Sıra Orhan Pamuk'ta!

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Sıra Orhan Pamuk'ta!

Mesaj gönderen Siyabend » 06 Şub 2007 12:17

Sıra Orhan Pamuk'ta!

Yasin Hayal'in futbol oynadığı Pelitlispor'un adını taşıyan internet sitesinde, Ogün Samast ile Hayal'e övgüler sıralanırken, Orhan Pamuk, Ermeni Patriği Mesrob II ve gazeteci Etyen Mahçupyan'a yönelik tehditler bulunuyor

Sıra Orhan Pamuk'ta...
Sitede, Hayal'in "akıllı olsun" dediği yazar Orhan Pamuk ile Ermeni Patriği Mesrob II ve gazeteci Etyen Mahçupyan'a yönelik tehditler de bulunuyor. Foruma katılan bir üye, "Sıra Orhan Pamuk'ta" diyerek hakaretlerde bulunduktan sonra, "Bütün Türk düşmanları Türk kurşununu yemeye mahkûmdur" diyor.

Başka bir katılımcı, "Benim kızdığım nokta Ogün'ün yaşı çok küçüktü, ona kızdım. Onun yaşayacak şeyleri vardı, ben 18 yaşındayım, hayatımın baharındayım, bir askerlik zamanı gelsin, bitsin, beni görür duyarsınız. Biz kurusıkı sıkmıyoruz" ifadesini kullanıyor.

Forum bölümünde yer alan görüşlerden bazıları şunlar:

"Davanıza saygı duyuyorum, kısacası Allah'ınıza kurban bu ülkede sizler gibi vatanseverler olduğu sürece kansızlar barınamaz bu topraklarda."
"Bu vatan için kurşun sıkan da, kurşunu yiyen de kahraman değil miydi? Şimdiki kahramanımıza niye saygı göstermiyorsunuz!"
"Ogün Samast senin her zaman yanındayım"
"Can dediniz, canımızı verdik. Kan dediniz, kanımızı verdik. Biz bu vatanı karşılıksız sevdik. Serseri lafını hak etmedik!"
"Bir Ogün Samast Gider, Bir Başka Ogün Samast Gelir..!! Hepimiz Ermeniyiz diye anıranlar.. Sizin nüfusunuzun katları kadar Ogün Samast'larımız var..!! Akıllı olun.!"
"Hepimiz Trabzonluyuz, hepimiz Türküz, hepimiz Ogün Samast'ız, hepimiz Mehmet Ali Ağca'yız.."

Kardeşimize geçmiş olsun
Forum bölümünde, cinayeti eleştiren "Elif" adlı kullanıcıya, "Antiermeni" adlı kullanıcı "Admin, şu Elif denen kızın mesajını silersen seviniriz. Kimse Yasin reise dil uzatamaz. Uzatanlar Hrant'ın yanına" karşılığını verdi.

İsmail adlı kullanıcı da şu görüşleri ekledi:

"Bu ülkede vatan sevmek en büyük suç. Türkiye'yi lekeleyenler her zaman kendini çağdaş sanan gazeteciler tarafından korunmuştu. 30 bin şehit askerimiz asla Ermeni Hrant Dink kadar değerli olmadı. Çünkü onlar bu vatan için canını verip Dink gibi ülkemizi aşağılamadılar.
Falan ilin bir köyünde şehit düşmüş kime ne, 30 saniye televizyon görüntüsü yeterli. Bu vatan için şehit düşenler 'Biz Ermeniyiz' diyenlerden eminim utanıyorlardır. Samast kardeşimize geçmiş olsun diliyorum, yalnız bu millet için değmezdi."

Resim


zeyka
Teğmen
Teğmen
Mesajlar:158
Kayıt:03 Şub 2007 22:38
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Kadın
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen zeyka » 06 Şub 2007 12:38

Vatanını milletini sevmekten kimeseye zarar gelmez. Aksine ülkeleri ayakta tutan bireylerin bu sevgiyle birbirlerine bağlanmalarıdır. Ama herşeyin bi sınırı olmalı. Kimileri milliyetçilikle ırkçılık arasındaki o kalın çizgiyi göremeyip, şovenistleşiyorlar. Soarun işte burda başlıyo. Her şeyin aşırısı zarardır. 21. yyda sırf sizinle aynı düşüncede değil diye, fikrini paylaşmıyosunuz, onun felsefesi size uygundeğil diye insanları çekip vuramazsınız. Böyle olmamalı. İşte hepbirlikte görüyoruz sonuşlarını. Bi bedel varsa ki, görüyoruz var, bunu O. Samast'tan, Y.Hayal'den çok Türkiye ödeyecek. Ki, hakikaten bi kişi sizin milletinizi, soyunuzu alenen aşağılasa, hakaret etse de, bunun karşılığı cezası bu olmamalı. İnsanlar adaleti kendileri sağlayamazlar. Bu yüzden devlet var. Bu yüzden yargılmayı bağımsız (!) mahkemeler yapıyor.
Bu cinayetin, milliyetçilik kılıfı altında yüzsüzce ve insanlık dışı desteklemsesi de en az, cinayet kadar utanç vericidir. Destekçiler, kendilerini milliyetçi sanıyorlarsa da değiller. Çünkü, asıl bu yaptıkları Türklere, Türkiye'ye zarar veriyor. Sevdiğine zarar veren aşırı sevgi, saplantıya dönüşüyor. Türk milliyetçiliği bu değildir.
Saygılar
Cevapla

“Gündem & Haberler” sayfasına dön