Fırat Gitti, Derin Devlet Aksu Geldi

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Fırat Gitti, Derin Devlet Aksu Geldi

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Kas 2008 13:55

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat görevinden alındı. Fırat'ın yerine, Türkiye'nin tarihine damgasına vuran birçok olayda Vali yada İçişleri Bakanı olarak görev yapan Abdülkadir Aksu atandı. Görev değişiminin AKP'nin Kürt sorunu konusunda yeni pozisyonuyla ilgili olduğu belirtiliyor.

Fırat'ın yerine, Kürtlerin yakından tanıdığı ve 1 Mayıs 1977, Maraş katliamı, Vedat Aydın cinayeti gibi Türkiye tarihine damgasını vuran birçok olayda Vali yada İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Abdülkadir Aksu atandı.

Fırat, bugün yapılan MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sağlık sorunlarımdan dolayı Başbakan’dan izin istediğini ve hem MYK hem de MKYK'daki görevinden istifa ettiğini belirtti.

İstifasının CHP’nin kendisi hakkında ortaya attığı iddialarla bir ilgisi olmadığını söyleyen Fırat, bundan sonra sadece AKP milletvekili olduğunu söyledi. Fırat, kendisinin yerine Abdülkadir Aksu’nun getirilmesini ise Başbakan Erdoğan’ın istediğini ifade ederek, “Çok deneyimli bir siyasetçi. İnanıyorum ki çok rahatlıkla bu işi götürecektir” dedi.


Cevapla

“Gündem & Haberler” sayfasına dön