Ramazan Muhabbeti

Üyelerin kaynaşma mekanı :)
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay
Re: Ramazan Muhabbeti

Mesaj gönderen beyazgül » 14 Eyl 2007 10:43

rica ederim nedemek..
bu arada şu dogmatik olmayan tek inançı evren tanrı inancı olarak görüyorsun..bilimsel yaklaşıyorsun yani..evreni haşa tanrı olarak mı görüyorsun? peki bu inancın bazı özelliklerini sayabilirmisin bana..

ÖZGÜRLÜK
Yüzbaşı
Yüzbaşı
Burç:Koç

Mesaj gönderen ÖZGÜRLÜK » 14 Eyl 2007 10:53

evren-tanrı inancı dediğin gibi evrenin tanrı olduğunu söyler.. daha açık ifade etmek gerekirse; varolan herşey tanrıyı temsil eder.. tanrırnın birer parçasıdır.. dolayısıyla biz de tanrının birer parçasıyız..
bu inanç müslümanlıktaki vahdeti vücud inancına da benzer.. Yunus Emre gibi , Ahmet Yesevi gibi mutasavvıflar da panteisttir.. tek farkı evreni Tanrının bir parçası olarak görürler.. diğerinde Evren tanrının ta kendisidir..

okuğdum kitapta SECRET da(ki hepinize öneririrm kitabı) evrenin tüm düşüncelerimizi bize geri getirdiği yazıyordu.. ilk başlarda saçma olduğunu düşündüm.. yani siz ne düşünürseniz evren size onu getirir.. olumsuz şeyler düşünüyorsanız bşaınıza kötü şeyler gelecektir.. bu çekim yasasıdır.. düşüncelerinizi kontrole derek farklı gçörüntüleri kendinize çekebilirsiniz..

ben buna inanmadım başlangıçta fakat kitabı bitirdiğimde inanıyordum.. çğünkü deneyimledim.. örneğin uzun süredir görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünün.. gerçekten onunla görüşüyormuyş gibi düşünün ve bunu hissedin bundan mutlu olun.. tam anlaamıyla buna kendinizi inandırdığınız anda evrene bu sinyali
sorunsuz şekilde vermiş oluyorsunuz.. ve evren size onu getiriyor..

bu olayı bir arkadaşıma anlattım internet üzerinden.. kendisi hristiyandı.. protestan..
olmaz dedi öyle şey.. sonra kjitabı okudu.. 2 hafta geçti bana 4 5 tane olay anlattı bu şekilde deneyimlediği..
uzun süredir karşılaşmadığı bir akrdaşını düşündüğünü ve internette bir forum sitesinde o oldğunbu bilmeden msnsine eklediğini tesadüf soncu karşılaştığını anlattı.. başka şeyler de var fakat özele giriyor anlatmayayım arkdaşımla ilgili..

bu durum aklınıza gelebilecek herşey için geçerli.. sağlık konusunda, para konusunda herşeyi kendinize çekebilirsiniz..
insan beyni küçümsenemeyecek kadar kuvvetli..

işte bu durumlarbeni panteizme itti.. kitapta analtılanlar inanç olarakd eğil bilimsel yasalar olark var.. ama düşündüğüm ve deneyimşlediğim zaman panteizme kadar uzandı yol..
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 14 Eyl 2007 10:57

burda yaratıcıdan söz edilmiyor ozaman..evreni kim yarattı diye bir soru sorsam ozaman cevabını alamıcam değilmi
ÖZGÜRLÜK
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen ÖZGÜRLÜK » 14 Eyl 2007 11:01

evet öyle bir soru yok.. o tşip sorular insanları semavi dinlere ve dogmatilk inançlara götürmek için oluşturulmulş sorular..
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 14 Eyl 2007 11:06

ÖZGÜRLÜK yazdı:evet öyle bir soru yok.. o tşip sorular insanları semavi dinlere ve dogmatilk inançlara götürmek için oluşturulmulş sorular..
peki bir sıkıntı duyduğunuzda kime sarılıyorsunuz düşüncelerinizemi,peki düşüncelerimizi kim yarattı bize akıl verip düşünmemizi sağlayan neydi evren mi? ozaman buda dogmatik inanca girmezmi..çünkü evrenin bize düşünce yeteneğini verdiğini gören varmı?yada evren kendi kendşnşmş yarattı ortaya nasıl çıktı dünyanın uzayın bu işleyişi nasıl meydana geldi..??????
JİLAN
Albay
Albay
Ruh Hali:Kızgın
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen JİLAN » 14 Eyl 2007 12:25

secret (sır) adlı kitabı bende okudum ancak inançlarımda bi değişme olmadı bildiğim bi konuyu detaylı olarak öğrendim kitabın konusunda gerçeklik payı olduğuna inanıyorum çünkü kendi deneyimlerimden biliyorum halk arasında derlerya birşeyi 40 defa istersen/söylersen gerçek olur bu kitap onu anlatıyor yani istediklerimizi ve istemediklerimizi daha açık ve net düşündüğümüz zmn o gerçekleşiyor olmasını istemediğimiz bi şeyi olumlu cümle gibi kurarsak o zmn olmaz örn : ben kitap almak istemiyorum cümlesini kitap almak istiyorum gibi algılanır ve kitap alınır bu ve buna benzer şeyler işte ben inanıyorum kitapta anlatılanlara 5 yıl aradan sonra ilk defa o kitabı almıştım
Heval
Yarbay
Yarbay
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Terazi
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Heval » 14 Eyl 2007 13:54

Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (bakara 183-184)

RAMAZAN AYİNİN TÜM İNSANLİĞA HUZUR BEREKET GETİRMESİ TEMENNİSİYLE
RAMAZAN AYİMİZ MÜBAREK OLSUN
ÖZGÜRLÜK
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen ÖZGÜRLÜK » 14 Eyl 2007 17:39

beyazgül yazdı:
ÖZGÜRLÜK yazdı:evet öyle bir soru yok.. o tşip sorular insanları semavi dinlere ve dogmatilk inançlara götürmek için oluşturulmulş sorular..
peki bir sıkıntı duyduğunuzda kime sarılıyorsunuz düşüncelerinizemi,peki düşüncelerimizi kim yarattı bize akıl verip düşünmemizi sağlayan neydi evren mi? ozaman buda dogmatik inanca girmezmi..çünkü evrenin bize düşünce yeteneğini verdiğini gören varmı?yada evren kendi kendşnşmş yarattı ortaya nasıl çıktı dünyanın uzayın bu işleyişi nasıl meydana geldi..??????

peki bu sorularınıza semavi dğnler kesin cevaplar verebiliyorlar mı? siz onları kanıtlayabiliyor musunuz?
evreni Allah yarattı? ispatı nerde?
aklı Allah verdi ispatı nerde?
canlılar kendi süreçlerinde oluştular.. bugüne dek kanıtladığım tek inmanç bu oldu.. düşüncelerimie vren bana gödnerdi..
burada Evren Tanrıdır olarka algıalamayın.. evrenin tümü yani tüm parçalar tanrıdır.. isnanlar dünya gezegenler canlılar cansızlar herşey..
tüm maddeler enerjiden oluşurlar.. beyin gücümüzle de bu enerjiyle beraber tüm sitediklermizi kendimize çekebiliriz..
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 16 Eyl 2007 18:35

Bugünü de kazasız belasız geride bıraktık..
1 dakika sonra yemeğe hücum ediyoruz :cool :cool :cool
kardelen
Üstteğmen
Üstteğmen
Burç:Boğa

Mesaj gönderen kardelen » 16 Eyl 2007 18:45

:unhap bizim daha varr...
Allah cümlemizinkini kabul etsin..

“Muhabbet & Tanışma Faslı” sayfasına dön