Sarmısağı yağlayıp saklayın

Sağlıklı bir yaşam için önemli bilgiler
Cevapla
abraham25
Çavuş
Çavuş
Mesajlar:77
Kayıt:08 Oca 2007 12:34
Sarmısağı yağlayıp saklayın

Mesaj gönderen abraham25 » 15 Nis 2007 10:51

Soymaktan hoşlanmadığınız sarmısaklarınızı her zaman elinizin altında bulundurmak istiyorsanız; kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup, üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ, yemeklerinize ve salatalarınıza ayrı bir lezzet katar. Sarımsağın değerli bir antioksidan olduğunu ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de unutmayın. Sarmısağı doğal antibiyotik ve antiseptik olarak tanımlayan uzmanlara göre; keskin kokulu bu besinde her türlü harika özellik var: Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor, kan pıhtılaşmasını azaltıyor, mide kanserini önlüyor ve bakteri gelişimini engelliyor


Cevapla

“Sağlıklı Yaşam” sayfasına dön