Dersimli Kılıçdaroğlu’na Faşistlerden Selam Var!

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Dersimli Kılıçdaroğlu’na Faşistlerden Selam Var!

Mesaj gönderen Siyabend » 09 Eki 2009 10:27

CHP'nin Dersimli Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun aşırı ırkçı Nihal Atsız’ı kültürel değer görüp sahip çıkması faşistleri sevindirdi. Irkçı yayın yapan sitelerde Kılıçdaroğlu’nun sözleri büyük yankı yaptı.

‘30 halkın Türklerin düşmanı olduğunu’ iddia eden Nihal Atsız'a ilişkin CHP'li Kılıçdaroğlu’dan gelen sözlere hem CHP’li olduğunu söyleyen bazı kesimlerden hem de Türkiye’deki faşistlerden destek geldi.

Arap, Kürt, Arnavut ve Lazları Türklüğün düşmanı olarak gören Nihal Atsız’ı ‘Türkiye mozaiğine’ alternatif isim olarak öneren Kılıçdaroğlu’nun “Tarihsel derinlik içerisinde Türk kültürüne, romanına, bilimine ve sanatına katkı veren çok sayıda insan var. Örneğin, bir Sabahattin Ali’miz var, Nihal Atsız’ımız var, Agop Dilaçar, Parvus Efendi gibi pek çok değerli isimler var’’ sözleri büyük yankı yaptı.

Irkçı yayın yapan tartışma formlarında Kılıçdaroğlu için ‘sevgimiz arttı’ derken, bazı yorumlarda da Dersimli Kılıçdaroğlu’na ‘göktürk selamı’ gönderildi. Daha ileri gidip Kılıçdaroğlu’nu ‘’günümüzün Ziya Gökalp’ı olarak’’ değerlendirenler bile çıktı.

CHP’ye yakın gazete ve internet sitelerinde Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilişkin herhangi bir yorum yapılmaması da dikkat çekti. İşte o yorumlardan bazıları:

* Kılıçdaroğlu Sabahattin Ali ile beraber önermiş Atsız Beğ'i. Kılıçdaroğlu Türkçü diye konuşmaya başlamışlar bile. Ama güzel reklamımızı yaptı şimdi.

* Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı olan sevgim daha da arttı. Atsız Ata'nın ismini anması beni gerçekten memnun etti.

* Erzincanlıyım, heyecanlıyım Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolundayım. Helal olsun Kılıçdaroğlu’na, Türk ırkı sağ olsun.

* Senin Allahına kurban olayım ben Kılıçdaroğlu Alevileri senin sayende sevdim... Kürt kardeşlerimi sayende daha çok sevdim... Türkmen’im, solculara karşı bütün önyargılarımı yıktın. Sen Akçura’ya, Ziya Gökalp’e nasıl sahip çıktıysan, ben de Nazım’a, Sabahattin Ali’ye o kadar sahip çıkacağım... Allah yar ve yardımcın olsun

* Adam gibi adam. Sen ne kadar Aleviysen bende o kadar Alevi ve Türküm. Türk olsun ister şamanist, ister alevi, suni, ateist yeter ki Türk olsun. Gün birlik günüdür ayrılık değil ABD ve AB’nin gücü yetmeyecek bizi bölmeye yeter ki bir olalım diri olalım.

* Tebrikler, Kemal abi. Yaşasın Türk ırkı, Nihal Atsız’ın mekanı cennet olsun. O uçmağa vardı.

* Bir CHP’li olarak ve Türkçü olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na canı yürekten katılıyorum. Kürt milliyetçilinin arttığı Türk olmanın suç sayıldığı günümüzde Kılıçdaroğlu, Atsız atamızı anması bizi mutlu etmiştir, saygılar Kılıçdaroğlu…

* Kılıçdaroğlu tek doğru olanı söyledi. Bu yönde devam etmesi Türkiye için kesinlikle daha iyi olacaktır, arkandayız.

* Yaşar Kemal Kürtçülük yapınca alkış, Nihal Atsız Türkçülük yapınca kötü. Nihal Atsız, abartmış olabilir, fakat yaşadığı dönemde "en doğrusunu" yapmıştır.

ANF NEWS AGENCY

“Gündem & Haberler” sayfasına dön