Operasyondan önce son telefonu: Rüyamda gördüm, şehit olacağ

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
malkocoglu
Onbaşı
Onbaşı
Operasyondan önce son telefonu: Rüyamda gördüm, şehit olacağ

Mesaj gönderen malkocoglu » 23 Nis 2007 09:31

Bingöl'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Komando Onbaşı İkram Cirit'in Eskişehir'deki evinde yas var. Merkeze bağlı Kıravdan köyünde yaşayan baba Adem Cirit, köydeki ilk şehidin, oğlu olduğunu belirterek, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Şehit onbaşı İkram Cirit'in babası Adem Cirit, oğlunun, şehit olacağını rüyasında gördüğünü söylerken, kardeşi İhsan (solda), ağabeyinin askerden gönderdiği fotoğrafı elinden düşürmedi.

Oğlunun operasyona çıkmadan iki gün önce evi aradığını ifade eden acılı baba, "Sadece bizi değil, tüm yakınlarını ve tanıdıklarını aramış. Herkese şehit olacağını söylemiş. Duyguları hep bu yöndeydi. Rüyasında şehit olduğunu görmüş. Bunun için izne gelip bizi görmek istiyordu. 10 Mayıs'ta izne gelecekti.'' dedi.

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle çıkan çatışmada 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Komando Onbaşı İkram Cirit (21) şehit oldu. Piyade er Hamdin Önen de mayına basarak yaralandı.

Şehit onbaşı Cirit'in ölüm haberi Eskişehir'in merkeze bağlı Kıravdan köyünde yaşayan ailesini yasa boğdu. Metanetli olmaya çalışan şehidin babası Adem Cirit, oğlunun operasyona çıkmadan 2 gün önce kendisini telefonla arayarak şehit olacağını söylediğini belirterek, "Herkesin oğlu bizim oğlumuz sayılır. Acımız çok büyük. Köydeki ilk şehit benim oğlum oldu. Operasyona çıkmadan 2 gün önce beni telefonla aradı ve şehit olacağını söyledi. Duyguları hep bu yöndeydi. Şehit olacağını rüyasında görmüş. İzne gelip bizi görmek istiyordu. Mayıs'ın 10'unda izne gelecekti; ama nasip olmadı. En son 5 ay önce görüşmüştük." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Şehidin 4 kardeşinden biri olan İhsan Cirit'in (14), ağabeyinin gönderdiği askerlik fotoğrafını elinden düşürmediği gözlendi. İhsan Cirit, ağabeyinin üzerinde, "Teröristle sözlü, ölümle nişanlı, içkisi kan, mezesi yılan, attığını vuran yaşamak için öldürmeye mahkum olan dağcı komandoyum. Her ananın oğlu asker olur; ama her kızın sevgilisi komando olamaz." yazılı fotoğrafını uzun bir süre elinde taşıdı. Şehit Piyade Komando Onbaşı İkram Cirit'in bugün öğle namazını müteakip düzenlenecek askerî törenin ardından köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen sinan » 23 Nis 2007 14:36

kardeş kavgasında ölen herkese allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilemekten başka bir şey diyemiyorum. nedense iki taraftanda ölen ya yoldaş tır yada askerdir, neden bunların başındakiler yani savaş kararını verenler de bir gün savaş alanına inmiyorlar....sitemim iki tarafadır... kim alınıyorsa alınsın ama öyle hep düşük rütbeliler ölüyor neden?
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Nis 2007 14:56

Bu her yerde olan bir kuraldır!
Buna itirazda bulunmak bence mantıklı değil.
Düşün her çatışma bir general öldü.Sonu ne olur?
Zaten uluslararası kurallar gereği yüksek rütbeli askerler hiçbir zaman hedef alınmaz!
malkocoglu
Onbaşı
Onbaşı

Mesaj gönderen malkocoglu » 23 Nis 2007 15:42

sevgili kardes sinan turkiye cumhuriyetini bolmeye calisan ve hakki olmadan hak davasinqa kosan kisleri kardes diye hitap etmen gercekten acimasizca bir davranis kardesim sen kendi daga cikip asker noldur ondan sonra kardes de sana soruyorum kardesler kardesi pusu kurup oldurur yani sehit edermi ki simdi sen gelmissin kardes diyon dupe duz bu dostunu kardesini arksaindan hancerlemekten baska birsey degil sozlerinden ben boyle anladim ve boyle bir aciklqama yapiyorum

“Gündem & Haberler” sayfasına dön