yazan her şeye tek kelimesi ile inanırım..belki içki içmiyorum fakat başka günahlarım kesinlikle vardır...genede önemli olanda boğazımdan haram lokma geçmemesi :asabi :asabi
inanamıyorum yaa
bu araştırma halkın isteği üzerine tarım ve köy işleri bakanlığı tarafından yapılmıştır bu kurum kiminle yarışta olabilir neden olsunkii
itiraz etmenizdeki tek sebep bana göre kola günlük hayatta heryerde herkesimde çok fazla tüketilen bi içecek ondan dolayı kimsenin işine gelmemektedir alkollü olması ve bunu kabul etmemektedirler
bizde kuranda yazılanlara inanıyoruz alkolün haram olduğunuda biliyorum şöle bişey sölim alkol haramdır diye içmezler ancak gider birinin günahını alır bu ondanda günahtır ne anlamı kalıyor o zmn eğer bi şeyi savunuyorsak her konuda heryerde tam hakkıyla savunmalıyız
bi örnek vereyim amcam 5 vakit namazını kaçırmaz imam sayılır hertürlü ibadeti yerine getirir ancak evinde kaçak su kullanmaktadır bu helal mi acaba bilmem anlatabiliyormuyum
bu araştırma halkın isteği üzerine tarım ve köy işleri bakanlığı tarafından yapılmıştır bu kurum kiminle yarışta olabilir neden olsunkii
itiraz etmenizdeki tek sebep bana göre kola günlük hayatta heryerde herkesimde çok fazla tüketilen bi içecek ondan dolayı kimsenin işine gelmemektedir alkollü olması ve bunu kabul etmemektedirler
bizde kuranda yazılanlara inanıyoruz alkolün haram olduğunuda biliyorum şöle bişey sölim alkol haramdır diye içmezler ancak gider birinin günahını alır bu ondanda günahtır ne anlamı kalıyor o zmn eğer bi şeyi savunuyorsak her konuda heryerde tam hakkıyla savunmalıyız
bi örnek vereyim amcam 5 vakit namazını kaçırmaz imam sayılır hertürlü ibadeti yerine getirir ancak evinde kaçak su kullanmaktadır bu helal mi acaba bilmem anlatabiliyormuyum
-
isun
- Yüzbaşı

- Ruh Hali:Yorgun
- Burç:Boğa
- Takım:Fenerbahçe
ya yokken neler konuşulmuş böyle...herkes istediğini içer...susuzluğun giderilmesi için içilen çoğu içecekte alkol var az da olsa...üstelik alkollü içecekler haramdır denmesi yanlış değil mi biraz??? alkolün miktarı ve alkollü iken gerçekleştirilen icraatlar alkolün haramlılık derecesini etkiler...
ben bişi demiyorum artık haklısın ısun bende senin gibi düşünüyorum herşeyin fazlası haramdır
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç
bira'yı kola ile eşleştirmek çok mantıksız
-
isun
- Yüzbaşı

- Ruh Hali:Yorgun
- Burç:Boğa
ya biraz da %5 sodada%0.2 gibi bişi...sonuçta var yane...ona kalırsa kolonya da kullanmayın alkolü ha içmişin ha tenine sürmüşün...