Kürt nüfusu ne kadar?

Düşüncelerinizi Özgür Bırakın
ANTER
Üstteğmen
Üstteğmen
Kürt nüfusu ne kadar?

Mesaj gönderen ANTER » 12 Mar 2007 19:01

Radikal Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel "Türkiye, Yüksek Yoğunluklu Psikolojik Harekátın Hedefi-1" başlığıyla dün Radikal Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısında Türkiye'de yaşayan Kürt nüfusunun en fazla 6.5 milyon olduğunu savundu.

P. A. Andrews'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'deki Kürt nüfusu oranının yüzde 8.36 olduğunu, TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) ana dili esas alarak yaptığı sayımlarda bu oranın yüzde 7.07, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etüdleri Enstitüsü'nün araştırmalarında ise yüzde 6.2 olduğunu söyleyen Güzel, Ali Tayyar Önder'in de Kürt ve Zaza nüfus oranını yüzde 7.84 olarak hesapladığını anlattı. Türkiye'de yaşayan Kürt nüfusunun en fazla yüzde 8.5 oranında olduğunu belirten Güzel, bunun 6.5 milyon kişiye denk geldiğini söyledi.

’TÜRKİYE MOZAİK' KGB SLOGANI
Türkiye'nin Kürtler, Kuzey Irak, peşmergeler, Türkmenler ve PKK konularında yüksek yoğunluklu bir psikolojik harekátın hedefinde bulunduğunu söyleyen Güzel, "Türkiye bir mozaiktir" iddiasının bir zamanlar KGB'nin Türkiye üzerinde yürüttüğü bir psikolojik harekát sloganı olduğunu belirtti. Güzel, "Ne yazık ki, ülkemizde cumhurbaşkanları, başbakanlar bile bu sloganın tuzağına düşmüştür. Bu sloganda vurgulanan esas nokta, Türkiye'nin etnik yapısıdır" dedi.

ANTER
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen ANTER » 12 Mar 2007 19:03

Kürtlerin düşmanlığını kazanmak için yapılan bir saçmalama hakkı!
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 12 Mar 2007 22:34

Elimizde gerçek sonucu yansıtacak bir istatistik yok malesef.
Askerde iken görev yaptığım karakolun asker listesini belli aralıklarla
kontrol ederdim.Her seferinde Türk ve Kürt askerlerin sayıca birbirlerine
eşit olduğunu görürdüm.
Tabiki bir çok insanın rakamsal olgulara fazla değer vermediğini düşünüyorum.
Esasında Hasan Celal Güzel gibi siyasette bitmiş kişilerin
mide bulandırmak için ortaya atacakları böyle savların fazlaca
dikkate alınmaması gerekir.
Gereksiz bir tartışmadır Kürtlerin rakamsal olarak ne kadar oldukları...
sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen sinan » 18 Mar 2007 16:17

kimse alınmasın ama bir zamanlar belirlenen türklük ölçüleri baz alınırsa kürt nufusunun daha fazla olacağı kanısındayım. ama türkiyede sadece türkler ve kürtler yaşamadığı için genelde kürtlerin azınlıkta kalmaları normaldir.
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova

Mesaj gönderen Siyabend » 18 Mar 2007 16:37

Söylediklerinden bir şey anlamadım Sinan!
Ehmede_Omeri
Banned
Banned
Ruh Hali:Kızgın
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Ehmede_Omeri » 21 Mar 2007 03:18

kimsenin alınacağı bişey demedin ki kardeş sadece yanlış bilgi veriyorsun hepsi bu oda bilgi eksikliğinden kaynaklanacak olmalı sen en iyisi coğrafyayı boşver hayata biraz kuş bakışı bak sinan
sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen sinan » 05 Haz 2007 14:50

dediğim o ki türkiyede kürt nufusu azınlıkta ama o kadar değil,isterseniz daha ayrıntılı anlatayım ne dersiniz?
JİLAN
Albay
Albay
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen JİLAN » 05 Haz 2007 14:54

arkadaşlar ben çok konuşuyom ama şunu söylim kürtler azınlıkta değil kesinlikle türkiyenin birçok iline gittiğimi belirtmiştim heralde gittiğim bütün illerde kürt köyleri kürt mahalleleri vardı türklerden çok kürtler vardı yani hiç te azınlıkta değiliz ark heryerde varız yani sayı sınırlaması yok yani
sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Re: Kürt nüfusu ne kadar?

Mesaj gönderen sinan » 05 Haz 2007 18:39

dediğin doğru demek isterdim ama her yerde sadece bir kenar mahalle ya da kimsenin uğramadığı bir iki köy ki onlarında kürt olduklarına bin şahit, kürtçeyi bilmezler, geldikleri yeri hatırlarlar ama bilmezler, eğer sen onları da kürt sayarsan türkiyenin
%70 kürt yada kürt kürt kökenli, olur.
JİLAN
Albay
Albay
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen JİLAN » 05 Haz 2007 19:18

hiçte öle değil kenar mahalle yada kimsenin uğramadığı yer de değil
kürtçe konuşuyorlar benimlede konuştular ve çok zenginlerdi içlerine gittim biliyorum yani

“Özgür Düşünce & Felsefe” sayfasına dön