Ülkeyi kime karşı korumaktan bahsediyoruz acaba?beyazgül yazdı:tartışmak insanın özünde vardır..herkesin düşüncesi,istekleri farklıdır..benim anlatmak istediğim maden bu ülkenin vatandaşıyız hepimzin bir olup ülkemizi korumamız lazım..ama görüyoruz ki bazı vatandaşlarımız ülkemizi korumak yerine daha çok zarar veriyorlar..mesela geçen akşam istanbulda çıkan çatışma otobüsler yakılmış,silahlar konuşmuş..bu nasıl bir zalimlikdir..yaşadığın ülkenin malına zarar veriyosun..orda suçsuz insanlar vardı..ya birine zara gelseydi ama bunu düşünmüyorlar bilebundan seneler öncede gene bişeyleri protesto edelim derken otobüsler yakıldı ve bu sefer ortalık kan gölüne döndü evliliğine sadece bir kaç ay kalmış bayan arkadaşımız ve onun gibi bir çok insan yanarak can verdi
![]()
![]()
bu olayları çıkaranlara neler yasak bu ülkedeotobüeleri yakıyorlar o araçlara hiç mi binmiyorsunuzda devlet malına bu şekilde zarar veriyorlar
işte biz bunların karşısındayız..tamam onların yerine kendimi koyabiliyorum ama ben bu vicdansızlığı,hainliği hiç bir zaman yapmazdımm
Yabancı bir ülkenin saldırısına uğrasak elbette bütün yurttaşlar ülke savunmasına geçmelidir.
Ama ısrarla devlet bazı hakları vermiyorsa,bunun karşısında susmamak lazım ve ne gerekiyorsa onu yapmak lazım.
"Devleti korumak" adına hiçbir haksızlığa karşı ses çıkartmamanın sonucunu hepiniz görüyorsunuz.
Cem Uzan trilyonları cebe indirdi şimdi de ağa gibi yaşıyor,aynı şekilde çocuğu hastanede doğduğu için bir adam eşi ve çocuğu ile birlikte hapishaneye koyuluyor.
Böyle bir manzara mıdır istediğiniz?
Hak isteme yöntemleri tartışılabilir ama kesinlikle devleti koruyacağım diye devlet haksızlığına boyun eğilmemeli.