DTP'li Vekillere Cezaevinde İnce Arama

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kawa
Binbaşı
Binbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Fenerbahçe
DTP'li Vekillere Cezaevinde İnce Arama

Mesaj gönderen Kawa » 12 Oca 2008 13:24

DTP'li vekillere cezaevinde ince arama
12/01/2008

MESUT HASAN BENLİ

ANKARA - Sincan L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ı ziyarete giden 11 DTP'li milletvekiline retina taraması ve ince arama yapıldı. DTP'lilerin uygulamaya itiraz etmesi üzerine tartışma çıktı.
Askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Demirtaş'ı ziyarete giden ekipte yer alan Van Milletvekili Fatma Kurtulan, girişte yaşadıklarını şöyle anlattı: "Cezaevi binasına girerken Xray cihazının sinyal vermemesi gerektiği söylendi. Milletvekili olduğumuzu söyleyip buna itaraz ettik. Cezaevi müdürü 'bunun bakanlık emri olduğunu' olduğunu söyledi. Ben geçerken cihaz öttü. 'Üstünüzü arayalım' dediler. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Müdür 'Retina taraması da yapmak zorundayız' dedi. Biz itiraz edince tartışma yaşandı. Ama genel başkanımızı görmek için kabul ettik. Demirtaş'la yaptığımız görüşmeden sonra aynı şekilde kontrolden geçtik. Girerken ayakkabılarımızı bile çıkarmamız istendi. Ama ayakkabıları çıkarmadık."
Aynı cezaevi önceki gün, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bakanlık bürokratları ve gazeteciler tarafından ziyaret edilmişti. Bi ziyaret sırasında hiç kimseye retina taraması ve üst araması yapılmamıştı.
Ziyaretten sonra bir açıklama yapan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise Demirtaş'a yönelik tutuklama kararının hukuksuz olduğunu savunarak, "Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mehkemesi'ne taşıyacağız" dedi.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön