Türk Olmayan Türkçüler
-
alp_urungu
sana laf yazmaya bile değmez o zaman aç oku birde sana tavsiye ediyorum zekariya kitapcının kitaplarını oku
Ben sana birde şunu söylüyorum sellahattin eyubi nin kürt olduğundan bahsettin O ZAMAN KÜRT DEDİĞİN KESİMDEN SELLAHATTİN İSİMLİ KAÇ KİŞİ VAR BU BİR İKİNCİSİ NİYE ÇOCUKLARINIZA BU İSİMLER KOYMADINIZ. SİZ LER LENDİNİZİ MİLLET OLARAK BAHSEDİYORSUNUZ ANADOLUYA GELDİĞİMİZDE BİZ TÜRKLER NİYE KARŞIMIZA ÇIKIPTA ERKEKCE SAVAŞMADINIZ
BU TÜRK MİLLETİNİ CANABI ALLAH HİÇ BİR ZAMAN DARDA BIRAKMADI BIRAKMAYACAKDA İÇİMİZDE SOY ÖZÜRLÜLER BULUNSADA
OSMANLI HER YERDE ARKADAN VURULUYOR VE HER SAVAŞTAN YENİLGİ İLE AYRILIRKEN MEKKEDE FAHRETTİN PAŞA İNGİLİZLERE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE O MUKKADES YERİ VERMİYOR DÖRT TARAFI ÇEVRİLMİŞ OLAN OSMANLI ASKERİ YİYECEK SIKINTISI ÇEKİYOR YİYECEK YOK FAHRETTİN PAŞA ASKERLERİNİ TOPLUYOR VE ŞÖYLE SÖYLÜYOR EVLATLARIM BİR KİTAPTA OKUMUŞTUM DÜNYADA POROTOİN BAKIMINDAN EN İYİSİ ÇEKİGELERİN OLDUGUNU YAZIYORDU EVLATLARIM ÇEKİGE YİYİNİZ DER VE O ASİL ASKER TÜRK ASKERİ DÖRT AY GİBİ SÜRE ÇEKİRGE YEMEK ZORUNDA KALIR VE O MUKKADES YERİ VERMEZLER
VE ARADAN YILLAR GEÇER BİLİM ADAMLARI AÇIKLARLAR DÜNYADA POROTOİN BAKIMIN DAN CANLI OLARAK ÇEKİRGE OLARAK AÇIKLARLAR
ALLAH O GÜNKÜ TÜRK PAŞASINI SÖZÜNÜ DOĞRU OLDUĞUNUN İSPATIDIR
HERKES FORUM SAHİBİ VE YÖNETİCİ OLABİLİR AMA İNSAN OLAMAZ BEN SİZİN ORADAKİ SAÇMA SAPAN YAZILARINIZA CEVAP VERİRKEN ORTAK YANLARIMIZDAN BAHSTTİM AYRILIKLARIMIZDAN DEĞİL
BUNDAN SONRA DA YAZMAYACAĞIM
EKMEĞİNİ YEDİGİNİZ ÜLKENİZE SAHİP ÇIKMAK EĞER MÜSLÜMANSANIZ GÖREVİNİZ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN
AHMET KAYA YI SEVECEK KADAR TÜRK TARİHİNİ ARAŞTIRIN
ÖYLE SAÇMA SAPAN YAZI YAZMAYIN
Ben sana birde şunu söylüyorum sellahattin eyubi nin kürt olduğundan bahsettin O ZAMAN KÜRT DEDİĞİN KESİMDEN SELLAHATTİN İSİMLİ KAÇ KİŞİ VAR BU BİR İKİNCİSİ NİYE ÇOCUKLARINIZA BU İSİMLER KOYMADINIZ. SİZ LER LENDİNİZİ MİLLET OLARAK BAHSEDİYORSUNUZ ANADOLUYA GELDİĞİMİZDE BİZ TÜRKLER NİYE KARŞIMIZA ÇIKIPTA ERKEKCE SAVAŞMADINIZ
BU TÜRK MİLLETİNİ CANABI ALLAH HİÇ BİR ZAMAN DARDA BIRAKMADI BIRAKMAYACAKDA İÇİMİZDE SOY ÖZÜRLÜLER BULUNSADA
OSMANLI HER YERDE ARKADAN VURULUYOR VE HER SAVAŞTAN YENİLGİ İLE AYRILIRKEN MEKKEDE FAHRETTİN PAŞA İNGİLİZLERE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE O MUKKADES YERİ VERMİYOR DÖRT TARAFI ÇEVRİLMİŞ OLAN OSMANLI ASKERİ YİYECEK SIKINTISI ÇEKİYOR YİYECEK YOK FAHRETTİN PAŞA ASKERLERİNİ TOPLUYOR VE ŞÖYLE SÖYLÜYOR EVLATLARIM BİR KİTAPTA OKUMUŞTUM DÜNYADA POROTOİN BAKIMINDAN EN İYİSİ ÇEKİGELERİN OLDUGUNU YAZIYORDU EVLATLARIM ÇEKİGE YİYİNİZ DER VE O ASİL ASKER TÜRK ASKERİ DÖRT AY GİBİ SÜRE ÇEKİRGE YEMEK ZORUNDA KALIR VE O MUKKADES YERİ VERMEZLER
VE ARADAN YILLAR GEÇER BİLİM ADAMLARI AÇIKLARLAR DÜNYADA POROTOİN BAKIMIN DAN CANLI OLARAK ÇEKİRGE OLARAK AÇIKLARLAR
ALLAH O GÜNKÜ TÜRK PAŞASINI SÖZÜNÜ DOĞRU OLDUĞUNUN İSPATIDIR
HERKES FORUM SAHİBİ VE YÖNETİCİ OLABİLİR AMA İNSAN OLAMAZ BEN SİZİN ORADAKİ SAÇMA SAPAN YAZILARINIZA CEVAP VERİRKEN ORTAK YANLARIMIZDAN BAHSTTİM AYRILIKLARIMIZDAN DEĞİL
BUNDAN SONRA DA YAZMAYACAĞIM
EKMEĞİNİ YEDİGİNİZ ÜLKENİZE SAHİP ÇIKMAK EĞER MÜSLÜMANSANIZ GÖREVİNİZ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN
AHMET KAYA YI SEVECEK KADAR TÜRK TARİHİNİ ARAŞTIRIN
ÖYLE SAÇMA SAPAN YAZI YAZMAYIN
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
1-Konuda hiçbir şekilde ne Osmanlı ne de Türkler kötülenmiştir!
Mevzuya hangi düşünce ile bakıyorsunuz anlayabilmiş değilim...
2-Sana göre çok güzel olan bir kitabın benim için de aynı aynı sonucu vermesi beklenemez.Aynı şekilde benim de kaynaklarımı beğenmeni beklemem.
Sadece fikir alışverişi yapmaktır amacımız!
Ama karşı tarafı bilgisiz görüp,kendi bilgisizliği ön plana çıkarılmasına da
malasef tepkisiz kalınmıyor!
3-Yine basit bir söyleme sığınarak Selahaddin Eyyubi'nin Kürt olmadığını ispatlamak için Kürtlerin bu ismi niye kullanmadığını sormuşsun.
Benim dayımın adı Selahaddin,komuşumuzun adı Selahaddin!
Biraz daha düşünürsem eminim epey tanıdığım Selahaddin çıkacak!
Kürtlerin müslüman isimlerini almadığını düşünen birine açıklama
yapmak ne kadar fayda getirir bilemiyorum!
Şunu aklının bir köşesine kaydet artık!
Kürtlerin büyük çoğunluğu müslüman,müslüman isimlerini kullanıyorlar
ve müslümanlığa bağlı bir toplumdur!
Forum yöneticisi olarak tabiki hatalarım olabilir.Kendimi hiçbir zaman dört dörtlük biri olarak görmedim zaten.Ve hatalarımızı bize bildirmeniz için de özel bir konu açarak "Belawela'yı eleştirin" dedik..
Eleştiri yapın dedik sen direk hakaret yoluna başvurdun!
Sorun değil biz alıştık böyle durumlara...
