DTP'li başkan Barzani gibi

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
zeyka
Teğmen
Teğmen
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen zeyka » 26 Şub 2007 13:05

dieforyou yazdı:

peki sormazlar mı sana zeyka kardeş; madem kerkük ırak ın bir şehridir. öyleyse Türkiye nin orda ne işi var?? peki kim hangi cüretle ve kendini bilmezlikle başka bi ülkenin şehrine karışabileceğini talep eder ???[/quote]

Güzel bir soru... Saddam Hüseyin Irak'ta terör estirirken, kendi halkına görülmemiş bir vicdansızlıkla zulmederken, bir avuç sunni olarak genelin mezhebine, kökenine eziyet ve işkencede bulunurken, "Gelin iç işlerimize karışın." diyen Talabani; bugün "Türkiye bizim iç işlerimize müdahale ederse biz de ülkenin muhalif güçlerini destekleriz." diyerek Türkiye'yi tehdit ediyor.
Türkiye, ABD gibi petrol düşkünü, egoist ve emperyalist bir ülke midir?...Komşunun huzursuz olmasını, bölünmesini ister mi? Hayır... İstemez, zira ABD alacağını alıp, arkasını dönüp gittiğinde Irak'ın komşusu yine Türkiye olacak. Savaş esnasında, yakılıp yıkılan Irak'ın inşaasında ülkeye yardımcı olacak. Neden? Bölgesinde huzuru sağlamak için...
Saygılar

zeyka
Teğmen
Teğmen

Mesaj gönderen zeyka » 26 Şub 2007 13:15

Bir de ufak bir hassasiyet rica ediyorum sizlerden. Ben de buna dahilim. Hep dikkat etmeye çalışıyorum yazılarımda, eğer bi yanlışlık olduysa gözümden kaçmıştır.
Ülke adları büyük harfle başladığı gibi, millet isimleri de büyük harfle yazılır. Türk, Kürt, Ermeni... Bunun bazı forumlarda hakaret amaçlı kullanıldığını farkettim ben. Farz-ı mahal faşist bir Türk, yazısında Kürtleri aşağılıyorken, Kürt kelimesindeki "k" harfini küçük yazması gibi. Bunlar bile benim için rahatsızlık vericidir. Zira hiçbir ırk ve soy diğerinden üstün değildir. Ayrıca dinimizde ırkçılığın günah olması da malumumuzdur.
Saygılar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Burç:Kova

Mesaj gönderen Siyabend » 26 Şub 2007 13:36

Zeyka Demişki:
Türkiye, ABD gibi petrol düşkünü, egoist ve emperyalist bir ülke midir?...Komşunun huzursuz olmasını, bölünmesini ister mi? Hayır... İstemez, zira ABD alacağını alıp, arkasını dönüp gittiğinde Irak'ın komşusu yine Türkiye olacak.
ABD, dünyanın jandarmanlığını yapabildiği sürece bölgeden gitmez.
O gücünü yitirip bölgeden tamamen gittiğinde zaten bütün dengeler altüst olacak.
Ayrıca Amerika olmasa başka bir güç ordaki kontrolü elinde tutmak ister.
Yani Amerika olmasa güç Türkiye'nin eline geçmeyecek,daha doğrusu geçmemesini
isteyen çok güçler var..

Bir de ufak bir hassasiyet rica ediyorum sizlerden. Ben de buna dahilim. Hep dikkat etmeye çalışıyorum yazılarımda, eğer bi yanlışlık olduysa gözümden kaçmıştır.
Ülke adları büyük harfle başladığı gibi, millet isimleri de büyük harfle yazılır. Türk, Kürt, Ermeni... Bunun bazı forumlarda hakaret amaçlı kullanıldığını farkettim ben. Farz-ı mahal faşist bir Türk, yazısında Kürtleri aşağılıyorken, Kürt kelimesindeki "k" harfini küçük yazması gibi. Bunlar bile benim için rahatsızlık vericidir. Zira hiçbir ırk ve soy diğerinden üstün değildir. Ayrıca dinimizde ırkçılığın günah olması da malumumuzdur.
Aynen katılıyorum...
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 26 Şub 2007 15:00

Ehmede_Omeri yazdı:zeyka

Yanılmıyorsam, Osman Baydemir de DTP'li bir belediye başkanı ve ölen PKK'lıların ardından şehidimiz diye konuşuyor. Hiç utanmıyorlar. Bu milletin parasıyla karınlarını doyurup, teröristlerin öldürdüğü bu vatanın şerefli evlatlarıyla kendi teröristlerini aynı kefeye koyuyorlar. Yazık...

