'Ölüm Yerine Çözüm Demek Suçsa Beni Asın'

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
'Ölüm Yerine Çözüm Demek Suçsa Beni Asın'

Mesaj gönderen Siyabend » 28 Şub 2008 09:23

Popstar Alaturka Şarkı Yarışması'nda sınır ötesi operasyona dair sözleri nedeniyle hakkında 'Halkı askerlikten soğutmak'tan soruşturma açılan Bülent Ersoy, barış çağrısından geri adım atmadı. Ersoy, "Ölüm yerine çözüm demek suçsa beni assınlar" dedi. Bazı sivil toplum örgütleri Ersoy'a destek açıklamaları yaptı.
Ersoy, dün yaptığı basın toplantısında, hiçbir görüş ve topluluğun yandaşı olmadığını, terörün dış mihraklarca çıkarıldığını savunup şöyle dedi: "Türkiye'nin stratejik konumu ve Kuzey Irak'taki petrol zenginlikleri yüzünden bu oyunu oynamaya mecbur bırakılıyoruz. Ben bunu söylememiş miyim? Yalan mı söylemişim? Gençleri askerlikten soğuttuğumu söylüyorlar. Böyle bir şey söylemedim."

'Çözüm bulalım'
12 Eylül darbesinden sonra, 1981 yılında sahne yasağı varken, kendisine Avrupa'dan vatandaşlık için teklif geldiğini anlatan Ersoy, şöyle devam etti: "Düşünmeden 'Hayır' dedim. Asla vatan ve milletimi satmadım. Tabana inelim çözüm bulalım diyorum. Sanatkâr ve aydın kesim halka ışık tutmakla görevlidir. Bildiğim doğruları halka ışık tutmak adına sundum ve söylemeye devam edeceğim. Ölüm yerine çözüm demek suçsa hemen beni assınlar. Doğru söylüyorsam da onore etsinler." Ersoy, "Fikrimi söylediğim için beni cezalandıracaklarsa demokrasi adına karanlık bir tablo olur" dedi.
Popstar Alaturka'daki sözlerinden sonra Sezen Aksu'nun kendisini arayıp destek verdiğini vurgulayan Ersoy, şunları söyledi: "Sezen, kimsenin söyleyemediğini söylediğim için beni tebrik etti. Ben Türkiye'de sessizliğin sesi oldum"
Ersoy hakkındaki soruşturma üzerine Türkiye Barış Meclisi İstanbul Girisimi, bir basın metnini imzaya açtı. Düşünce Suçuna Karşı Girişim ise internet sitesinde bir kampanya başlatarak Ersoy'un 'suç' sayılan sözlerine imza atılması istendi. Daha sonra imzacılar kendilerini şikâyet edecek. İHD İstanbul Şubesi'nin açıklamasında da, "Ersoy, cesaretle yaşamı savunmuştur" denildi.

realkurd47
Binbaşı
Binbaşı
Burç:Başak
Takım:Galatasaray

Re: 'Ölüm Yerine Çözüm Demek Suçsa Beni Asın'

Mesaj gönderen realkurd47 » 28 Şub 2008 15:52

çok doğru sölemiş....

“Gündem & Haberler” sayfasına dön