Ağar: Devlet Adına Çalıştım, Beraatimi İstiyorum

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ağar: Devlet Adına Çalıştım, Beraatimi İstiyorum

Mesaj gönderen Siyabend » 09 Şub 2009 22:10

Kürtlere yönelik amansız saldırı ve infazların yaşandığı dönemde Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Ağar, Susurluk’tan tam 12 yıl sonra yargı önüne çıktı. Ağar, duruşmada suçlamalara karşı "devlet adına çalıştım" karşılığını vererek, beraatini istedi.

DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın Susurluk olayları kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ’cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak’ suçundan yargılanmasına, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 12 yıl sonra hakim karşısına geçen Ağar, hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, beraatini istedi. Davaya 13 Mayıs'ta devam edilecek. Ağar'ın duruşmalara vareste tutulma istemi ise kabul edildi.

Susurluk’tan 12 yıl sonra yargılanmasına başlanan eski polis şefi ve DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, devleti için hizmet ettiğini söyleyerek, “Beraatime karar verilsin” dedi. Ağar, örgüt ve çetelerin en önemli hedefinin kendisi olduğunu belirtti. Mehmet Ağar, 1993-1996 yılları arasında Emniyet Müdürü olduğu dönemde ‘cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek’ suçundan dolayı hakim karşısına çıktı. 13.50’de Ankara Adliyesi’ne gelen 14.15’te 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası başlayan Ağar’ın yanında Korkut Eken de vardı. 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, Ağar’a Susuluk Davası’nda yargılanan isimleri tanıyıp tanımadığını sordu. İbrahim Şahin ve Korkut Eken’i tanıdığını söyleyen Ağar, o dönemde Kürtlere karşı kurulan özel harekat biriminin oluşumunda yer aldığını, Şahin’in de başına getirildiğini anlattı.

KORKUT EKEN'Eİ 'KAHRAMAN' DEDİ

Ağar, Korkut Eken’in kahraman bir subay olduğunu söylemekten de geri durmadı. Mehmet Ağar’a ayrıca Susurluk kazasında ağır yaralanan Sedat Bucak’la ilişkisi soruldu. Ağar, Bucak aşiretinin bölgede PKK'ya karşı önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ağar, Susurluk’un önemli isimlerinden Çatlı’yı ise basından, haberlerden tanıdığını, kimseye silah ruhsatı vermediğini savundu.

KAYIP SİLAHLAR KONUSU

Faili meçhullerde kullanıldığı iddia edilen ve İsrail’den getirildiği belirtilen Susurluk’un kayıp silahları ile ilgili soru üzerine Ağar, “Bu Emniyet Müdürünün işi değildir. Bu idari bir işlemdir. O dönemde bu silahlar kimin tarafından alınmışsa, alınmıştır. Müfettiş soruşturmasında da zaten herhangi bir bağlantı bulunamadı” cevabını verdi.

Bilmeyerek yaptığı bir görev ihmali olabileceğini belirten Ağar, örgüt ve çetelerin en önemli hedefinin kendisi olduğunu da belirterek, “Devlet için hizmet ettim. Beraatimi istiyorum” dedi.

31 avukat ise Mehmet Ağar’ın sadece ‘cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek’ suçundan yargılandığını, bir çok faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak da yargılanması gerektiğini belirterek, davaya müdahil olmak istediler. Sözkonusu talep mahkeme tarafından reddedildi. Duruşma 13 Mayıs Çarşamba gününe ertelenirken, Ağar ve Eken, basın mensuplarının bulunmadığı arka kapıdan Adliye’yi terk ettiler.

ANF NEWS AGENCY

“Gündem & Haberler” sayfasına dön