sana gelince zeyka
o ölen senin şehidin mi sanıyorsun.. peki senin şehidin niçin ölmüş?
allah için mi? nayır
peygamber için mi? nayır
itiraf et dini bilgin kıt gerçekten
gidipte operasyon düzenlediği kardeşi değil mi? sanıyorsun
onca türk ordusunun yarısından fazlasını kürtler oluşturmuyormu sanıyorsun
iyi düşün ben boşun nayır demiyorum git askerlikte ölen oğlu için ağıt yakan anneye sor oğlun neden öldü diye..
ben söyleyeyim
eminim hiç uğruna diyecektir. kardeş kavgası diyecektir.
senin sölediğin sehidimiz kelimesi karşısında vatan haini diye yanıtladığın belediye başkanı neden şehidim demesin hııı neden kinle dolusun gereksiz muhabbetlerle başını yoruyorsun yada aklının ermediği konulara deyiniyorsun yazıklar olsun burası tartışma yeri burası hakaret stadı değil
biraz moder düşünceli ol tarihi iyi anlada ona göre yorum yap senin bu konuşmalarının tümü biliçsizce yazılmış kelimeler artı ezbere konuşuyorsun yani telefonlardaki yönlenme gibi sadece yönlenmedesin...

yanlış cümleler kullanılıyosun omeri :!: evet şehitler bizim şehidimiz fakat Allah için yada peygamber için savaşmadılar..yaşadıkları topraklar için şehit oldular..bizlerde her yasin okunurken arkasından amin duası yapılı ve orada
''vatanına topraklarına hayırlı evlat olsun denir''bu topraklar için savaşmadılar ama savaşa zorlandılar..kardeş kavgası dediğin nedir??dağda ellerine silah alıp bu ülkeyi bölmek için çıkanlarmı bizim kardeşimiz..onlar öldükleri zamanmı şehit oluyolar??onlar terörist, şehit değil yada bizim kardeşimiz değil!!amaçları var diceksin belki..ama ne amacı madem kardeşiz hep beraber bu ülkede farklı ırklarla nasıl yaşanıyorsa onlarlada yaşamasını bilirz..fakat onlar tercihleri dağa çıkarak yaptılar..bu ülkede seslerini bu şekilde duyurabilceklerini sandılar ama yanıldırlar..şimdi iki tarafda birbirini düşman olarak görüyor..bu nasıl çözümlenecek bir fikrin varmı??size kürt kimliği verilerek mi yada eğitim ürtçe yapılarakmı dağdakiler ovaya dönecek..bunlar için binlerce askerimizin ölmesine ne gerek vardı :!: evet teröristlerdende çok fazla ölen oldu ama dedimya onlar kendileri bu şıkkı seçti :evil:
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 26 Şub 2007 16:21

Beyazgül sen diyorsunki niye bunlar silah kullanarak amaçlarına ulaşmak istiyorlar.
Silah dışında bir seçenek var mı Türkiye'de?
Yok.Daha dün adam konultuğu için cezaevine girmedi mi?
Kimse meraklı değil ölüme.Zoraki sebepler olmasa kimse silaha başvurmaz.
Bundan sonrada silahı kullanmak istemiyoruz diyorlar,aldıkları cevap aynen şu:
Biz sizi yok edeceğiz.
Bu şekilde bir barışın olmasını beklemek doğru mudur?
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 27 Şub 2007 12:07

ama onlar bunu seçtiler en başından beri..şimdin eolaca iki tarfta birbirine kinle bakıyor... ne olcak bilmiyorummmm :roll:
reis
Albay
Albay
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 27 Şub 2007 18:36

ozaman bılmedıyın konuların ustune okadar gıtme adamlar oturdugu yerde cansıkıntısından hadı sılahları alım bıraz asker oldurelım deyıp cıkmamısler oraya tabiki
Ehmede_Omeri
Banned
Banned
Ruh Hali:Kızgın
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Ehmede_Omeri » 27 Şub 2007 19:25

:idea: yaa evet öyle :idea:
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 28 Şub 2007 18:23

ne olursa olsun ekmek yediğin toprağa tükürmeyeceksin :evil:

ben artık tartışmak istemiyorum..başka cevapda yazmıcam bu konu hakkında :cry:
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 01 Mar 2007 18:40

Toprağa tükürmek değil bu,yaşanılan toprakların daha verimli olmasını istemektir.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön