İzmirden M.T. soruyor:
Hocam, ben 38 yaşında, kimya öğretmeni bir genç bayanım. Üç ay kadar oönce kısmetim açıldı ve iyi niyetli bir gençle tanıştım.
Geçen hafta da nişanlandık. Mutluluktan uçuyordum ki dün laboratuarda korkunç bir şey keşfettim. Nişanlımın bana aldığı yüzüğü denemek için cıvaya attım, ve maalesef yüzdü. Halbuki saf altının özgül ağırlığı cıvanınkinden fazla, batması gerekirdi.
Demek bana aldığı yüzük saf altın değil, öyleyse sevgisi de saf olamaz. Şimdi ben bu cıvayı nişanlımın yemeğine koyup bu işi bitirmeyi düşünüyorum, ne dersiniz?
Prof. Çakanyıldızın cevabı:
Arşimet'in hayatına her yönüyle vakif olduğunuz anlaşılıyor. Yalnız yüzey gerilimini hesaba katmamışsıniız, cıvanın yüzey gerilimi suyunkinden çok daha fazladır, böylece kendinden ağır cisimleri de kaldırabilir, çünkü o cisim batarken ortaya çıkartacağı yüzey için harcaması gereken enerji, kendi potansiyel enerjisinden fazla olabilir.
Ayrıca civanin saf olmama ihtimali de var, o yüzden ani kararlar vermeyin derim.
Güzin Abla
Re: Güzin Abla
manyakk bu kadın vallaa 38 de koca bulmuşşş bi deneyy yüzünden onuda kaybedecekk
herkes sizin yada bizim gibi şanslı olamayabiliyor

valla haa şanslı veletleriz işteeee
-
Çılgın Leyla
- Üstteğmen

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Yengeç
- Takım:Galatasaray
Prof. Çakanyıldızın cevabı çok harika olmuş