4-En az senin kadar Türkiye'nin huurlu ve ekonomik olarak iyi bir yerde olmasını istiyorum.Yaptığımız eleştireler hep bunun içindir!
5-Ahmet Kaya gibi özel bir insanı yurt dışında sürgüne gönderen zihniyeti
anlamıyoruz!
6-Çok farklı görüşlerin de olsa yine fikirlerini bizimle paylaşmanı isterim.
Kendi adıma söyleyeyim istemeyerek de olsa forumda kimi kırdıysam özür dilerim!
Mevzuya hangi düşünce ile bakıyorsunuz anlayabilmiş değilim...
2-Sana göre çok güzel olan bir kitabın benim için de aynı aynı sonucu vermesi beklenemez.Aynı şekilde benim de kaynaklarımı beğenmeni beklemem.
Sadece fikir alışverişi yapmaktır amacımız!
Ama karşı tarafı bilgisiz görüp,kendi bilgisizliği ön plana çıkarılmasına da
malasef tepkisiz kalınmıyor!
3-Yine basit bir söyleme sığınarak Selahaddin Eyyubi'nin Kürt olmadığını ispatlamak için Kürtlerin bu ismi niye kullanmadığını sormuşsun.
Benim dayımın adı Selahaddin,komuşumuzun adı Selahaddin!
Biraz daha düşünürsem eminim epey tanıdığım Selahaddin çıkacak!
Kürtlerin müslüman isimlerini almadığını düşünen birine açıklama
yapmak ne kadar fayda getirir bilemiyorum!
Şunu aklının bir köşesine kaydet artık!
Kürtlerin büyük çoğunluğu müslüman,müslüman isimlerini kullanıyorlar
ve müslümanlığa bağlı bir toplumdur!
Forum yöneticisi olarak tabiki hatalarım olabilir.Kendimi hiçbir zaman dört dörtlük biri olarak görmedim zaten.Ve hatalarımızı bize bildirmeniz için de özel bir konu açarak "Belawela'yı eleştirin" dedik..
Eleştiri yapın dedik sen direk hakaret yoluna başvurdun!
Sorun değil biz alıştık böyle durumlara...
4-En az senin kadar Türkiye'nin huurlu ve ekonomik olarak iyi bir yerde olmasını istiyorum.Yaptığımız eleştireler hep bunun içindir!
5-Ahmet Kaya gibi özel bir insanı yurt dışında sürgüne gönderen zihniyeti
anlamıyoruz!
6-Çok farklı görüşlerin de olsa yine fikirlerini bizimle paylaşmanı isterim.
Kendi adıma söyleyeyim istemeyerek de olsa forumda kimi kırdıysam özür dilerim!
bu tartışma çok gereksiz.ikinizin de haklı ve haksız olduğu taraflar var bence.selahhattin eyyubi evet kirtti.turgut özal da kürttü.ve bi kürt türkiye cumhuriyetinin en tepesine kadar çıkabilmişti.bu çok doğal bişey diil mi.hangi türk özal için o kürt,o cumhurbaşkanı olamaz dedi.hiçkimse.aksine kendisi cumhurbaşkanlarımız içinde en sevilenlerdendir bence.yani kim olursa olsun bu devlete hizmet eden herkes sevilir ve sayılır.bence bu millet kavramını da öğrenmemiz gerek.türk milleti ya da kürt milleti denmesi o kadar doğru diil bence.türk ırkı ve kürt ırkı vardır.millet demek geçmişte aynı tarihi paylaşmış insanların oluşturduğu topluluktur.yani ben ortaokuldan falan böyle hatırlıyorum millet tanımını.bizim ortak bi geçmişimiz var evet.o zaman biz aynı milletteniz.sen şusun ben buyum demeye bu kadar gerek yok.
