Amerikada mı huzur var.. yapmayın Allah aşkına..
Amerika bugün en fazla ırkçılığın oldğu ülkelerden birisi.. eyalet sistemi sorunu asla çözmez.. new orleans taki fırtınaları biliyorsunuz.. siyahları oraya neden yerleştiriyorlar sanıyorsunuz.. o fırtınada kimler mahvoldu..
Amerikadan vereceğiniz hiçbir örnek çözüm değildir.. en karşık ülkerlerin başında amerika geliyor..
ekonomik açıdan derseniz zaten emperyalizmin hiçbir türünü kabul edemeyiz..
halkarın kardeşliğini baltalar..
Daygen'den Türk ve Kürtlere uzlaşma yolları
-
reis
- Albay

- Ruh Hali:Yorgun
- Burç:Balık
- Takım:Fenerbahçe
Re: Daygen'den Türk ve Kürtlere uzlaşma yolları
en azında çözüm için bazı şeylere baş vurmuşlar
demek sorun siyahlarda
buyursun türkiyede yapsın eyer kürler halada karşı çıkarsa ben ozaman kürt deyil türküm
demek sorun siyahlarda
buyursun türkiyede yapsın eyer kürler halada karşı çıkarsa ben ozaman kürt deyil türküm
bakın sorun siyahlarda diye birşey yok.. bunu söylemeniz için siyahların Amerikanın kuruluşundan bu yana yaşadıklarını bilmeniz gerekir..
emin olun Kürtlerden çok daha kısıtlı imkanlara sahiptiler..
benim fikrim eyalet sistmei çözüm getirmez.. bunun yerine Türk yasalarında özgürlük daha önemli bir yere sahip olmalı..
örneğin herkes kendi dilinde eğitim almalı, basın yayın dil vs özgürlüğü tammen saerbest olaacak şekilde ayarlanmal.. kimliklerde kişi istemiyorsa Türk ibaresi nulunmamalı.. TC vatanadaşı fakat Kürt oalrak da geçmeli.. yada laz çerkez her neyse..
hiçbir kısıtlaama bulşunmamalı.. ve Kürtler de PKK gibi bir teörr örgütünden medet ummamalı..
benim fikrim eyalet sistmei çözüm getirmez.. bunun yerine Türk yasalarında özgürlük daha önemli bir yere sahip olmalı..
örneğin herkes kendi dilinde eğitim almalı, basın yayın dil vs özgürlüğü tammen saerbest olaacak şekilde ayarlanmal.. kimliklerde kişi istemiyorsa Türk ibaresi nulunmamalı.. TC vatanadaşı fakat Kürt oalrak da geçmeli.. yada laz çerkez her neyse..
hiçbir kısıtlaama bulşunmamalı.. ve Kürtler de PKK gibi bir teörr örgütünden medet ummamalı..
-
reis
- Albay

bak ne güzel asıl istedikleri buÖZGÜRLÜK yazdı:bakın sorun siyahlarda diye birşey yok.. bunu söylemeniz için siyahların Amerikanın kuruluşundan bu yana yaşadıklarını bilmeniz gerekir..
ved türk kardeşlerimiz buna bölüçülük diyorlarsa daha ben ne diyim
ama bir husus daha var
eyalet diyorumya eyaletin bu vatana getireceyi çok fayda var örneyin askerlik belki ben gidip orda askerlik yapmak ıstemiyorumdur
onlar benim eskerliğimi yapmak ıstemezler
onun askeri gelip benım halkıma zorluklarda bulunsa benim askerlerim onların mılletıne zorbalık kulansa bu yapılacak deyişiklerin hiç bir anlamı kalmaz
ister istemez aralarında bu gerginliği yapamaya çalışacak fesatlar olu
fakat bu söyledikleriniz ülkede ayrıma yol açar.. biz halkların kardeşliğini savunuyoruz.. o halde halkar birbirinin bekçiliğini de yapmalıdır.. Kürt Türke asker olmasın Kürt Türke asker olmasın gibi bir mantık kabul edilemez.. ama askerlik konusu bence de zorunlu olmamalı..
-
reis
- Albay

tek isim tek bayrak farklı dilde askerlik olması lazım
benim görüşüm
senın demek ıstediyin ancak bunlar yapıldıktan 30 sene sonra uygulamaya geçecek
benim demek ıstediyim bir tür deneme aşaması
tabiki ıkı tarafda aynı amaçla askerlik yapacak ülkenin bölümsüzlüğü için eski zamanlarda olduğu ğibi olması çok zaman alır
benim görüşüm
senın demek ıstediyin ancak bunlar yapıldıktan 30 sene sonra uygulamaya geçecek
benim demek ıstediyim bir tür deneme aşaması
tabiki ıkı tarafda aynı amaçla askerlik yapacak ülkenin bölümsüzlüğü için eski zamanlarda olduğu ğibi olması çok zaman alır
zaman alacak elbette.. ama denem aşamsında ayrılık olursa 2 gün sonra ülkede birlikten bahsedilemez..
neyse kardeş yarın devame delim.. kapatmam lazım..
neyse kardeş yarın devame delim.. kapatmam lazım..
-
reis
- Albay

eyer nasıl bu gün dişlanma durumundaysak ve bir beraberlik adımı atılacaksa
o deneme aşaması dediyimiz zor olmaz,
bu günkü ornek tartişmalardan dolayı teşekür ederim
herkes aynı biçimde yaklaşmasını temeli ederim
o deneme aşaması dediyimiz zor olmaz,
bu günkü ornek tartişmalardan dolayı teşekür ederim
herkes aynı biçimde yaklaşmasını temeli ederim
ben teşekkür ederim sn.daygen..
deneme aşaması dediğimiz zor olacaktır.. çünkü sunduğunuz çözümde beraberlik değil bir ayrılık vardır..
deneme aşaması dediğimiz zor olacaktır.. çünkü sunduğunuz çözümde beraberlik değil bir ayrılık vardır..