yanlız kusura bakmasın sayın adminim bi konuda ona çok karşıyım.dediğim gibi özalı herkes sever çünkü o vatanını seven biriydi.ama ahmet kayayı ve onun savunan birini haklı bulmam imkansız.çünkü ahmet kayanın pkk ya olan sevgisini bilmeyen yoktu.defalarca videolarını izledik pkk bayraklarıyla.öcalanı ne kadar sevdiğini de biliyoruz.evet sesi mükemmel,besteleri harika.bazen insan şarkılarında neler yazdığını düşünmeden kendinden geçmiş bi şekilde dinliyo onu.ama bu adamın ne olduğu belliydi.pkk yı ve öcalanı savunan birini kardeşim olarak görmem imkansız.ahmet kayanın şarkıları belki sevilebilir melodileri yani çünkü gerçekten bi çok sanatçınınkinden daha güzel.ama ahmet kayayı özel insan sınıfına koyup onu savunmak,onun savunduğu fikri savunmak bana ters.vatanı bölmek için uğraşan bi zihniyeti savunmak,ekmeğini yediği vatana arkadan kurşun sıkanları gaza getiren şarkı sözlerini savunmak bana ters.benim can ciğer olduğum kürt arkadaşlarım da var,aynı evde beraber kalıyoruz hatta ama onlar cidden onlara düşman.çünkü onlar da benimle aynı milleten ve ahmet kaya ve benzerleri bu millete ihanet etti.ırklarını olaya katmıyorum bile.bu millete ihanet eden türk ırkından gelme insanlar da var.onları ayrı tutmuyorum.ırkı bu olaya karıştırmıyorum.ben binlerce insanın(bunlar arasında türkler de var kürtler de) kanını akıttığı bu aziz topraklarda yaşayıp ona ihanet eden herkese lanet okuyorum...
yanlız kusura bakmasın sayın adminim bi konuda ona çok karşıyım.dediğim gibi özalı herkes sever çünkü o vatanını seven biriydi.ama ahmet kayayı ve onun savunan birini haklı bulmam imkansız.çünkü ahmet kayanın pkk ya olan sevgisini bilmeyen yoktu.defalarca videolarını izledik pkk bayraklarıyla.öcalanı ne kadar sevdiğini de biliyoruz.evet sesi mükemmel,besteleri harika.bazen insan şarkılarında neler yazdığını düşünmeden kendinden geçmiş bi şekilde dinliyo onu.ama bu adamın ne olduğu belliydi.pkk yı ve öcalanı savunan birini kardeşim olarak görmem imkansız.ahmet kayanın şarkıları belki sevilebilir melodileri yani çünkü gerçekten bi çok sanatçınınkinden daha güzel.ama ahmet kayayı özel insan sınıfına koyup onu savunmak,onun savunduğu fikri savunmak bana ters.vatanı bölmek için uğraşan bi zihniyeti savunmak,ekmeğini yediği vatana arkadan kurşun sıkanları gaza getiren şarkı sözlerini savunmak bana ters.benim can ciğer olduğum kürt arkadaşlarım da var,aynı evde beraber kalıyoruz hatta ama onlar cidden onlara düşman.çünkü onlar da benimle aynı milleten ve ahmet kaya ve benzerleri bu millete ihanet etti.ırklarını olaya katmıyorum bile.bu millete ihanet eden türk ırkından gelme insanlar da var.onları ayrı tutmuyorum.ırkı bu olaya karıştırmıyorum.ben binlerce insanın(bunlar arasında türkler de var kürtler de) kanını akıttığı bu aziz topraklarda yaşayıp ona ihanet eden herkese lanet okuyorum...
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Her zaman şu fikri savunduk!
Hakaret ve küfür olmadıkça bu forumda herkes istediği fikri savunabilir!
Eğer düşünce özgürlüğü kavramına saygımız varsa,insanların farklı
fikirlerine de saygımız olmalı!
Sen bilmezsin eski forumumuzda bir üye "Kürt diye bir şey yoktur" diye bir konu açmıştı..Sırf tek taraflı davranmamak adına bu konuyu silmedik.
Tekrar söylüyorum bu forumda kimsenin düşüncesine karşı bir önyargımız olamaz.
Mutlaka hatalarımız olabilir.Bunu uygun bir dille gereken yere yazarsanız,biz de onun gereğini yapmaya çalışırız...
Hakaret ve küfür olmadıkça bu forumda herkes istediği fikri savunabilir!
Eğer düşünce özgürlüğü kavramına saygımız varsa,insanların farklı
fikirlerine de saygımız olmalı!
Sen bilmezsin eski forumumuzda bir üye "Kürt diye bir şey yoktur" diye bir konu açmıştı..Sırf tek taraflı davranmamak adına bu konuyu silmedik.
Tekrar söylüyorum bu forumda kimsenin düşüncesine karşı bir önyargımız olamaz.
Mutlaka hatalarımız olabilir.Bunu uygun bir dille gereken yere yazarsanız,biz de onun gereğini yapmaya çalışırız...
benim düşünce özgürlüğüe her zaman saygım vardır.mesela din konusunda hiç kimse farklı bi dine mensup birini küçük göremez.onun inandığı şeyi küçümseyemez.ve kendi inancını kötülemedikçe de asla onla ters düşemez.ama bazı konularda insanların birbirine saygı göstermesi,sen de haklısın o da senin fikrin demesi imkansız.işte bunlardan biri de vatanseverliktir.kimsenin dinine karışmam(yani kendimce,dinimin bana emrettiği biçimde dinimi başkalarına anlatma yüümlülüğüm var onu yapabildiğimce yaparım,gerisi Allaha kalmış) ama vatanseverliğine karışırım.düşünce özgürlüğüne saygımız vardır evet ama düşünce hainliğine göz yumamam.yanlış anlama,bu sözlerim sana diil.yani tam olarak öcalan,pkk ve ahmet kaya hakkında ne düşündüğünü bilmiyorum.ahmet kayanın bi sanatçı olarak şarkıları dinlenebilir belki bence.ben de çok dinledim.ama onun kişiliğine ve fikirlerine saygı duymamı ve ona saygı duyanlara da saygı duymamı benden hiç kimse isteyemez...
Ey müminler, bazılarınız dininizden döndüğünüz taktirde, Allah yakında öyle bir millet getirecektir ki, Allah onları ve onlarda Allahı sever onlar, müminlere karşı alçak gönüllü, fakat kafirlere karşı amansızdırlar.``
maide süresi bu kavim bu millet TÜRK MİLLETTİ
bu yorumu yapan ALP URUNCU ...ayetlerin tefsiri böyle kolay birşey değil
onları yorumlamak benim senin işi değil bırakalım bu işi din ulemaları yapsın.ayrıca bu ayetin yorumu tam tersde olabilir.
şöyleki,bu millet islama osmanlı zamanında hizmet yaptı.ama osmanlının
çöküşüyle durum tam ters oldu.cumhuriyetn ilanıyla adeta islama savaş açıldı.medreseler kapıtıldı.binlerce alim istiklal mahkemelernde idam edildi.islama ve müslamanlara enböyük kötülük ise hilafetin kaldırılması oldu.yani güzel kardeşim evet bu millet islama hizmet yaptı.ama daha sonra bu millet islamdan koparılmaya çalışıldı.hala bu ülkede islam en büyük tehlike olarak görünmüyormu?
Alahın dinine kim sarılırsa ALLAH onları yücelttir.kim Alahın dininde uzaklaşırsa Allah onları rezili rüsva eyler..
maide süresi bu kavim bu millet TÜRK MİLLETTİ
bu yorumu yapan ALP URUNCU ...ayetlerin tefsiri böyle kolay birşey değil
onları yorumlamak benim senin işi değil bırakalım bu işi din ulemaları yapsın.ayrıca bu ayetin yorumu tam tersde olabilir.
şöyleki,bu millet islama osmanlı zamanında hizmet yaptı.ama osmanlının
çöküşüyle durum tam ters oldu.cumhuriyetn ilanıyla adeta islama savaş açıldı.medreseler kapıtıldı.binlerce alim istiklal mahkemelernde idam edildi.islama ve müslamanlara enböyük kötülük ise hilafetin kaldırılması oldu.yani güzel kardeşim evet bu millet islama hizmet yaptı.ama daha sonra bu millet islamdan koparılmaya çalışıldı.hala bu ülkede islam en büyük tehlike olarak görünmüyormu?
Alahın dinine kim sarılırsa ALLAH onları yücelttir.kim Alahın dininde uzaklaşırsa Allah onları rezili rüsva eyler..